Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

''Ερωτικά καυγαδάκια'' για τους συνεργάτες του Β' παγκοσμίου πολέμου

 
Η Τουρκία θυμίζει στη Γερμανία και τη VW το παρελθόν της με τον Χίτλερ! Ανατολίτικος τσαμπουκάς
Η Τουρκία ακολουθεί πιστά τη πολιτική του “τσαμπουκά” έναντι της Ευρώπης.
Η σύλληψη δικηγόρου της γερμανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, δεν έγινε τυχαία.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σπεύδει να συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την υπόθεση της σύλληψης του Τούρκου δικηγόρου, νομικού συμβούλου της γερμανικής πρεσβείας στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής G20 στην Ιαπωνία. Γιατί έγινε η σύλληψη τώρα;
Η εξήγηση έχει να κάνει με την ανακοίνωση της Volkswagen σύμφωνα με την οποία ενδέχεται να αναστείλει τα σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία λόγω της στρατιωτικής εισβολής στη Συρία. Τα γερμανικά ΜΜΕ έσπευσαν να “χτυπήσουν” τους Γερμανούς εκεί που πονάνε, υπενθυμίζοντας ότι η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Χίτλερ.
Ο πρόεδρος της Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της για να ανοίξει το πρώτο της εργοστάσιο στην Τουρκία μέχρι το τέλος του έτους, επειδή δεν μπορεί να επενδύσει δίπλα σε ένα πεδίο μάχης.
“Έτσι, μια εταιρεία που ιδρύθηκε για να ευχαριστήσει τον Χίτλερ αντιδρά σήμερα στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία”, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Oda TV, που δημοσίευσε και φωτογραφία του Χίτλερ μαζί μ΄ένα επιτραπέζιο μοντέλο του “σκαραβαίου”.
Η Volkswagen ιδρύθηκε από τον Χίτλερ το 1937 στην πόλη του Βόλφσμπουργκ για να παραγάγει μαζικά ένα αυτοκίνητο χαμηλού κόστους. Αρχικά λειτουργούσε από το Γερμανικό Εργατικό Μέτωπο, μια ναζιστική οργάνωση. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε το 1939 πριν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή, που σημαίνει ότι το εργοστάσιο ήταν επιφορτισμένο με την παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων και εξοπλισμού.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης είχε συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση για την κατασκευή του εργοστασίου στη Manisa .
Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Αμερικανοί και ευρωπαίοι πολιτικοί αναφέρουν ότι η επιχείρηση θέτει σε κίνδυνο τον κουρδικό πληθυσμό και εγείρει ανησυχίες για εθνοκάθαρση από την ισλαμική πολιτοφυλακή που είναι σύμμαχος με την Τουρκία.