Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Το τσίπ στην κάρτα του πολίτη μπορεί να μετατραπεί σε έναν Δούρειο Ίππο της Νέας Εποχής

 
Κουκ (Apple): Τα προσωπικά δεδομένα έχουν μετατραπεί σε όπλα

O επικεφαλής της Apple τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής πιο αυστηρών νόμων για την προστασία προσωπικών δεδομένων, ενώ προειδοποίησε για τους κινδύνους που δημιουργεί η ανάπτυξη ενός «βιομχηανικού συμπλέγματος δεδομένων».
Σε ομιλία που έδωσε σε συνέδριο, ο Τιμ Κουκ χαιρέτισε τις ευρωπαϊκές αρχές για το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που ενέκριναν τη φετινή χρονιά.
«Σε πολλές περιοχές, οι ρυθμιστικές αρχές κάνουν δύσκολες ερωτήσεις. Έχει έρθει η ώρα και για τον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μου, να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας» σημείωσε ο κ. Κουκ, αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές αρχές.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος προειδοποίησε ότι τα προσωπικά δεδομένα «έχουν μετατραπεί σε όπλα» από ένα «βιομηχανικό σύμπλεγμα δεδομένων».
«Οι πληροφορίες μας, από αυτές που αφορούν την καθημερινότητα μέχρι τις καθαρά προσωπικές, έχουν μετατραπεί σε όπλα εναντίον μας με στρατιωτική αποτελεσματικότητα» τόνισε ο κ. Κουκ, δεχόμενος το χειροκρότημα του κοινού στο διεθνές συνέδριο για την προστασία δεδομένων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.