Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ρατσιστικό έγκλημα στην Ιερουσαλήμ

Παλαιστίνιος οδηγός λεωφορείου βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο όχημα που οδηγούσε στην Ιερουσαλήμ.
Οι συγγενείς του καταγγέλλουν εγκληματική ενέργεια, ενώ η ισραηλινή αστυνομία επικαλείται την εκδοχή της αυτοκτονίας.
Ο θάνατος του 32χρονου Γιούσεφ Αλ Ραμούνι έρχεται εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών που συγκλονίζουν τις τελευταίες εβδομάδες την Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ισραηλινή αστυνομία, πρόκειται για κάτοικο της αραβικής περιοχής Al Tur στο Όρος των Ελαιών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι σύμφωνα με την πρώτη έρευνα πρόκειται για αυτοκτονία και δεν υπάρχουν υποψίες για έγκλημα, αφού στο σώμα του νεκρού δεν βρέθηκαν σημάδια σωματικής βίας.
Ωστόσο ο αδελφός του 32χρονου οδηγού Γιούσεφ αλ Ραμούνι δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι ο νεκρός δεν είχε κανένα λόγο να θέσει τέρμα στη ζωή του, αφού είχε μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή με την γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους.
Ο Muatasem Fakeh, συνάδελφος και φίλος του οδηγού καταγγέλλει ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια. Ο άντρας δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων:
"Είδαμε σημάδια βίας στο σώμα του. Βρέθηκε κρεμασμένος πάνω από τα σκαλιά στο πίσω μέρος του λεωφορείου, ένα σημείο όπου είναι δύσκολο να κρεμαστεί κάποιος μόνος του".
Η αστυνομία δήλωσε ότι με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του νεκρού η σορός του έχει σταλεί στο ιατροδικαστικό ινστιτούτο Abu Kabir για αυτοψία.