Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Υποκριτές οι Ευρωπαίοι ηγέτες...καμία απέλαση υπόπτων ισλαμιστών!

Στα πρόθυρα θρησκευτικού πολέμου η Γαλλία; – Αγωνία Ολάντ για το τι έρχεται!
Την ώρα που ενισχύεται η ρητορική περί πολέμου μεταξύ θρησκειών, μετά τον απόκεφαλισμό την Τρίτη ενός ηλικιωμένου καθολικού ιερέα από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε εκκλησία της Νορμανδίας, οι εκπρόσωποι θρησκειών που είχαν την Τετάρτη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ,
 στο Μέγαρο των Ηλυσίων θέλησαν να καθησυχάσουν τους Γάλλους πολίτες ζητώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να λάβει πιο ενισχυμένα μέτρα στους χώρους λατρείας.
«Επιθυμούμε πιο ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στους χώρους λατρείας μας (των Εβραίων, των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων). Θα θέλαμε να αποτελέσουν αντικείμενο μεγαλύτερης προσοχής καθώς πλέον έχουν γίνει χώροι έκφρασης της επιθετικότητας», όπως ανέφερε ο ιμάμης του μεγάλου τεμένους του Παρισιού, Νταλί Μπουμπακέ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro».
Ο ίδιος εξέφρασε την «βαθιά θλίψη» των μουσουλμάνων στη «βλάσφημη αυτή ιεροσυλία», η οποία, όπως τόνισε, έρχεται σε αντίθεση με τις θρησκευτικές αξίες του Ισλάμ.
Ο ιμάμης το μεγάλου τεμένους του Παρισιού πρότεινε επίσης μία μεταρρύθμιση των θεσμών του Ισλάμ στη Γαλλία.
Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται σε δεινή θέση αφού καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας του -ανέλαβε τον προεδρικό θώκο το 2012- το Ισλαμικό Κράτος έχει αιματοκυλήσει την πατρίδα του αρκετές φορές ενισχύοντας το αίσθημα ανασφάλειας.
Σύσσωμος ο ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας έσπευσε να καταδικάσει την επαίσχυντη τρομοκρατική επίθεση που φέρει τη σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους.