Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση-Μανιφέστο, να βγουν όλοι στους δρόμους να διαδηλώσουν... εμμένουν να «βαπτίζουν» τη μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική»

Στις 24 Ιουλίου, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μετά τον Αττίλα στην Κύπρο, το DEB καλεί τους Μουσουλμάνους, με Ανακοίνωση-Μανιφέστο, να βγουν όλοι στους δρόμους να διαδηλώσουν
  Πρόκληση άνευ προηγουμένου από το «κόμμα του Σαδίκ» και τους γνωστούς αγνώστους της μειονότητας στη Θράκη, που παίρνουν γραμμή από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.
Μέσω μιας ανακοίνωσης-μανιφέστου στην τουρκική γλώσσα καλούν τους μουσουλμάνους της περιοχής να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν στις 24 Ιουλίου, ανήμερα της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα μετά τον Αττίλα Ι.
Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια έρχεται σε συνέχεια της ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον σύνδεσμο οπαδών της Γαλατασαράι στην Ελλάδα (αν και προσπάθησε στη συνέχεια να τα μαζέψει) για γενικό ξεσηκωμό των μουσουλμάνων της Θράκης και συνιστά μείζον θέμα, ιδίως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι γίνεται προσπάθεια στήριξης του Ταγίπ Ερντογάν και ταυτόχρονα προώθησης των αξιώσεων των Τούρκων στη Θράκη, που εμμένουν να «βαπτίζουν» τη μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική» και να ζητούν ανεξάρτητο κράτος.
Η διαδήλωση προγραμματίζεται εδώ και περίπου έναν μήνα, αλλά τελευταίως και μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία πίσω απ’ αυτή την ενέργεια συντάσσονται ολοένα και περισσότερες υποκινούμενες από το προξενείο της Κομοτηνής «σκοτεινές δυνάμεις».
Τη συγκέντρωση την είχε προαναγγείλει ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς, πρόεδρος του κόμματος DEB (το κόμμα ίδρυσε ο Σαδίκ), που έχει διασυνδέσεις με τους Γκρίζους Λύκους στην Τουρκία, λέγοντας: «Να πάρουμε στα χέρια μας τη σημαία, να κάνουμε μια πορεία με αίτημα την απόδοση των δικαιωμάτων μας από τα γραφεία μας μέχρι τα νεκροταφεία».
Για τον… ξεσηκωμό εξέδωσαν και μια ανακοίνωση, στην οποία τίθενται όλες οι τουρκικές αξιώσεις, από τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία της Θράκης και την αναγνώριση των «ψευδομουφτήδων» μέχρι την απόδοση των μειονοτικών Βακουφιών και την αυτονόμηση με κρατική υπόσταση.
Οι περίεργες αυτές κινήσεις στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη συνδέονται και με την περίφημη δίκη της Αλεξανδρούπολης για τους οκτώ συλληφθέντες Τούρκους στρατιωτικούς, αφού στο δικαστήριο εθεάθησαν «διπλωμάτες» του προξενείου που τους αποδοκίμαζαν και φώναζαν συνθήματα υπέρ της έκδοσής τους στην Τουρκία.
Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει προβληματισμό στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, που επιχειρούν διακριτικά να απομονώσουν τα εξτρεμιστικά στοιχεία, όπου αυτό είναι δυνατό.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να γίνει πιο έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.