Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αυτoί είναι οι σύμμαχοι που προτίμησαν οι πολιτικοί της χώρας μας. Η.Π.Α και Ισραήλ σκότωσαν με έξυπνες βόμβες 2.140 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων πάνω από 570 παιδιά

Οι ΗΠΑ οπλίζουν δωρεάν το Ισραήλ με 3000 ''έξυπνες'' βόμβες JDAM
Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Οι ΗΠΑ οπλίζουν την  Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, έναν βασικό σύμμαχό τους στη Μέση Ανατολή, με 3.000 έξυπνες βόμβες- μέρος της δωρεάν στρατιωτικής βοήθειας της Ουάσιγκτον στο Τελ Αβίβ.
Πρόκειται για το αναβαθμισμένο κιτ καθοδήγησης  JDAM  (Joint Direct Attack Munition ) της Boeing.
Είναι χαμηλού κόστους και μετατρέπει τις υπάρχουσες μη καθοδηγούμενες βόμβες ελεύθερης πτώσης (GBU-31,GBU-38 κ.α.) σε ακριβείας καθοδηγούμενα "έξυπνα''όπλα. Τα αναβαθμισμένα κιτ λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα από το σύστημα αδρανειακής πλοήγησης της βόμβας (INS)  και το GPS, έτσι ώστε να βελτιώνει δραματικά την ακρίβεια. Ο συνδυασμός μερικές φορές αναφέρεται ως UTC INS / GPS και κάνει την βολή πολύ πιο ακριβή από ό, τι η βασική έκδοση JDAM- υπάρχει και έκδοση που συνδυάζει και καθοδήγηση λέιζερ.
Το κόστος της αποστολής αυτής με τις έξυπνες βόμβες που ανέρχεται στο ύψος των 82,6 εκατομμυρίων δολαρίων θα κατακυρωθεί στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας που χορηγείται από την Ουάσιγκτον  στο Ισραήλ.Συγκεκριμένα ο Υπουργείο Άμυνας των
ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η χρηματοδότηση για την πώληση θα έρθει από το στρατιωτικό ''πακέτο''  που υπάρχει εγκεκριμένο για παροχή βοήθειας σταθερά.Η οικονομική βοήθεια της Αμερικής χορηγείται κάθε χρόνο στο Ισραήλ βάση της Συμφωνίας Κάμπ Ντέιβιντ που συνήφθη το 1978.Η παράδοση πρέπει να γίνει έως τις 30 Νοεμβρίου 2016.
Η επίθεση στην Γάζα

Οι βόμβες αυτές είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποίησε το Ισραήλ κατά την διάρκεια της πρόσφατης φονικής επίθεσης του στην Γάζα όπου περισσότεροι από 2.140 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πάνω από 570 παιδιά, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 11.000 άλλοι τραυματίστηκαν.Οι ισραηλινές επιθέσεις κατέστρεψαν χιλιάδες κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της περιοχής, και  χτύπησαν τουλάχιστον 223 σχολεία στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων κτιρίων σχολείων των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.Οι ουσιαστικά ''πολιορκημένοι'' Παλαιστίνιοι  γνώρισαν τρεις καταστροφικούς πολέμους από το 2008.Επίσης δεκάδες Ισραηλινοί σκοτώθηκαν στον πόλεμο αυτό.
Διαμαρτυρίες για τα όπλα

Η διαχρονική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ έχει προκαλέσει  αρκετές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ ενάντια τέτοιες συμφωνίες.Αμερικανοί διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι τα χρήματα των  φορολογούμενων των ΗΠΑ χρησιμοποιούνται για την ολοένα και μεγαλύτερη  ισραηλινή επιθετικότητα εναντίον των Παλαιστινίων.
H ελληνική Πολεμική Αεροπορία 

Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει από ετών αριθμό κιτ αναβάθμισης  GBU-31 JDAM (φωτογραφία Πολεμικής Αεροπορίας).Τα χαρακτηριστικά/Επιδόσεις της ''έξυπνης'' βόμβας είναι τα εξής, όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα της Π.Α.:
• Τύπος : Mk84 bomb fitted with JDAM
• Χρήση : Σταθερό Στόχο, Κτύπημα Ακριβείας, Κινούμενο Όχημα
• Μήκος : 9.9–12.75 feet (3.0–3.89 m)
• Άνοιγμα Πτερύγων : 19.6 έως 25 ίντσες (500 έως 630 mm)
• Ακτίνα Δράσης : Έως 15 ΝΜ (28 km)
• Προδιαγραφές Ακριβείας Κατασκευαστή : 13 m
• Πραγματική Ακρίβεια : Περίπου 7 m
• Τύπος Φέροντος Αεροσκάφους : F-16 BLK 52+ADV

http://www.onalert.gr/stories/oi-usa-oplizoun-dorean-to-israel/38891