Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Εξέγερση προσφύγων στο hotspot της Λέρου: Επιτέθηκαν με τσεκούρια στους αστυνομικούς - Ενας τραυματίας

Αγρια επεισόδια μεταξύ προσφύγων που βρίσκονται στο hotspot της Λέρου και των λιγοστών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο νησί, ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης.
Εξαγριωμένοι μετανάστες που ζητούσαν να φύγουν από τη χώρα, επιτέθηκαν στην αστυνομική δύναμη με ξύλα, πέτρες και... τσεκούρια.
 Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε από την βίαιη επίθεση.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου-λάμψης αλλά υστερούσαν αριθμητικά και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, υποχώρησαν σε διπλανό κτίριο που έχει το Λιμενικό μέσα στο οποίο «ταμπουρώθηκαν».
Οι μετανάστες «πολιόρκησαν» το κτίριο του Λιμενικού για αρκετή ώρα μέχρι να οργανωθεί επιχείρηση από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να τους απομακρύνουν, όπερ και εγένετο λίγο αργότερα. Στο hotspot της Λέρου κρατούνται περί τους 650 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως Αφγανικής και Πακιστανικής καταγωγής.


Πηγή: Εξέγερση προσφύγων στο hotspot της Λέρου: Επιτέθηκαν με τσεκούρια στους αστυνομικούς - Ενας τραυματίας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/276959/exegersi-prosfygon-sto-hotspot-tis-leroy-epitethikan-me-tsekoyria-stoys-astynomikoys#ixzz4Dl7mh84S



Πηγή: Εξέγερση προσφύγων στο hotspot της Λέρου: Επιτέθηκαν με τσεκούρια στους αστυνομικούς - Ενας τραυματίας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/276959/exegersi-prosfygon-sto-hotspot-tis-leroy-epitethikan-me-tsekoyria-stoys-astynomikoys#ixzz4Dl7SnyEe