Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Μπασάρ αλ Άσαντ: Οι κίνδυνοι για την Ευρώπη είναι από την υποστήριξη των τρομοκρατών στη Συρία

 
«Το πιο επικίνδυνο για την Ευρώπη είναι η στήριξη των τρομοκρατών στη Συρία και όχι να ανησυχεί για την αποστολή προσφύγων σε αυτήν από την Τουρκία, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί πρόσφυγες τους οποίους δέχθηκε η Τουρκία είναι από τη Συρία, αλλά όχι όλοι.
 
«Στην πραγματικότητα, προέρχονται από διάφορες χώρες, όχι μόνο από τη Συρία, αν και οι περισσότεροι είναι Σύριοι. Δεν είναι όλοι εξτρεμιστές. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι τρομοκράτες. Βασικά, οι Σύριοι που κατέφυγαν στην Τουρκία εγκατέλειψαν το σπίτι τους εξαιτίας των τρομοκρατών που δρουν στη Συρία, από τον βομβαρδισμό τους και ούτω καθεξής», ανέφερε ο Άσαντ σε μια συνομιλία με την RT
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συρίας, η ΕΕ έχει διπλή στάση απέναντι στον Τούρκο ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Τον μισούν στην ΕΕ, αλλά τον χρειάζονται»«Γνωρίζουν ότι είναι φανατικός ισλαμιστής, το ξέρουν αυτό. Και ξέρουν ότι θα στείλει αυτούς τους εξτρεμιστές (ή ενδεχομένως τρομοκράτες) σε αυτούς», πρόσθεσε ο Άσαντ.Τόνισε ότι η αποστολή Σύριων και άλλων προσφύγων στην Ευρώπη είναι επικίνδυνη «αλλά το πιο επικίνδυνο για την Ευρώπη είναι η στήριξη των τρομοκρατών στη Συρία».
 
«Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα. Αυτό είναι υποκρισία. Πώς μπορείτε να φοβάστε αυτά τα λίγα εκατομμύρια, μεταξύ των οποίων υπάρχουν λίγοι τρομοκράτες και η πλειοψηφία να είναι μετριοπαθείς, και ταυτόχρονα να υποστηρίζετε άμεσα δεκάδες χιλιάδες και ίσως εκατοντάδες χιλιάδες τρομοκράτες στη Συρία χωρίς φόβο ότι θα έρθουν στη χώρα σας;», είπε ο πολιτικός, σύμφωνα με Russian Today  στη ρωσική.


--