Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Η καρδιά του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Μόσχα σταμάτησε να χτυπά!

 
"Εδώ στο Μετόχι μας, χτυπάει η καρδιά του Πατριαρχείου στη Μόσχα, ενώ η δική μου καρδιά χτυπάει στο Μετόχι μας, στην Οδησσό όπου υπηρέτησα για 10 χρόνια”
 – δήλωνε στην Romfea.gr το 2017 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος από την Μόσχα.
Η τελευταία φορά που ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε το Μετόχι του Πατριαρχείου στην Μόσχα, ήταν ακριβώς πριν από δύο χρόνια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).
Σήμερα, σύμφωνα με το Ρωσικό Πρακτορείο «Ιντερφαξ» το Πατριαρχείο Μόσχας, έθεσε προσωρινά το Μετόχι της Αλεξανδρινής Εκκλησίας σε παύση.
«Το Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Μόσχα έχει προσωρινά ανασταλεί» - δήλωσε ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ, Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.
Σύμφωνα με τον π. Ίγκορ, η τελική απόφαση για τις προοπτικές του Μετοχίου της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας θα ληφθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ρωσίας, η οποία θα συνεδριάσει στα τέλη Δεκεμβρίου.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ήδη ο Μητροπολίτης Κυρήνης που για 19 χρόνια δούλευε για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Μόσχα, φαίνεται να ετοιμάζει βαλίτσες για την πατρίδα του την Κύπρο.