Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Η Αμερική και επίσημα στο πλευρό των ισλαμιστών, οι μάσκες έπεσαν

Κέρι: H Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι
Διεξαγωγή έρευνας για «εγκλήματα πολέμου» από το συριακό καθεστώς
και τους Ρώσους συμμάχους του στο Χαλέπι ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι,
 μετά από ένα μια νέα αεροπορική επίθεση εναντίον ενός νοσοκομείου στην πόλη.

«Η Ρωσία και το καθεστώς οφείλουν στον κόσμο κάτι παραπάνω από μια εξήγηση»

«Την περασμένη νύχτα το καθεστώς (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) επιτέθηκε σε άλλο ένα νοσοκομείο και 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν. Η Ρωσία και το καθεστώς οφείλουν στον κόσμο κάτι παραπάνω από μια εξήγηση όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους δεν σταματούν να χτυπούν νοσοκομεία, ιατρικές υποδομές, γυναίκες και παιδιά», τόνισε ο Κέρι στους δημοσιογράφους, έχοντας στο πλευρό του τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Μαρκ Ερό.
«Οι ενέργειες αυτές απαιτούν μια έρευνα για εγκλήματα πολέμου και αυτοί που τις διαπράττουν θα πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.
Η Γαλλία και η Βρετανία στο μεταξύ έκαναν για άλλη μια φορά έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στο πολιορκημένο ανατολικό Χαλέπι, την ώρα που στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκινούσε μια κατεπείγουσα συνεδρίαση με αντικείμενο την κρίση στη Συρία.
«Η προτεραιότητα είναι να σταματήσουμε το λουτρό αίματος στο Χαλέπι», είπε ο Γάλλος πρεσβευτής Φρανσουά Ντελάτρ λίγο πριν μπει στην αίθουσα για τη συνεδρίαση, η οποία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Το ανατολικό Χαλέπι κατέχεται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Κοντά σε αυτούς μάχονται και Τουρκμένοι της Συρίας και ακροδεξιοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι. Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.