Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Ακόμα και με επικίνδυνα λεμόνια Τουρκίας 'σκοτώνουμε' τους έλληνες παραγωγούς

«Επικίνδυνα» λεμόνια από την Τουρκία στη Θράκη
Στη δέσμευση και απόρριψη φορτίων με λεμόνια, προέλευσης Τουρκίας, συνολικής ποσότητας 164 τόνων, προχώρησαν οι Ποιοτικοί και Φυτοϋγειονομικοί Ελεγκτές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά από τακτικούς και έκτακτους ελέγχους που πραγματοποίησαν στον Φυτοϋγειονομικό Σταθμό Κήπων-Τελωνείο Κήπων, τον μήνα Ιούνιο.
Ειδικότερα, κατά τον διενεργηθέντα ποιοτικό έλεγχο σε οκτώ φορτηγά-ψυγεία με λεμόνια προέλευσης Τουρκίας, οι ελεγκτές γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Έβρου προχώρησαν σε αντίστοιχες δειγματοληψίες-δεσμεύσεις των παραπάνω φορτίων τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν την ύπαρξη απαγορευμένης και επικίνδυνης για την υγεία φυτοπροστατευτικής ουσίας σύμφωνα με την ισχύουσα κοινοτική και εθνική νομοθεσία.
Κατόπιν τούτου κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες προκειμένου να γίνει επαναποστολή των εν λόγω φορτίων στην Τουρκία με παράλληλη απαγόρευσης εισόδου των συγκεκριμένων φορτίων και παρτίδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω φορτία είχαν προορισμό τόσο την αγορά της Κοινότητας όσο και την εγχώρια αγορά.