Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Χίλιοι ισλαμιστές παραμονεύουν στη Γερμανία

Πάνω από 1.000 άτομα στη Γερμανία είναι φανατικοί υποστηρικτές της ισλαμικής τρομοκρατίας. Αρκετές εκατοντάδες από αυτούς είναι ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικής πράξης.
Αυτό αναφέρει η βουλγαρική ‘Στάνταρτ’, επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt».
Ο επικεφαλής του Γραφείου της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Αστυνομίας στη Γερμανία, Γκόεργκ Τσέρκ, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν υπό αυστηρή επιτήρηση περίπου 230 ισλαμιστές, «οι οποίοι ενδέχεται να διαπράξουν παράνομες δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας».
Επισημαίνεται ότι το 2010, οι φανατικοί οπαδοί του ριζοσπαστικού Ισλάμ στη Γερμανία, ανέρχονταν σε 120 άτομα, ενώ άλλοι 300 ισλαμιστές «είχαν σοβαρό ενδιαφέρον» για την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας.
Αυτή η ομάδα των δυνητικών τρομοκρατών ‘ενδέχεται να έχουν υλικοτεχνική βοήθεια για την προετοιμασία τρομοκρατικής πράξης’, όπως δήλωσε ο Τσέρκ.
Σήμερα, η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τους φανατικούς που δρουν ανεξάρτητα, καθώς και από μικρές ομάδες», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Αστυνομίας.
Βούλγαροι Τζιχαντιστές
 

Το σχετικό δημοσίευμα
Χθες τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν για Βούλγαρους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν, συμμετέχοντας στην τρομοκρατική οργάνωση «Χακάνι».  
 Ένα γεγονός που θορύβησε τις βουλγαρικές αρχές και ο υπουργός Άμυνας, Βελιζάρ Σαλαμάνοφ,  καθόρισε την πληροφορία αυτή ως ‘πολύ ανησυχητική’, σύμφωνα με το Κρος.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr