Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από εκδήλωση με τον Ερντογάν

 
Την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου από την τελετή εγκαινίων εγκατάστασης του αγωγού ΤΑΝΑΡ,
στα Ύψαλα, προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Την αντίδραση της ελληνικής πλευράς προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε εκδήλωση για τα εγκαίνια εγκατάστασης του αγωγού ΤΑΝΑΡ, στα Ύψαλα, στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το skai.gr, η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου αποχώρησε από την τελετή, το απόγευμα του Σαββάτου.

Ερντογάν: Τώρα απειλούν τη Λιβύη

Στις δηλώσεις του, ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι η συμφωνία με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες θα πάει στη Βουλή και θα υλοποιηθεί. «Τώρα άρχισαν να απειλούν τη Λιβύη», τόνισε.
Επεσήμανε, δε, ότι τα τουρκικά πλοία «θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους» στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι «κάποιος προσπαθεί να τροφοδοτήσει την ένταση, αντί απλά να μοιραστεί τις πηγές υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο» και κάλεσε όλες τις πλευρές να μετατρέψουν τον τομέα της ενέργειας σε εργαλείο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης.

Τελεσίγραφο Αθήνας προς Λιβύη

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε στον πρέσβη της Λιβύης περιθώριο έως την Πέμπτη για να εξηγήσει τη συμφωνία της χώρας του με την Τουρκία σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες.
Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία που αφορά τα θαλάσσια σύνορα των χωρών, καθώς και ζητήματα ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας.
Η συμφωνία επετεύχθη με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), με έδρα την Τρίπολη. Και αυτό διότι τα ανατολικά τμήματα της χώρας ελέγχονται από τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ.

 https://sputniknews.gr/politiki/201911305443305-apohorise-i-elliniki-antiprosopeia-apo-ekdilosi-me-ton-erntogan/