Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Σοκ! Ο φορέας του AIDS που πληρώνεται για να βιάζει παιδιά

Το πλέον παρανοϊκό, τουλάχιστον με τα στάνταρ του Δυτικού πολιτισμού το άτομο έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων και για «ηθικές» του αξίες!

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες αφρικανικές παραδόσεις παρουσίασε o Εντ Μπάτλερ, δημοσιογράφος του BBC σε νέο άρθρο του.

Στο Μαλάουι, όπου μετέβη ο γνωστός δημοσιογράφος, επιβιώνει, παρά την εξάπλωση του Χριστιανισμού ένα αρχέγονο έθιμο, σύμφωνα με το οποίο ένας άνδρας που αποκτά το προσωνύμιο «hyena», επιλέγεται για τις πολυποίκιλες αρετές του και πληρώνεται από τις οικογένειες προκειμένου να βιάζει χήρες ή στείρες γυναίκες, καθώς και ανήλικα κορίτσια. Παρά την εξάπλωση του χριστιανισμού και του AIDS στην χώρα αυτή της Αφρικής, η παράδοση της «σεξουαλικής κάθαρσης» στα διάφορα στάδια μιας γυναίκας εδώ τουλάχιστον παραμένει ζωντανή.

Οικογένειες πληρώνουν άνδρες που έχουν επιλεγεί για τις «ηθικές» τους αξίες, οι οποίοι εν συνεχεία ουσιαστικά προβαίνουν σε βιασμούς κοριτσιών που ξεκίνησαν να έχουν έμμηνο ρύση ή γυναίκες που έχασαν τον άνδρα τους. Οι τοπικές δοξασίες αναφέρουν πως αν δεν υπακούσουν, αρρώστιες και διάφορες άλλες συμφορές θα πλήξουν ολόκληρη την κοινότητα στην οποία ζουν, εκβιάζοντας ψυχοσυναισθηματικά τις γυναίκες αυτές.

Ένας από τους «hyena» τον οποίον συνάντησε ο δημοσιογράφος είναι και ο Έρικ Αννίβα, ένας 40χρονος άνδρας που ζει κάνοντας την συγκεκριμένη εργασία για 4 με 7 δολάρια για κάθε τελετή. Παρότι είναι παντρεμένος με δύο γυναίκες, εντούτοις πληρώνεται για να συμμετάσχει σε «σεξουαλικές καθάρσεις», οι περισσότερες από τις οποίες γίνονται για το πέρασμα νεαρών κοριτσιών στην ενηλικίωση. Ο ίδιος δηλώνει περήφανος για την δουλειά του, ενώ ισχυρίζεται πως οι γυναίκες τον επιθυμούν. Όπως άλλωστε ο ίδιος ισχυρίζεται αυτού του είδους τα τελετουργικά δεν συνιστούν βιασμό.

«Οι περισσότερες με τις οποίες έχω κοιμηθεί είναι κορίτσια που πάνε σχολείο. Ορισμένα κορίτσια είναι μόλις 12 με 13 ετών, όμως τα προτιμώ μεγαλύτερα. Όλα αυτά τα κορίτσια αρέσκονται στο να με έχουν ως τον «hyena» τους. Βασικά είναι περήφανες και λένε στους άλλους ότι αυτός ο άνδρας είναι πραγματικός άνδρας, ξέρει πως να ικανοποιήσει μια γυναίκα», είπε στον Μπάτλερ που δεν έδειχνε τον ενθουσιασμό που είχε ο ίδιος.

Ωστόσο, όταν ο δημοσιογράφος του BBC είχε διαδοχικές συναντήσεις με κάποιες από τις συγκεκριμένες γυναίκες που έχουν υποστεί στο πετσί τους την συγκεκριμένη ή παραπλήσια τελετή, δήλωσαν πως δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δική τους ελεύθερη επιλογή, αλλά το αποδέχονται όταν συμβαίνει υπό την πίεση του κοινωνικού και οικογενειακού περίγυρου καθώς και υπό τον φόβο της κοινωνικής κατακραυγής.

«Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Έπρεπε να το κάνω για χάρη των γονιών μου»,είπε μια νεαρή κοπέλα στον δημοσιογράφο.

Το σοκ όμως μεγενθύνεται, καθώς ο Αννίβα είναι φορέας του AIDS. Ο δημοσιογράφος του BBC το αναφέρει αυτό το δεδομένο στον Αννίβα, υποδεικνύοντάς του το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν λειτουργεί ως ο τελετάρχης των «σεξουαλικών καθάρσεων», αλλά αντιθέτως μολύνουν ακόμα περισσότερα άτομα, εξαπλώνοντας την ασθένεια, με τον άνδρα να απαντά αόριστα ότι σύντομα πρόκειται να σταματήσει, αναφέροντας μάλλον προκλητικά πως δεν θα ήθελε να συμβεί το ίδιο στην κόρη, παρότι λίγες στιγμές νωρίτερα είχε υπερασπιστεί την δουλειά του ως «ιερό έργο».