Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Xαμός στο ΣΙΓΜΑ για κατασκοπευτικό: «Αλωνίζουν οι Ισραηλινοί... Αμπελοχώραφο»

 
Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης (20/11) στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο»,
κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το φλέγον θέμα του κατασκοπευτικού βαν. Ζήτημα, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. 
 
Στο στούντιο μίλησαν για το ζήτημα οι Γιώργος Σολωμού, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Βουλευτής ΑΚΕΛ, και ο Χαράλαμπος Σταυρίδης, Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Κυπριακού του ΔΗΣΥ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. 
 
Τα «αίματα» στη συζήτηση άναψαν μεταξύ της κας Χαραλαμπίδου και του κου Σταυρινίδη. 
 
Μιλώντας για το ζήτημα η κα Χαραλαμπίδου ανέφερε για τον ιδιοκτήτη του «κατασκοπευτικού» βαν, ότι διαφήμιζε τις υπηρεσίες του και αναφερόταν στην Κύπρο με άνεση καθώς «ένιωθε πλάτες».
 
Εδώ και χρόνια γνώριζαν. Όταν το Υπουργείο Εμπορίου αρνήθηκε να απαντήσει στην ΜΚΟ που ρωτούσε, αυτό δείχνει ότι όλοι γνώριζαν, πρόσθεσε. 
 
Διερωτήθηκε παράλληλα, ποιος θα διεξάγει τις έρευνες, εάν ολόκληρη η Κυβέρνηση Αναστασιάδη γνώριζε και υπήρχε συνεννόηση για το ζήτημα. 
 
Δεν μπορώ να εμπιστευτώ την όποια έρευνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις φέρνεις ακόμα και ανακριτές από το εξωτερικό, ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 
Η κα Χαραλαμπίδου έστρεψε τα βέλη της και προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι εξαφανίζεται όποτε τον βολεύει, αναφερόμενη στο γεγονός ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για το συνέδριο του ΕΛΚ. 
 
Οι Ισραηλινοί αλωνίζουν, η Κύπρος έγινε αμπελοχώραφο και η έγνοια του Αβέρωφ είναι οι πολιτικές του φιλοδοξίες, σημείωσε. 
 
Απαντώντας, ο κ. Σταυρίδης, ανέφερε «προφανώς και δεν πείσαμε το ΕΛΚ να κάνει το συνέδριο». 
 
Έκανε λόγο για καταγγελτικό και κουτσομπολευτικό τρόπο έκφρασης, ενώ τόνισε πως κάποιοι θεωρούν την αγένεια ως τρόπο άσκησης πολιτικής. 
 
Δεν μπορεί να κατηγορείται κάποιος, τόνισε, επειδή θέλει να διεκδικήσει μια θέση. 
 
Στη δική του τοποθέτηση, ο Γιώργος Σολωμού, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, έκανε λόγο για απαράδεκτο και συνταραχτικό γεγονός, αναφερόμενος στην υπόθεση του «κατασκοπευτικού» βαν. 
 
Παράλληλα, ανέφερε ότι όλα τα κόμματα αλλά και η Βουλή πρέπει να ενημερωθούν για το ζήτημα. 
 
Ο λαός θα κρίνει τους Αρχηγούς των κομμάτων όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο, είπε, ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη Κυβέρνηση έχει ιστορικό με τις έρευνες, ωστόσο κανείς δεν τέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης. 
 



https://www.sigmalive.com/news/politics/598236/xamos-sto-sigma-gia-kataskopeftikoalonizoun-oi-israilinoiginame-ampeloxorafo