Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Aλβανοί παρακρατικοί στα Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δύο μέλη του UCK στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Η επιχείρηση στα Εξάρχεια, από την ειδική ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών έφερε αποτελέσματα, όσoν αφορά το πλήγμα που επέφερε στην αλβανική Μαφία της περιοχής, που διακινούσε ναρκωτικά σε τοξικομανείς,
ενώ παράλληλα βρίσκονταν σε ανοιχτό πόλεμο με ομάδες αντιεξουσιαστών αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση ήταν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο άτομα του UCK με τατουάζ της οργάνωσης στα σώματά τους.
 
Σημειώνεται ότι αυτά τα τατουάζ τόσο σκληρών οργανώσεων δεν τολμούν να τα «χτυπήσουν» πάνω τους άνρθωποι που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση μαζί τους, καθώς εάν το πράξουν κινδυνεύουν ακόμα και να τους τα γδάρουν κυριολεκτικά καθώς θεωρείται ασέβεια.
 
Aμέσως ξύπνησαν μνήμες του 2008 όταν και τότε στα πολύ σοβαρά και ξενοκίνητα όπως αποδείχτηκε επεισόδια που «κλόνισαν» την κυβέρνηση Κ.Καραμανλή ανάμεσα στους συλληφθέντες είχαν βρεθεί και τότε πολλά άτομα αλβανικής υπηκοότητας.
 
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στους 92 συλληφθέντες οι 53 είναι αλλοδαποί. Για πολλούς τα πολύ βίαια επεισόδια του 2008 ήταν το «τέλος» της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή.
 
Όπως φάνηκε υπάρχει ιδιαίτερη σχέση των Εξαρχείων με την αλβανική Μαφία και κατά συνέπεια με τον περιβόητο «απελευθερωτικό Στρατό κοσόβου» UCK,καθώς πρόκειται περί συγκοιωνούντων οργανισμών. 
 
Άνδρες και γυναίκες της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εδώ και πέντε μήνες κατοικοέδρευαν στα Εξάρχεια, εφοδιασμένοι με φοιτητικές ταυτότητες και με την ανάλογη εμφάνιση, παρακολουθώντας στενά τις δραστηρίοτητες της Μαφίας και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις διεισδύοντας στο άβατο της εγκληματικής οργάνωσης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική ομάδα της Δίωξης που είναι εκπαιδευμένη να διεισδύει σε μέρη που κάνεις άλλος δεν μπορεί να μπει, επί πέντε μήνες με την κατάλληλη αμφίεση και κυρίως με... βερμούδες, άρχισαν τις βόλτες στα μαγαζιά αλλά και στην πλατεία Εξαρχείων, χωρις να έχουν επάνω τους όπλα και κυρίως τις αστυνομικές τους ταυτότητες.
 
Αρχικά εντόπισαν τους διακινητές, αλλά και τον φερόμενο ως “εγκέφαλο” της εγκληματικής οργάνωσης, και παράλληλα κατέγραψαν τις κρυψώνες, τις γκαβάτσες της σπείρας αλλά και τα καταστήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες συνεργάζονταν με την Μαφία των Εξαρχείων.
 
Έτσι κατάφεραν να χαρτογραφήσουν ολόκληρη την οργάνωση, τα στέκια τους, τις επαφές τους αλλά και τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια γιγαντιαία επιχείρηση στην περιοχή που τόσα χρόνια έχει χαρακτηριστεί ως άβατο για τις Αστυνομικές δυνάμεις.
 
Κατά συνέπεια, όταν εξαπολύθηκε από την Ασφάλεια Αττικής και την Δίωξη Ναρκωτικών, η γιγαντιαία επιχείρηση, οι αστυνομικοί ήξεραν ακριβώς πού θα πάνε, ποιους θα συλλάβουν και πού ακριβώς θα κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των ναρκωτικών.
 
Η επιχείρηση
 
Το έναυσμα για το στήσιμο της επιχείρησης, δόθηκε όταν πριν από περίπου δυο εβδομάδες συνελήφθη στην Ν. Ιωνία ένας Αλβανός έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος είχε στην κατοχή του 37 κιλά χασίς και ένα Καλάσνικοφ, και αποδείχθηκε πως είχε τροφοδοτήσει με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, την Μαφία των Εξαρχείων.
Έτσι στήθηκε η επιχείρηση και οι 12 Αλβανοί, ανάμεσα τους μια γυναίκα και οι τρεις Έλληνες, επίσης ανάμεσα τους μια γυναίκα, συνελήφθησαν επί το έργον, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες χασίς κοκαΐνης και ηρωίνης.
 
Μάλιστα δυο από τους συλληφθέντες έχουν στα πόδια τους τατουάζ με το έμβλημα του “UCK” του Αλβανικού Εθνικού Στρατού, και εξετάζεται πλέον εάν έχουν σχέση με ακροδεξιές και Εθνικιστικές οργανώσεις της χώρας τους.
 
Η δολοφονία Αλβανού διακινητή
 
Παράλληλα ο φερόμενος “εγκέφαλος” της εγκληματικής ομάδας θα εξεταστεί, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει σχέση με την δολοφονία ενός άλλου Αλβανού διακινητή κοκαΐνης στην περιοχή, ο οποίος είχε εκτελεστεί το 2013 στα Εξάρχεια από έναν άνδρα με Καλάσνικοφ.
 
Ο Αλβανός “εγκέφαλος” της σπείρας είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με το δολοφονημένο συμπατριώτη του, καθώς έξι μήνες πριν από την εκτέλεση του το θύμα είχε πυροβολήσει και τραυματίσει τον Κ.Ε.
 
Κατά συνέπεια οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν το ενδεχόμενο ο Αλβανός αρχηγός της Μαφίας των Εξαρχείων να έχει σχέση με την δολοφονία του ανταγωνιστή του στην διακίνηση ναρκωτικών το 2013.
 
Τα ευρήματα της Αστυνομίας
 
Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 
-17 κιλά και 518,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (εκ των οποίων τα 16 κιλά και 710 γραμμάρια ήταν κατανεμημένα σε 3.722 μικροσυσκευασίες - δόσεις έτοιμες για πώληση)
- 155 γραμμάρια κοκαΐνης
- 23.316 κενές νάιλον συσκευασίες κατάλληλες για την συσκευασία-τυποποίηση των προς διάθεση ναρκωτικών ουσιών
πιστόλι και 2 γεμιστήρες
- 27 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
- Το χρηματικό ποσό των 4.415- ευρώ και 1 δολάριο Η.Π.Α
- 47 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
- 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα
- 2 μοτοσυκλέτες
- 4 ζυγαριές ακριβείας
- 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
- 2 φωτογραφικές μηχανές
- 208 αποδείξεις πληρωμής κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων συνολικού ποσού 162.307,69 ευρώ
σιδερογροθιά και πλαστική γροθιά
- καταδυτικό μαχαίρι
- δύο τρίφτες κάνναβης
- δυο ζευγάρια γάντια, μάσκα τύπου full face και περιλαίμιο μοτοσικλετιστή
- τσεκούρι, βαριοπούλα και μεταλλικό καλέμι
- φακός
- πλήθος ιδιοχείρων σημειώσεων στις οποίες αναγράφονταν οι ποσότητες ναρκωτικών που έχουν πωληθεί, οι ποσότητες που υπάρχουν στο απόθεμα προς πώληση και χρηματικά ποσά.