Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ψευδομουφτής Ξάνθης: Η Ορθόδοξη Ελλάδα δεν θέλει ένα τζαμί-τουρκικό μνημείο στην μέση της Αθήνας

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης-Δυτικής Θράκης Αχμέτ Μέτε δήλωσε πως ¨Η Ελλάδα είναι ένα ορθόδοξο κράτος. Μακριά από το Ισλάμ και εχθρός των οθωμανικών μνημείων.
 Δεν θέλει ένα ενεργό τζαμί-τουρκικό μνημείο στην μέση της Αθήνας, που δεν έχει ανάγκη από ένα τζαμί, αλλά από αρκετά όπως συμβαίνει και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Η Τουρική εφημερίδα Ζαμάν που φιλοξένησε τις δηλώσεις γράφει:
"Στην Αθήνα που είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει τζαμί, οι μουσουλμάνοι υποχρεώνονται να κάνουν μεγάλο μέρος από τις προσευχές τους σε γκαράζ ή υπόγεια διαμερίσματα που έχουν μετατραπεί σε λατρευτικούς χώρους. Το θέμα της κατασκευής τζαμιού στην πρωτεύουσα που ενίοτε επανέρχεται στην επικαιρότητα, επανήλθε και πάλι με την δήλωση του πρωθυπουργού Τσίπρα που δήλωσε πως ¨Προχωράμε ώστε την επόμενη περίοδο να κατασκευαστούνε στην Αθήνα τζαμί και νεκροταφείο¨."
Σε δήλωση του στον ανταποκριτή του ΑΑ, ο Σερίφ είπε πως το θέμα της κατασκευής τζαμιού σέρνεται για πολλά χρόνια. O Σερίφ ανέφερε πως το θέμα του τζαμιού ήταν στην επικαιρότητα και πριν από ένα χρόνο, αλλά τότε καμία εταιρία δεν πήγε να μετάσχει στον διαγωνισμό για την κατασκευή του και πρόσθεσε πως ¨Στο μέρος όπου υπάρχει φανατισμός, μέχρι να το δω δεν πιστεύω¨.
Ο Σερίφ υπενθύμισε πως κάτω από την Ακρόπολη στην Αθήνα υπάρχει το Τζαμί της Κατάκτησης (Φετχιγιέ) το οποίο χρησιμοποιείται ως μουσείο, πως άλλα τζαμιά κρατούνται σε καθεστώς επισκευής και ότι ενώ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας υπήρχαν οθωμανικά τζαμιά, αυτά με τον καιρό καταστράφηκαν.
Ο Σερίφ είπε πως στην Δυτική Θράκη υπάρχουν περίπου 320 ενεργά τζαμιά, αλλά ότι στην Αθήνα δεν υπάρχει ούτε καν ένα. Ο Σερίφ δήλωσε πως ο αριθμός των μη Τούρκων μουσουλμάνων στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα μεγάλος και πρόσθεσε πως ¨ Η Αθήνα δεν έχει ανάγκη από ένα τζαμί, αλλά από αρκετά όπως συμβαίνει και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες¨
¨Η Ελλάδα δεν θέλει ένα τζαμί-τουρκικό μνημείο στην μέση της Αθήνας¨
Ο Μέτε, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την κατασκευή τζαμιού είπε πως ¨ Η Ελλάδα είναι ένα ορθόδοξο κράτος. Μακριά από το Ισλάμ και εχθρός των οθωμανικών μνημείων. Δεν θέλει ένα ενεργό τζαμί-τουρκικό μνημείο στην μέση της Αθήνας όπου ζούνε αυστηροί Ορθόδοξοι¨.
πηγή: tourkikanea.gr
http://www.dimokratianews.gr/content/64178/pseydomoyftis-xanthis-i-orthodoxi-ellada-den-thelei-ena-tzami-toyrkiko-mnimeio-stin