Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η ισλαμο- χριστιανική τερατογένεση στο ΑΠΘ!

  'θα επηρεάζουν με τα χρήματά τους μια ορθόδοξη θεολογική σχολή'
Κάθε σώφρων και καλοπροαίρετος Ελληνας αποδέχεται το δικαίωμα των Ελλήνων υπηκόων μουσουλμανικού θρησκεύματος που ζουν στη Θράκη να απολαμβάνουν δικαιωμάτων και ελευθεριών σε πλαίσιο ισονομίας.
Προέκυψε, λοιπόν, προσφάτως το ερώτημα πώς θα εκπαιδεύονται σε επίπεδο πανεπιστημιακό οι θρησκευτικοί λειτουργοί της μειονότητας.  Κωνσταντίνος Χολέβας
Η απλούστερη λύση θα ήταν η επανασύσταση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, η οποία επί 40 χρόνια εκπαίδευε δασκάλους για τους μουσουλμανόπαιδες. Με τη μετατροπή της από τριετούς σε τετραετούς φοιτήσεως και την προσθήκη μουσουλμανικών θεολογικών μαθημάτων διδασκομένων από Ελληνες υπηκόους θα έδινε λύση στο πρόβλημα, ώστε να μην καταφεύγουν οι ενδιαφερόμενοι σε γειτονικές ή άλλες μουσουλμανικές χώρες.
 

Εν τούτοις, μια ομάδα καθηγητών του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου επέλεξε μία εθνικώς, επιστημονικώς και χριστιανικώς προβληματική πρόταση, η οποία πρέπει να εμποδιστεί και να απορριφθεί από το υπουργείο Παιδείας. Προτείνουν την ίδρυση προγράμματος -ουσιαστικά τμήματος- ισλαμικών σπουδών μέσα σε μία ορθόδοξη θεολογική σχολή. Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε από 25 επί συνόλου 73 μελών του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού της Θεολογικής Σχολής, αλλά έφτασε μέχρι τη Σύγκλητο με την επιμονή μιας μειοψηφίας καθηγητών.
Ενώπιον της Συγκλήτου οι υποστηρικτές του ισλαμικού τμήματος παραδέχθηκαν ότι δεν υπάρχει ικανός αριθμός ισλαμολόγων καθηγητών και το νέο τμήμα θα εισαγάγει Αραβες και άλλους ισλαμολογους από τη Μέση Ανατολή. Ως προς τη χρηματοδότηση, οι υποστηρικτές του εγχειρήματος δήλωσαν ότι θα λάβουν χρήματα από το Ομάν και πιθανόν από άλλα μουσουλμανικά κράτη!

Ευρισκόμεθα ενώπιον πρωτοφανούς ισλαμοχριστιανικής τερατογενέσεως με απρόβλεπτες συνέπειες. Μία ή πολλές ισλαμικές χώρες (το Ομάν, σημειωτέον, ψηφίζει υπέρ των Τουρκοκυπρίων στην Ισλαμική Διάσκεψη) θα επηρεάζουν με τα χρήματά τους μια ορθόδοξη θεολογική σχολή, θα επιβάλλουν τους καθηγητές που εκείνες θέλουν με κριτήρια μη ελεγχόμενα από την Ελλάδα και θα αναγκάσουν τους ορθόδοξους καθηγητές της Θεολογικής Σχολής να αυτολογοκρίνονται και να μη διδάσκουν τη Δογματική της Ορθοδοξίας για να μην προκαλέσουν την αντίδραση των μουσουλμάνων φοιτητών, οι οποίοι θα παρακολουθούν ένα μείγμα ισλαμικών και χριστιανικών μαθημάτων.

Το ισλαμικό πρόγραμμα θα ενταχθεί στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, ενώ το συγγενές Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας αντέδρασε εντόνως. Δημιουργείται και το ερώτημα πώς είναι δυνατό να απαιτεί η Πολιτεία την αξιολόγηση των πανεπιστημιακών τμημάτων με αυστηρά και διεθνώς ανταγωνιστικά κριτήρια και, από την άλλη πλευρά, να κυοφορείται ένα ισλαμικό τμήμα χωρίς επαρκείς διδάσκοντες και χωρίς οικονομική αυτοδυναμία.

Οι εθνικές συνέπειες είναι ορατές και επεκτείνονται σε πολλούς τομείς. Εως σήμερα εκατοντάδες ιεράρχες και Πατριάρχες ορθόδοξων Εκκλησιών σπουδάζουν ή αποκτούν διδακτορικά από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας στη χώρα τους ένα πνεύμα ισχυρού φιλελληνισμού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο εμπερίστατος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης Ι΄, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης που φυλακίστηκε από τη σκοπιανή κυβέρνηση και άλλοι. Τώρα οι άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες έστειλαν μηνύματα ότι θα παύσουν να αποστέλλουν στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης τα στελέχη τους, διότι ενοχλούνται από την ανάμειξη Ορθοδοξίας και Ισλάμ. Μην ξεχνούμε ότι οι ορθόδοξοι του Πατριαρχείου Αντιοχείας σφάζονται από ισλαμιστές, οι Σέρβοι βλέπουν τα μοναστήρια του Κοσσυφοπεδίου γκρεμισμένα από φανατικούς Αλβανούς μουσουλμάνους κ.λπ. Το ισλαμικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα αποστερήσει από τη χώρα μας πολλούς και πολύτιμους πρεσβευτές του Ελληνισμού. Οι απανταχού ορθόδοξοι θα στραφούν στις θεολογικές σχολές της Ρωσίας.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα ζημιωθεί από το ισλαμικό πρόγραμμα του Τμήματος Θεολογίας. Οι Τούρκοι θα σβήσουν κάθε ελπίδα για τη Χάλκη λέγοντας: «Αφού μια ορθόδοξη σχολή εκπαιδεύει μουσουλμάνους, τότε και μια ισλαμική σχολή θα εκπαιδεύει ορθόδοξους κληρικούς»! Η Θεολογική Σχολή του Πατριαρχείου θα καταντήσει τμήμα μιας ισλαμικής θεολογικής σχολής. Τα έχουν σκεφτεί όλα αυτά οι οπαδοί του προγράμματος ισλαμικών σπουδών;
 
Κωνσταντίνος Χολέβας