Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ανήκωμεν εις την Δύσιν; Αυτό θέλει ο 'Ελληνας;

Αντρέι  Μασλόβ: Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι εξέθρεψαν το «Ισλαμικό Κράτος»
Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα εκφράζει τη δυσαρέσκεια της χώρας του για το γεγονός ότι η Ελλάδα ταυτίστηκε με το εμπάργκο κατά της Ρωσίας
Ο Ρώσος πρέσβης εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η Ελλάδα υποστήριξε τις αντιρωσικές κυρώσεις «θεωρώ ότι οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις
δεν θα έπρεπε να επηρεάζουν τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη το κοινό ιστορικό παρελθόν… Αλλά δυστυχώς τις επηρεάζουν» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο περιοδικό Crash.
«Στο ουκρανικό ζήτημα η Ελλάδα διατηρεί την ίδια στάση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε.» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντρέι  Μασλόβ.
Ο Ρώσος πρέσβης ασκεί σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι η Ένωση επέλεξε την φιλοσοφία «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» και οι συνέπειες του δόγματος φάνηκαν στην Ουκρανία, όπως είπε.
Παράλληλα δηλώνει ότι οι Ρώσοι από την πλευρά τους είναι έτοιμοι για τη διεύρυνση των σχέσεων της με την Ε.Ε. αρκεί όπως υπογραμμίζει «οι σχέσεις αυτές να βασίζονται στην ισότητα και στο αμοιβαίο συμφέρον».
Ο κ. Μασλοβ δηλώνει κατηγορηματικά ότι «από τα αντίμετρα της Ρωσίας δεν πρόκειται να εξαιρεθεί η Ελλάδα», αλλά «είμαστε πρόθυμοι να εντείνουμε τις προσπάθειες για την προώθηση του εμπορίου με τα προϊόντα που δεν υπάγονται στους περιορισμούς… Πρόκειται για προϊόντα της χημικής, φαρμακευτικής, μεταλλουργικής βιομηχανίας, οικοδομικά υλικά, ενδύματα, υποδήματα, διάφορα είδη μηχανημάτων και εξοπλισμών»
Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ τονίζει ότι έχουν παραλύσει εντελώς: «Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε κάποια στιγμή την ελπίδα ότι η πτώση της συνεργασίας έχει φτάσει στον πάτο. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεινώνονται οι σχέσεις μας, όπως συμβαίνει τώρα. Καταφέρναμε και παλιότερα να ξεπερνάμε τις κρίσεις στις σχέσεις μας» αναφέρει με νόημα στο Crash και προσθέτει: «Είμαι βέβαιος ότι αυτή τη φορά οι Αμερικανοί εταίροι μας θα καταλάβουν το άσκοπο των προσπαθειών τους να εκβιάσουν τη Ρωσία».
Ο Ρώσος πρέσβης είπε πολλές αλήθειες για το ποιοι εξέθρεψαν το «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία:
«Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι αρχικά με πολλούς τρόπους υποστήριζαν στη Συρία το Ισλαμικό Κράτος λόγω του ότι αυτό αντιμάχεται τον Άσαντ.
Το έτρεφαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως κάποτε τους μουτζαχεντίν , οι οποίο αργότερα συγκρότησαν την «Αλ Κάιντα» που σαν μπούμερανγκ χτύπησε τις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011. Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της συσπείρωσης των διεθνών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κοινής για όλους  τρομοκρατικής απειλής».
Προσθέτει όμως πως κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει στα θεμέλια του Διεθνούς Δικαίου υπό την αιγίδα του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.
Όπως είπε στη συνέντευξή του εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον από τη Ρωσική πλευρά για επενδύσεις στην Ελλάδα αναφέροντας ως παράδειγμα την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την επισκευαστική  εταιρεία ROSCO και τον λιμένα Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα εκφράζει και τον προβληματισμό του καθώς όπως είπε ενδέχεται οι ΗΠΑ ή και η Κομισιόν να μην εγκρίνουν κάποιες επενδύσεις ή να θέσουν συγκεκριμένους όρους.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/521426/a-maslov-oi-xeirismoi-tis-elladas-epireasan-tis-sxeseis-mas#ixzz3J5J0XGS2