Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Η Δημοκρατία έγινε μόδα στα κατοχικά η δικτατορικά καθεστώτα

Τουρκία: Θα εφαρμόσουμε διακαώς τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου. Δηλώσεις του αντιπρόοέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ.

 Η Τουρκία θα εφαρμόσει διακαώς τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ, αναφερόμενος στην κυβερνητική επιχείρηση καταστολής μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

«Από την αρχή, θέλησα να πω ότι παρά αυτό που συνέβη πριν από μια εβδομάδα στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε διακαώς τις δημοκρατικές αρχές και να εφαρμόζουμε το κράτος δικαίου. Ξέρω ότι υπάρχουν ερωτηματικά», τόνισε ο Σιμσέκ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G20 στη πόλη Τσενγκντού της νοτιοδυτικής Κίνας.

Η διευρυνόμενη κυβερνητική επιχείρηση καταστολής, συνεπεία του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, έχει τρομάξει τους επενδυτές, με αποτέλεσμα η τουρκική λίρα να υφίσταται απώλειες.

http://www.protothema.gr/world/article/597323/tourkia-tha-efarmosoume-diakaos-tis-dimokratikes-arhes-kai-to-kratos-dikaiou/