Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Γιατί σιωπά χαρακτηριστικά το υπουργείο παιδείας στην επίθεση του Αλβανού;

Κοζάνη: Τι λέει η μητέρα της 15χρονης που ξυλοκοπήθηκε από Αλβανό μαθητή επειδή δεν έκανε αποχή
Για τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε η κόρη της από έναν 23χρονο Αλβανό μαθητή, στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, μίλησε στο protothema.gr η μητέρα της 15χρονης μαθήτριας.Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, μια ημέρα αφότου οι μαθητές του σχολείου αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματά τους. Ωστόσο,
όσα παιδιά συμμετείχαν στην αποχή, αποβλήθηκαν τελικά για την «πρωτοβουλία» τους από τη διεύθυνση του σχολείου.
Το γεγονός αυτό φέρεται να έκανε έξαλλο έναν 23χρονο μαθητή Αλβανικής καταγωγής ο οποίος έφτασε στο σημείο να επιτεθεί σε μια  συμμαθήτριά του, επειδή εκείνη δεν συμμετείχε στην αποχή της τάξης.
Σύμφωνα με τη μητέρα της κοπέλας, ο 23χρονος ξυλοκόπησε την κόρη της, ενώ δεν δίστασε να πετάξει επάνω της θρανία και βιβλία!

Όπως είπε η γυναίκα, υπάρχει και χαρτί από γιατρό που αποδεικνύει ότι η κόρη της έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, αφού είχε, μεταξύ άλλων, εκχυμώσεις στο μάτι και στο φρύδι.

«Η κόρη μου δεν ήθελε να συμμετάσχει στην αποχή και όταν ο καθηγητής έδωσε αποβολή σε όλους τους μαθητές, ο 23χρονος αλλοδαπός ξέσπασε πάνω στο παιδί μου», είπε η μητέρα της 15χρονης και πρόσθεσε ότι όταν πήγε στο σχολείο, προκειμένου να διαπιστώσει τι είχε συμβεί, ο Λυκειάρχης είχε τον 23χρονο μέσα στο γραφείο του και προσπαθούσε να τον συνετίσει.

Ωστόσο, η γυναίκα εξέφρασε την αγανάκτησή της διότι, όπως είπε, ο διευθυντής του σχολείο δεν κάλεσε αμέσως την αστυνομία, έπειτα από ένα τόσο σοβαρό περιστατικό.

Σε βάρος του αλλοδαπού κατατέθηκε μήνυση, ενώ χθες το βράδυ κρατήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία σε αστυνομικό τμήμα και τελικά πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μητέρα της 15χρονης ο 23χρονος βρισκόταν σήμερα στο σχολείο, γεγονός που την έκανε να εκφράσει την έντονη ανησυχία της, ενώ όπως τόνισε, το παιδί της παραμένει ακόμη πολύ φοβισμένο.