Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ συμβαίνει στην Κύπρο.Δολοφονία κοντά σε Aμερικανική πρεσβεία, με 'άσυλο των ερευνών' την ίδια την πρεσβεία.


Μετά τους πρόσφατους βανδαλισμούς σε τάφους πολιτικών, την περασμένη Δευτέρα άγνωστοι δολοφόνησαν τον νεαρό εκδότη και καναλάρχη Αντη Χατζηκωστή πυροδοτώντας φήμες και σενάρια .
ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ συμβαίνει στην Κύπρο. Στην αρχή ήταν η κλοπή της σορού του πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου από τον τάφο του, στο νεκροταφείο της Δευτεράς. Ακολούθησε η αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από τον τάφο του πρώην προέδρου και εν συνεχεία ένα μπαράζ κλοπών καντιλιών, λουλουδιών, κυπριακών και ελληνικών σημαιών από δεκάδες τάφους σε διάφορα νεκροταφεία. Ακόμη και η σημαία από τον τάφο τού επίσης πρώην προέδρου Σπύρου Κυπριανού δεν γλίτωσε. Και το αποκορύφωμα, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ένας από τους πιο σημαντικούς εκδότες και καναλάρχες της Μεγαλονήσου, ο Αντης (Αντρέας) Χατζηκωστής, έπεφτε νεκρός έξω από το σπίτι του από τα σκάγια μιας κοντόκαννης καραμπίνας.


Συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους; Ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα και η κυπριακή Αστυνομία το δικό της, λέγοντας ανεπισήμως ότι όλα αυτά δεν συνδέονται. Μια τέτοια όμως δολοφονία, ενός σημαντικού εκδότη, σχετικά νέου στην ηλικία

και παράγοντα της κυπριακής κοινωνίας, την ημέρα που άρχιζαν οι εντατικές συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια και στον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, νωρίς το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, σε περιοχή που γειτνιάζει στις καλά φρουρούμενες πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ήταν φυσικό να θυμίζει στους Κυπρίους και στην πολιτική ηγεσία τους ημέρες αποσταθεροποίησης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αποφεύγουν, παρά το γεγονός ότι καταδίκασαν ομόφωνα την άνανδρη δολοφονία, να πουν ξεκάθαρα τι ακριβώς συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στη Μεγαλόνησο. Ωστόσο ο πρόεδρος του (κεντροδεξιού) Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κ. Ν. Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Βουλής, ηγέτης του κεντρώου κόμματος ΔΗΚΟ κ. Μάριος Καρογιάν ήταν σαφείς όταν έλεγαν ότι «ζούμε σε ζούγκλα» και ότι
«κάποιοι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τον τόπο, αλλά δεν θα τα καταφέρουν» . Ποιοι όμως είναι αυτοί που επιχειρούν την αποσταθεροποίηση, αυτοί δεν κατονομάζονταν από κανέναν.

www.tovima.gr