Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Tα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πλευρο της ISIS...;;;

ISIS: Πουλά 12χρονα κορίτσια μέσω Facebook, WhatsApp και Telegram σαν σκλάβες τους σεξ

«Παρθένα. Ομορφη. 12 ετών. Η τιμή της έχει φτάσει στα 12.500 δολάρια και θα πουληθεί σύντομα», αναφέρει η αγγελία

«Παρθένα. Ομορφη. 12 ετών.
Η τιμή της έχει φτάσει στα 12.500 δολάρια και θα πουληθεί σύντομα», αναφέρει η αγγελία. 
Η παραπάνω ανάρτηση είναι του Ισλαμικού Κράτους το οποίο μέσω του WhatsApp και του Telegram διαφημίζει και πουλά ανήλικα κορίτσια ακόμα και στην ηλικία των 12 ετών σαν σκλάβες του σεξ.
 
 Οι φωτογραφίες δίδονται στα μπλόκα της οργάνωσης ώστε να γνωρίζουν τα πρόσωπα σε περίπτωση που γίνει απόπειρα απόδρασης.

Υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 γυναίκες και ανήλικα κορίτσια αποτελούν το «εμπόρευμα» της οργάνωσης που διακινείται μέσω Διαδικτύου. Στο παρελθόν πολλές γυναίκες σκλάβες απελευθερώθηκαν από υποτιθέμενους αγοραστές, που πλήρωσαν με χρήματα συγγενών τους ή ανθρωπιστικών οργανώσεων.



Το Ισλαμικό Κράτος δεν θέλει οι σκλάβες να φεύγουν από την επικράτειά του, επειδή τις θεωρεί ιδιοκτησία του και τις παίρνει πίσω εάν ο αγοραστής σκοτωθεί σε μάχη για να τις πουλήσει ξανά.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι κανόνες αγοραπωλησίας γυναικών μέσα στο υποτιθέμενο «χαλιφάτο» έχουν γίνει ιδιαίτερα αυστηροί, μιας και το «εμπόρευμα» ανήκει στην πραγματικότητα στην οργάνωση.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook δεν έχουν απαντήσει σε αιτήματα για την αγοραπωλησία γυναικών ενώ ο εκπρόσωπος του WhatsApp μιλώντας στο Associated Press είπε:

«Εχουμε μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και απενεργοποιούμε άμεσα τους λογαριασμούς που παρέχουν στοιχεία για την πώληση γυναικών. Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας να μπλογκάρει τους λογαριασμούς».