Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ο ευαισθητοποιημένος φίλος των σιωνιστών πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανησυχεί περισσότερο για συναγωγές, παρά για τις ορθόδοξες εκκλησιές.


Για άλλη μια φορά ο πατριάρχης Βαρθολομαίος έδειξε το ποιος είναι το αφεντικό , μέσα από την έμφαση μιας ασήμαντης είδησης περι ψεύτικου και στημένου εμπρησμού εν μέσω βασικών και σπουδαίων επίκαιρων θεμάτων.Να τονίσουμε οτι το blog ellinonea παρακολουθούσε από τον πρώτο ανεπιτυχή εμπρησμό τις δημοσιογραφικές εξελίξεις του θέματος παρατηρώντας μια άσκοπη έντονη κίνηση των ΜΜΕ να δώσουν έμφαση στον εμπρησμό, χωρίς αντίκρισμα και επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι αποφασίζουν με ένα δεύτερο σχέδιο να στρέψουν την προσοχή πολλών πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών αναγκάζοντας τους κυριολεκτικά να υποταχτούν στην προφορική καταδίκη του γεγονότος στα Χανιά.
Ποτέ μα ποτέ κανένας επίσημος ανώτατος θρησκευτικός φορέας δεν ευαισθητοποιήθηκε για τις λεηλασίες ορθοδόξων εκκλησιών σε βόρειο Ελλάδα και βόρειο 'Hπειρο. ellinonea.blogspot.com
Την απόπειρα εμπρησμού της συναγωγής των Χανίων, καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Μωϋσή Κωνσταντίνη.
«Μετά πολλής λύπης επληροφορήθημεν εν τω Οικουμενικώ Πατριαρχείω περί της νέας αποπείρας εμπρησμού», αναφέρει ο κ. Βαρθολομαίος στην επιστολή του και καταδικάζει την πράξη αυτή, ως και πάσα ενέργεια βίας και τρομοκρατίας και δη εναντίον τόπων λατρείας του Θεού».
«Εκφράζομεν υμίν τη βαθεία συμπάθεια της καθ΄ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και ημών προσωπικώς επί το θλιβερό γεγονότι τούτο, ευχόμεθα δε όπως ο Θεός διαφυλάττει υμάς και την εν Ελλάδι Εβραϊκή κοινότητα από πάσης προσβολή», καταλήγει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
omogeneia.ana-mpa.gr