Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η Μαριόν Λεπέν ανακοίνωσε ότι θα ενταχθεί στο στρατό -«Κάντε και εσείς το ίδιο, ξυπνήστε!»

Την απόφασή της να ενταχθεί στο γαλλικό εφεδρικό στρατό ανακοίνωσε η Μαριόν Λεπέν, η ανιψιά της προέδρου του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος, έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών στην εκκλησία Saint-Etienne-du-Rouvray στη Νορμανδία.
«Εξαιτίας της απειλής που αντιμετωπίζει η Γαλλία, αποφάσισα να ενταχθώ στον εφεδρικό στρατό. Καλώ όλους τους νέους πατριώτες να κάνουν το ίδιο», έγραψε στο Twitter η 26χρονη πολιτικός. «Σκοτώνουν τα παιδιά μας, δολοφονούν τους αστυνομικούς μας, και σφάζουν τους ιερείς μας. Ξυπνήστε!», είχε σημειώσει σε προηγούμενο tweet της. «Στη Δύση, όπως στην Ανατολή, οι Χριστιανοί πρέπει να σηκωθούν να αντισταθούν ισλαμισμό!», είχε σημειώσει σε άλλο.
Στη Γαλλία ο εφεδρικός στρατός αποτελείται από εθελοντές με ή χωρίς στρατιωτική θητεία οι οποίοι από τη στιγμή που υπογράψουν δεσμεύονται να συμμετέχουν από 1 έως 4 χρόνια.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, οι προϋποθέσεις είναι οι εξής: να έχουν τη γαλλική ιθαγένεια, να είναι τουλάχιστον 17 ετών, να είναι σε καλή κατάσταση όσον αφορά τις εθνικές υποχρεώσεις παροχής υπηρεσιών, να μην έχουν καταδικαστεί ή να έχουν απολέσει τα πολιτικά τους δικαιώματα ή τα δημόσια αξιώματα και να διαθέτουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες συμπεριλαμβανομένης της φυσικής κατάστασης.
Από τη στιγμή που πληρούν τα παραπάνω, οι έφεδροι λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση, ενώ η συμμετοχή τους είναι με πληρωμένη σύμβαση.


Πηγή: Η Μαριόν Λεπέν ανακοίνωσε ότι θα ενταχθεί στο στρατό -«Κάντε και εσείς το ίδιο, ξυπνήστε!» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/280369/i-marion-lepen-anakoinose-oti-tha-entahthei-sto-strato-kante-kai-eseis-idio-xypniste#ixzz4FcdrpmQY