Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Κήρυγμα μίσους από τον σφαγέα του ιερέα στη Γαλλία: «Βγείτε στους δρόμους με μαχαίρια, σκοτώστε τους μαζικά» [βίντεο]

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φέρεται να εμφανίζεται ο δεύτερος δράστης της επίθεσης αυτή την εβδομάδα στην εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας, καλώντας όλους τους μουσουλμάνους να καταστρέψουν τη χώρα.
Στο βίντεο, ο Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίρ Πετιζάν, που έχει επίσημα αναγνωριστεί ως ένας από τους δύο άντρες που σκότωσαν έναν ιερωμένο μέσα στην εκκλησία προτού σκοτωθούν από τα πυρά αστυνομικών, απευθύνεται άμεσα στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς:
"Οι καιροί έχουν αλλάξει. Θα υποφέρετε αυτά που υποφέρουν οι αδερφοί μας και οι αδερφές μας. Θα καταστρέψουμε τη χώρα σας", λέει ο άντρας που το πρακτορείο Amaq ισχυρίζεται είναι ο Πετιζάν στο βίντεο.
"Αδερφοί μου, βγείτε στους δρόμους με μαχαίρια, με οτιδήποτε χρειάζεται, επιτεθείτε τους, σκοτώστε τους μαζικά", λέει, καλώντας τους μουσουλμάνους να επιτεθούν στους συμμάχους των διεθνών συμμαχικών δυνάμεων που πολεμούν τους ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.
Το Reuters δεν μπορούσε να επαληθεύσει άμεσα τη γνησιότητα του βίντεο.


Πηγή: Κήρυγμα μίσους από τον σφαγέα του ιερέα στη Γαλλία: «Βγείτε στους δρόμους με μαχαίρια, σκοτώστε τους μαζικά» [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/280747/kirygma-misoys-apo-ton-sfagea-toy-ierea-sti-gallia-vgeite-stoys-dromoys-me-mahairia#ixzz4FmBDa6p1