Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Το επόμενο προπαγανδιστικό βίντεο που θα δείτε, θα είναι μία αιχμάλωτη κούρδισα των τζιχαντιστών η οποία θα είναι παρθένα!

Με ένα πονηρό γύρισμα σε κάνουν να
αμφιβάλεις την επόμενη φορά τι βλέπεις...απομυθοποίηση των ισλαμιστών επεισόδιο 2..
Εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου είδαν ένα ηρωικό αγόρι στη Συρία να τρέχει ανάμεσα στα πυρά ελεύθερων σκοπευτών για να σώσει τη φίλη του. Τώρα, αποκαλύπτεται από το BBC, ότι όλο αυτό ήταν σκηνοθετημένο από Νορβηγούς κινηματογραφιστές.

Οι Νορβηγοί  λένε μάλιστα ότι το εν λόγω βίντεο γυρίστηκε τον Μάιο του 2014 στην Μάλτα, με βασικό τους μέλημα να φαίνεται πολύ πειστικό.
Για το βίντεο αυτό, μίλησε στο BBC ο 34χρονος σκηνοθέτης Λαρς Κλέβμπεργκ, δήλωσε ότι έγραψε το σενάριο γι' αυτό, βλέποντας από τα διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία τις συγκρούσεις στη Συρία. Υποστηρίζει ότι εσκεμμένα παρουσίασε την ταινία ως πραγματική με σκοπό να δημιουργήσει συζήτηση και να ταρακουνήσει την κοινή γνώμη  για τα παιδιά που σκοτώνονται στις εμπόλεμες ζώνες.
"Στόχος μου ήταν να κάνω ένα βίντεο που να μοιάζει πραγματικό, ώστε ο κόσμος να το πιστέψει και που θα το μοιράζονταν και θα γέμιζε ελπίδα", δήλωσε ο νορβηγός σκηνοθέτης.
"Τα γυρίσματα έγιναν στη Μάλτα όπου γυρίστηκαν και άλλες διάσημες ταινίες όπως η "Τροία"  και "ο Μονομάχος",  ενώ το μικρό αγόρι και το κορίτσι είναι επαγγελματίες ηθοποιοί από τη Μάλτα. Οι φωνές στο παρασκήνιο οι σύριοι πρόσφυγες που ζουν στη Μάλτα", είπε ο Λαρς Κλέβμπεργκ.
"Γυρίζοντας αυτό το φιλμ προσδοκούμε να είναι ένα εργαλείο για την κοινή γνώμη ούτως ώστε να προκαλέσει την προσοχή, το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του κόσμου και να αρχίσει μια συζήτηση για τα παιδιά και τον πόλεμο. Τέλος θέλουμε να δούμε πως θα ανταποκριθούν τα ΜΜΕ όλου του κόσμου με το βίντεο αυτό και το θέμα αυτό", προσέθεσε.
"Ξαφνιάστηκα που ο κόσμος πίστεψε ότι ήταν αληθινό καθώς το μικρό παιδί ενώ πυροβολείται, εμφανίζεται να συνεχίζει να τρέχει", λέει από τη πλευρά του η Ας Μέγιερ, μέλος του Νορβηγικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου, τονίζοντας ότι ήταν μια χαμηλού κόστους παραγωγή.
Μάλιστα, όταν έμαθε ότι η ταινία έγινε viral, προέτρεψε τους παραγωγούς να βγουν και να πουν την αλήθεια.


Play
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Remaining Time -0:00

Stream TypeLIVE
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen

00:00
Mute
Playback Rate
1
    Loading

    Play Button

    Skip in 0