Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Βουλγαρία: Συνελήφθη ιμάμης για τρομοκρατική δράση

Ο Ιμάμης του Παζαρτζίκ, Αχμέτ Μουσά Αχμέτ ο οποίος είχε καταδικασθεί παλαιότερα για σχέσεις του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, συνελήφθη σήμερα, 25 Νοεμβρίου στο τζαμί της βουλγαρικής πόλης, μετά από σήμα  της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (DANS), προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.
Ο Ιμάμης συνελήφθη για προπαγάνδα και υποκίνηση πολέμου, καθώς και για τη διαμοίραση Video με αντι-δημοκρατική ιδεολογία, όπως σημειώνει  το βουλγαρικό δημοσίευμα.
Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί, μετά από αναζήτηση στο τζαμί και σε σπίτια στην συνοικία των Ρομά του Πατζαρτζίκ. Η δράση κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες, λόγω της συγκέντρωσης οπαδών του Ιμάμη που δεν άφηνε την αστυνομία να επιτελέσει το έργο της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύλληψη του ιμάμη έγινε από την Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας, ενώ η χωροφυλακή απλώς επέβλεπε το χώρο.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών,  αναφέρει ότι  έγινε αντιτρομοκρατική επιχείρηση και συλλήψεις υποστηρικτών του «Ισλαμικού κράτους» στη Βουλγαρία.
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr