Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Μπάζουν τα σύνορα 'εμπειροπόλεμους' με βαρύ ποινικό

Τσετσένος αυτονομιστής στη Μυτιλήνη -Θα εκδοθεί ή όχι στη Ρωσία;
Η υπόθεση έκδοσης στη Ρωσία διεθνώς επικηρυγμένου 34χρονου Τσετσένου συζητήθηκε χθες το πρωί στη Μυτιλήνη από το Τριμελές Εφετείο Βορείου Αιγαίου.
Σε βάρος του 34χρονου Τσετσένου εκκρεμούν στη Ρωσία οι κατηγορίες για συμμετοχή σε παράνομη ένοπλη οργάνωση και ανθρωποκτονία πέντε αστυνομικών.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί στις 5 του περασμένου Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, όταν προσπάθησε με άλλους 45 μετανάστες να αποβιβασθεί στις ακτές της Χίου.
Μεταξύ των επιβαινόντων, η πλειονότητα των οποίων ήταν υπήκοοι Συρίας, βρισκόταν ο 34χρονος, ο οποίος τότε δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Μετά την ταυτοποίηση των δακτυλικών του αποτυπωμάτων, διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, βάσει «ερυθράς αγγελίας». Ειδικότερα, κατηγορείται ότι, ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης στην οποία συμμετείχε, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009 επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα σε οχήματα με επιβαίνοντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, σε περιοχή της Ρωσίας.
Ο 34χρονος από το 2012 διέμενε στην Τουρκία, ενώ συνελήφθη με εντολή του εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου, με σκοπό την έκδοσή του στις ρωσικές Αρχές. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πηγή: Τσετσένος αυτονομιστής στη Μυτιλήνη -Θα εκδοθεί ή όχι στη Ρωσία; | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/178418/tsetsenos-aytonomistis-sti-mytilini-tha-ekdothei-i-ohi-sti-rosia#ixzz3J4pu0n2h