Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Καψώνια των Τούρκων στον ΥΕΘΑ. Τον είχαν εγκλωβίσει με το σύστημα ελέγχου πυρός!

Παραλίγο επεισόδιο στον εναέριο χώρο ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα στην περιοχή του Καστελόριζου.
 Την ώρα που το ελικόπτερο   CHINOOK , μετέφερε τον Νίκο Δένδια στο Καστελόριζο, οι Τούρκοι θέλησαν να δημιουργήσουν και πάλι εντυπώσεις. Ζήτησαν από τους πιλότους να απομακρυνθούν με τη δικαιολογία ότι  «πετούν σε τουρκικό εναέριο χώρο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας προσγειωνόταν στο νησί, δύο τουρκικά F 16 απογειώθηκαν από την Μπαντίρμα προσέγγισαν την περιοχή, δήλωσαν αναχαίτιση του αεροσκάφους, αφού προηγουμένως το είχαν εγκλωβίσει με το σύστημα ελέγχου πυρός! Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν υπήρξε αναχαίτιση αλλά σύσταση για ένα γεγονός που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται. Βέβαια οι φίλοι μας οι Τούρκοι συνηθίζουν να δημιουργούν επεισόδια στο μυαλό τους.
Αυτή η πρόκληση, γίνεται λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Τουρκία, με την Τουρκία να προσπαθεί να αμφισβητήσει την ελληνικότητα του Καστελόριζου. Μην ξεχνάμε και τις πρόσφατες αποκαλύψεις που έγιναν για την απαγόρευση της ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη νήσο Στρογγύλη.
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου φυσικά δεν απάντησε στην τουρκική κλήση.
Ο κ. Δένδιας είπε: "Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια".