Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Βγήκαν τα παπαγαλάκια να ηρωποιήσουν την ελληνική κυβέρνηση. Ο Ερντογάν τους διαψεύδει!

Ζητεί συνδιαχείριση (σύμφωνα με άρθρο της «Χουριέτ») των ενεργειακών κοιτασμάτων της Μεγαλονήσου
Ανοιχτές απειλές πολέμου εκτοξεύει τώρα, μέσω κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων, η Αγκυρα εν όψει της τριμερούς συνάντησης κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, στις 8 Νοεμβρίου, στο Κάιρο, που θα διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα στην περιοχή με αιχμή το θέμα των υδρογονανθράκων.«Ή θα υπάρξει συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων ή πάμε σε πόλεμο» έγραψε συγκεκριμένα η εφημερίδα «Χουριέτ», μεταφέροντας τη γραμμή του τουρκικού κατεστημένου, θυμίζοντας την τακτική που εφαρμόστηκε και στην κρίση των Ιμίων.
Οπως τον Ιανουάριο του 1996 που εστάλη τηλεοπτικό συνεργείο να κατεβάσει την ελληνική σημαία από τα Ιμια και να υψώσει την τουρκική, έτσι και τώρα, το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας και η κυβέρνηση Ερντογάν με ελεγχόμενα δημοσιεύματα προειδοποιούν πως «θα μπορούσε να είναι το “Piri Reis”, το “Barbaros” ή το “Selim II” που θα αυξήσει την ένταση στην περιοχή».

Μάλιστα, το άρθρο της «Χουριέτ» σημειώνει απροκάλυπτα ότι «αν οι Ελληνοκύπριοι συνεχίσουν να πιστεύουν ότι είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του νησιού και να σφυρηλατούν σχέσεις με την Ελλάδα, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, σχέσεις που αντίκεινται στην Τουρκία, τόσο θα τίθεται σε κίνδυνο η ειρήνη».
Πρόκειται για έναν ωμό εκβιασμό της Τουρκίας και όχι ένα δημοσιογραφικό κείμενο, στέλνοντας το μήνυμα της κλιμάκωσης της έντασης με την παρουσία των τουρκικών πολεμικών πλοίων που έχουν παραβιάσει κάθε συνθήκη του διεθνούς δικαίου και έχουν εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ συνοδεύοντας το ερευνητικό σκάφος «Barbaros».

Στο άρθρο της «Χουριέτ» γίνεται το άσπρο μαύρο για την εισβολή στην Κύπρο, προκειμένου να δικαιολογηθούν από την Τουρκία οι «τσαμπουκάδες» δήθεν για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ψευδοκράτους. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έρχεται δε σε συνέχεια των ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών πάνω από τη φρεγάτα “Gelibolu” με έμφαση στην εικόνα της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.
 

Ανδρέας Κούτρας
dimokratianews.gr