Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΟΥΝΙΑ/ΑΙΡΕΣΗ/ΕΝΩΣΗ Ο »Γενάρχης » Βαρθολομαίος και ηγούμενοι Αγ. Όρους όπως και μοναχοί συμπροσευχήθηκαν σε κοινή δι-ομολογιακή ακολουθία με Καθολικούς σε Αβαείο στο Βέλγιο.ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 
Στο Βέλγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο ηγούμενος της Ξενοφώντος του Αγ. Όρους συμπροσευχήθηκαν με Καθολικούς κατά την διάρκεια ακολουθίας.
Μοναχοί από τις μονές Ξενοφώντος και Παντοκράτορος Αγίου Όρους και ο Βαρθολομαίος συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν με καθολικούς ιερείς και μοναχούς σε καθολική μονή σε βραδυνή ακολουθία στο Βέλγιο.
Στις 12 Νοέμβρη 2019,ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ο I επισκέφθηκε την καθολική κοινότητα στο Αβαείο της Notre-Dame του Saint-Rémy στο Rochefort του μοναχικού τάγματος των Cisterciens,σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Facebook του Αβαείου του Sheveton.
Ειδικότερα αναφέρει πως ο πατριάρχης Βαρθολομαίος έτυχε « θερμής υποδοχής από τον π. Gilbert Degros και την μοναστική αδερφότητα, αλλά κι από μεγάλο αριθμό πιστών, φίλων κι επισκεπτών της μονής ».
undefined
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το απόγευμα της 12ης Νοεμβρίου 2019, επισκέφθηκε το Ρωμαιοκαθολικό Αβαείο της Παναγίας Notre-Dame de Saint-Rémy στο Rochefort. Τον υποδέχθηκε o ηγούμενος της Μονής π. Gilbert Degros μαζί με πλήθος πιστών, φίλων και επισκεπτών της Μονής. Παρόντες στην υποδοχή ήταν και ο Ηγούμενος της Μονής του Chevetogne Dom Lambert De Vos μαζί με τους τρεις προκατόχους του και όλη την αδελφότητα της Μονής του, ο Ηγούμενος της Μονής του Maredsous κ. Bernard Lorent, καθώς και άλλοι Ηγούμενοι και Ηγούμενες γειτονικών Μονών όπως και από την Γαλλία.
L’image contient peut-être : 4 personnes, personnes debout
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός κατά τον λατινικό ρυθμό στο Καθολικό της Μονής. Στην διάρκεια του Εσπερινού ο χορός της αδελφότητας του Chevetogne έψαλε ύμνους στην ελληνική και στην σλαβονική.
undefined
με τον μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα
Στην συνέχεια ο π.Gilbert Degros προσφώνησε θερμώς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ευχαριστώντας για την τιμητική του παρουσία στην Μονή και ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανταπέδωσε καταλλήλως εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία του εν μέσω αδελφών χριστιανών στο ιστορικό Αββαείο του Rochefort  »στο οποίο από αιώνες δοξολογείται το όνομα του Ιησού Χριστού και της Παναγίας Μητέρας Του », στην οποία είναι αφιερωμένη η Μονή και εξήρε την κοινοβιακή ζωή της Μονής που δεν κλείνεται στον εαυτό της αλλά ανοίγεται φιλάνθρωπα στον κόσμο. Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο για τις αδελφικές σχέσεις και την σημαντική βοήθεια την οποία προσφέρει η Μονή του στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου.
Τέλος, o Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε στον Καθηγούμενο έναν ξυλόγλυπτο Σταυρό επενδυμένο με ασήμι και ο Καθηγουμένος της Μονής του Rochefort δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη μία πολυτελή δερματόδετη Βίβλο, αντίγραφο Βίβλου του 14ου αιώνα.Ακολούθησε δεξίωση για όλους σε αίθουσα της Μονής.
Στην δι-ομολογιακή κοινή ακολουθία με την αίρεση του Ρωμαιοκαθολικισμού (δογματικά: παπικό πρωτείο, αλάθητο, Φιλιώγδε,’Αμωμος Σύλληψη Θεοτόκου, Μαριολατρεία, Ανάληψη Θεοτόκου κ.α συν τα εκκλησιολογικά: ράντισμα αντί βάπτισης,όστια κ.α) συμμετείχε και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος και ο ιερομόναχος Θεόφιλος της ιδίας μονής.
Ο Βαρθολομαίος σε μήνυμα του στον πάπα Φραγκίσκο έγραψε πρόσφατα ότι « η αποκατάσταση της ευχαριστιακής κοινωνίας μεταξύ των Εκκλησιών μας παραμένει η ειλικρινής μας ελπίδα,το κύριο αντικείμενο των προσευχών μας και του διαλόγου της αλήθειας ανάμεσα στις εκκλησίες μας ».
Ο Βαρθολομαίος με πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Πατριαρχείου Μόσχας έχει κριθεί ως Σχισματικός και έχει διακοπεί η ευχαριστιακή κοινωνία μαζί του….
Δεν έχουμε πνευματική εξουσιοδότηση σαν λαός και σαν πλήρωμα της Εκκλησίας να προχωρήσουμε στην Ένωση με Ρωμαιοκαθολικισμό. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του Γρηγόρη του Παλαμά και του κινήματος ησυχαστών, των Κολλυβάδων και του Μακαρίου Νοταρά, του Φιλοκαλικού ρεύματος και του Αγ. Νικοδήμου Αγιορείτη, Μέγα Φωτίου Κων/πολης, των σύγχρονων Αγίων Πατέρων της Ορθοδοξίας , Νεκταρίου Πενταπόλεως, Παισίου Μοναχού Αγιορείτη, Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτη, Ιωσήφ Ησυχαστή αυτή είναι η πίστης της Ορθοδοξίας όπως τεκμαίρεται και προβάλεται μέσω της Ι της Παράδοσης.
Ερωτώ που είναι οι μεγαλοσχήμονες Φωστήρες της Εκκλησίας που έκαναν φύλλο και φτερό τους Ιερούς Κανόνες για να δικαιώσουν την ανιστόρητη κίνηση Φαναρίου για ουκρανικό που διχοτομεί εγκάρσια την Εκκλησία. Στις συμπροσευχές με αιρετικούς γιατί σιωπούν ξέρουν πολύ καλά ότι αυτή η συμπροσευχή με αιρετικούς από τους Ι Κανόνες κανονίζεται με καθαίρεση γιατί σιωπούν;;; γι αυτό το παραεκκλησιαστικό ετερόκλητο πολύχρωμο θέατρο χειρίστου είδους συμπροσευχών που διασύρει την Ορθοδοξία και νοθεύει την αλήθεια της δεν έχουν λόγο;;;;;;ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ….
Η είδηση δεν είναι μια ακόμη δι-ομολογιακή συμπροσευχή του Βαρθολομαίου αλλά ότι σε αυτή συμμετείχαν και αγιορείτες. Συμπροσευχή αγιορειτών και Βενεδικτίνων έχουμε να δούμε αιώνες.. Ραγδαίες οι εξελίξεις…..
L’image contient peut-être : 3 personnes, personnes debout et costume
L’image contient peut-être : 4 personnes, personnes debout et chapeau
L’image contient peut-être : 2 personnes, personnes debout et intérieur
L’image contient peut-être : une personne ou plus, personnes assises et intérieur
L’image contient peut-être : 1 personne, assis et intérieur
το  »μυστικό δείπνο » της Προδοσίας
L’image contient peut-être : nuit, arbre, plante, ciel, maison et plein air
Στον αντίποδα αυτών των κινήσεων ο Πούτιν συνάντησε στη Βραζιλία τον εφημέριο της Εκκλησίας Παναγίας Οδηγήτριας τον π. Francisco de Assis da Cruz Feitosa.
With rector of the Orthodox church in Brasilia Father Francisco.
Ο π. Francisco de Assis da Cruz Feitosa γεννήθηκε στη Βραζιλία από καθολική οικογένεια και έγινε Ορθόδοξος το 1994 μαζί με τη γυναίκα του. Το 2014, χειροτονήθηκε ιερέας από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία από τον αρχιεπίσκοπο Αργεντινής και Ν Αμερικής, Λεωνίδα.
Παράλληλα οικουμενιστική προσευχή με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κων/πολης, UGC και RCC Καθολικούς και Ουνίτες στη Ν Υόρκη στην εκκλησία του St. Patrick έγινε στις 16.11.2019.
ΘΙΑΣΟΣ ……
422193938469028
Play Video
Open Volume Control
0:00 / 19:42
Enable HD Quality
Enable Fullscreen Mode
dimpenews.com
https://dimpenews.com/2019/11/17/%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b7%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%bb/