Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Έπεσε η μάσκα του Μπόρις Τζόνσον...επιστρατευμένος παγκοσμιοποιητής και αυτός

Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς να διαδηλώσουν έξω από τη ρωσική πρεσβεία στον Λονδίνο, αντιδρώντας στον ρόλο της Μόσχας στη Συρία, κάνοντας σφοδρή επίθεση στη Ρωσία.
«Θα ήθελα να δω διαδηλώσεις μπροστά στην πρεσβεία της Ρωσίας», είπε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο κοινοβούλιο.
Ο Τζόνσον τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να ερευνηθεί για εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι, ενώ προειδοποίησε ότι κινδυνεύει να γίνει έθνος-παρίας, υποστηρίζοντας ότι όλες οι αποδείξεις προδίδουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ευθύνονταν για τον εσκεμμένο βομβαρδισμό του ανθρωπιστικού κομβόι του ΟΗΕ.
«Αν η Ρωσία συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι, πιστεύει ότι αυτή η σπουδαία χώρα κινδυνεύει να γίνει έθνος παρίας. Και αν η στρατηγική του Πούτιν είναι να αποκαταστήσει το μεγαλείο και τη δόξα της Ρωσίας, τότε πιστεύω ότι ρισκάρει να μετατρέψει σε στάχτες τη φιλοδοξία του, αντιμετωπίζοντας διεθνή κατακραυγή για το τι συμβαίνει στη Συρία», τόνισε.
Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας εκτίμησε ότι εκείνοι που ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου στη Συρία, θα βρεθούν τελικά ενώπιον της δικαιοσύνης. «Προσωπικά, ελκύομαι πολύ από την ιδέα να φέρουμε κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Είναι κάτι που θα ήθελα να επιδιώξω», ανέφερε σχετικά.
Ακόμη, απήθυνε έκκληση για έρευνα για τις επιθέσεις σε νοσοκομεία, τα οποία ανέφερε ότι στοχεύθηκαν με τέτοια συχνότητα και ακρίβεια «που είναι δύσκολο να αποφευχθεί το συμπέρασμα ότι αυτή πρέπει να είναι πολιτική που συνιστά έγκλημα πολέμου».
Οσο η Ρωσία βομβαρδίζει το Χαλέπι, είναι μη ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι θα φύγουν από εκεί οι μαχητές, ακόμη και υπό την επίβλεψη του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, τόνισε ο Τζόνσον. «Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί της Ρωσίας οδηγούν τους ανθρώπους να κάνουν οτιδήποτε για να μαχηθούν ή να αντισταθούν στο καθεστώς του Ασαντ», συμπλήρωσε.


Πηγή: Τζόνσον: Διαδηλώστε έξω από τη ρωσική πρεσβεία-Για τον ρόλο της Μόσχας στη Συρία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/293926/tzonson-diadiloste-exo-apo-ti-rosiki-presveia-gia-ton-rolo-tis-moshas-sti-syria#ixzz4Mnneirst