Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ποιο μασονικό βαθμό λέτε να έχει η κ. Δραγώνα; Τα αμάζευτα προσπαθεί να μαζέψει η ανθέλληνας Δραγώνα μετά από θύελλα αντιδράσεων.


Κατασκευασμένο χαρακτήρισε, η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα, το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για το βιβλίο «Τι είναι η πατρίδα μας».
Όπως είπε, σε συνέντευξη της στον ρ/σ ΣΚΑΪ, το βιβλίο της δεν είναι ιστορικό, αλλά διαθεματικό και στόχο είχε να καταγράψει πόσο εθνοκεντρικό είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ως προς τα σχέδια της στο υπουργείο Παιδείας, έκανε λόγο για δημιουργία ενός ενταξιακού σχολείου με παιδιά από όλο τον κόσμο, ώστε να τους δοθούν ίσες ευκαιρίες.
Υπενθυμίζεται ότι, η Θάλεια Δραγώνα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτής, έχει βρεθεί στο στόχαστρο της δεξιάς, η οποία την κατηγορεί για έλλειψη πατριωτισμού επιστημονικό της έργο.
 Κριτική στο έργο της άσκησε και ο Μ. Θεοδωράκης, ο οποίος σε επιστολή του ανέφερε προς την Θάλεια Δραγώνα «Σε κάθε σελίδα του βιβλίου σας «Τι είν’ η πατρίδα μας;» στην ουσία αμφισβητείτε οτιδήποτε θετικό έπραξε ο λαός αυτός σε όλους τους τομείς του εθνικού μας βίου κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων (…). Στην ιατρική επιστήμη αυτό που κάνετε ονομάζεται ευνουχισμός».
tvxs.gr