Ο Ιμάμης συνελήφθη για προπαγάνδα και υποκίνηση πολέμου, καθώς και για τη διαμοίραση Video με αντι-δημοκρατική ιδεολογία, όπως σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.
Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί, μετά από αναζήτηση στο τζαμί και σε σπίτια στην συνοικία των Ρομά του Πατζαρτζίκ. Η δράση κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες, λόγω της συγκέντρωσης οπαδών του Ιμάμη που δεν άφηνε την αστυνομία να επιτελέσει το έργο της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύλληψη του ιμάμη έγινε από την Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας, ενώ η χωροφυλακή απλώς επέβλεπε το χώρο.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρει ότι έγινε αντιτρομοκρατική επιχείρηση και συλλήψεις υποστηρικτών του «Ισλαμικού κράτους» στη Βουλγαρία.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr