Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ρώσοι δώρισαν ένα εκατομμύριο ευρώ μέσα σε 24 ώρες για να σώσουν τη Βενετία από τις πλημμύρες

 
Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ συγκεντρώθηκε από επιφανείς Ρώσους πολίτες μέσα σε 24 ώρες για την αποκατάσταση της Βενετίας, η οποία δοκιμάζεται από πλημμύρες.
Η Ιταλία ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου για την αποκατάσταση της Βενετίας που δοκιμάζεται από πλημμύρες και Ρώσοι δεν έχασαν ευκαιρία, δωρίζοντας ένα εκατομμύριο ευρώ σε 24 ώρες, σύμφωνα με τον Ιταλό πρέσβη στη Ρωσία.
Ο Πασκουάλε Τερατσιάνο ανέφερε πως οι δωρεές έγιναν από «πλούσιους» Ρώσους, η ταυτότητα των οποίων δεν αποκαλύπτεται. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα αρχίσει εκστρατεία αλληλεγγύης στην πρεσβεία της Ιταλίας, στη Μόσχα, την Τρίτη (19/11), με τη διοργάνωση συναυλίας από διάσημο Ρώσο μαέστρο και διευθυντή του Θεάτρου Μαρίνσκι, Βάλερι Γκεργκίεφ.

Η Βενετία στο έλεος των πλημμυρών

Η ιταλική πόλη της Βενετίας βρέθηκε κάτω από το νερό, το ύψος του οποίου έφτασε το ενάμισι μέτρο, την περασμένη Κυριακή, για τρίτη φορά σε λιγότερο από μια εβδομάδα.
Την περασμένη Τρίτη, το ύψος του νερού έφτασε στα 1,87 μ., δηλαδή λίγο χαμηλότερα από το 1,94 μ. που κατεγράφη το 1966 και σκότωσε 100 ανθρώπους καταστρέφοντας, ταυτόχρονα, έργα τέχνης.
Ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι Μπρουνιάρο εκτίμησε το κόστος των ζημιών άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
Η πόλη θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1987.
https://sputniknews.gr/kosmos/201911195289153-rosoi-dorees-venetia/