Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

H νέα τάξη και τα διεθνή μέσα τον αποκαλούν δικτάτορα και αυτός τους απαντά με ένα δημοκρατικό 72%!

Το εκλογικό κύρος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν παραμένει στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 72%. Για το γεγονός αυτό βεβαιώνουν τα δεδομένα της δημοσκόπησης που δημοσίευσε το Ίδρυμα "Κοινή γνώμη ".
Η δημοσκόπηση έγινε στις 8-9 Νοεμβρίου στις 64 υποκείμενα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην έρευνα συμμετείχαν 3 χιλ. άτομα. Απαντώντας στην ερώτηση, ποιον θα ψήφιζαν σε περίπτωση που οι εκλογές του επικεφαλής του κράτους θα γίνονταν την επόμενη Κυριακή, 72% από τους ερωτηθέντες ανέφεραν το επώνυμο του Πούτιν. Στη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά και το δείκτη 5% ακολουθεί ο αρχηγός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Ζιρινόβσκι, στην τρίτη θέση με 4% ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκεννάντι Ζιουγκάνοφ.
Οι έρευνες του Ιδρύματος «Κοινή γνώμη» δείχνουν ότι το εκλογικό κύρος του Πούτιν βρίσκεται στα υψηλότατα επίπεδα όλους τους τελευταίους μήνες: τον Αύγουστο - Οκτώβριο - 70%, σύμφωνα με τα δεδομένα της δημοσκόπησης στις 2 Νοεμβρίου επίσης έφτασε στο επίπεδο των 72%.

Το επίπεδο της εμπιστοσύνης στον Πούτιν επίσης βρίσκεται στο σταθερό υψηλό επίπεδο των 84%. Απαντώντας στην ερώτηση για την εμπιστοσύνη στον επικεφαλής του κράτους, 46% από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι "μάλλον εμπιστεύονται " και 38% εμπιστεύονται απόλυτα. Αυτοί οι δείκτες σχεδόν δεν αλλάζουν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Έτσι, το Σεπτέμβριο τον Πούτιν εμπιστεύονταν 83% και τον Οκτώβριο τα ίδια 84%.