Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Παραδέχονται οτι δεν κυβερνάει η ''Αμερική''

 ΒΙΝΤΕΟ
Ευχαριστώ στο «βαθύ κράτος» είπε ο Τζον ΜακΛάφλιν, πρώην επικεφαλής της CIA, αναφερόμενος και στη διαδικασία αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Τζον ΜακΛάφλιν, πρώην επικεφαλής της CIA, τάχθηκε υπέρ της διαδικασίας αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ και ευχαρίστησε το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ για την ύπαρξή του.
Συγκεκριμένα, ο κ. ΜακΛάφλιν έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον, μαζί με τους πρώην επικεφαλής του FBI και της CIA, Άντριου ΜακΚέιμπ και Τζον Μπρέναν, αντίστοιχα.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του CBS, Μάργκαρετ Μπρέναν, τόνισε ότι η προέλευση της διαδικασίας αποπομπής επέκτεινε την ανησυχία του Ντόναλντ Τραμπ για το «βαθύ κράτος». Η ίδια ανέφερε: «Υπάρχει κάτι μοναδικό που πρέπει να συμφωνήσετε, ότι τώρα που η διαδικασία αποπομπής είναι σε εξέλιξη, προκαλείται από μια καταγγελία από κάποιον εντός της κοινότητας πληροφοριών και τροφοδοτεί την ανησυχία του Προέδρου για "βαθύ κράτος", έναν συχνά χρησιμοποιούμενο όρο, που βρίσκεται εκεί για να τον εκδιώξει».
Ο Τζον ΜακΛάφλιν αρκέστηκε στο να απαντήσει: «Λοιπόν, ξέρετε, ευχαριστώ τον Θεό για το "βαθύ κράτος"». Προκάλεσε γέλια και χειροκροτήματα στην αίθουσα. Επίσης, αναφέρθηκε και στον μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος, λέγοντας: «Με όλους τους ανθρώπους που ήξεραν τι συνέβαινε εδώ, χρειάστηκε ένας αξιωματικός πληροφοριών να παρέμβει και να πει κάτι γι' αυτό».
Στη συνέχεια, ο κ. ΜακΛάφλιν επαίνεσε την κοινότητα πληροφοριών: «Με όλα τα ελαττώματά της, και όντως κάνει λάθη - είναι θεσμικά δεσμευμένη στην αντικειμενικότητα και λέει την αλήθεια. Είναι ένας από τους λίγους θεσμούς στην Ουάσινγκτον που δεν ανήκουν σε μια αλυσίδα διοίκησης που εκπονεί ή εφαρμόζει πολιτική. Η όλη δουλειά της είναι να πει την αλήθεια».