Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Να υπενθυμίσουμε στο Ισραηλιτικό συμβούλιο της Ελλάδας, που κατηγόρησε την χώρα μας για τους εμπρησμούς στην συναγωγή των Χανίων, ποιοι είναι οι τρομοκράτες.

Σοκ στις ΗΠΑ από σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκει και πολιτικούς.
TΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS , Από τις ΗΠΑ στην Ελβετία και το Ισραήλ επεκτάθηκε μια διετής έρευνα του FΒΙ για διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων που οδήγησε...
χθες στις συλλήψεις 44 ατόμων, μεταξύ των οποίων τριών δημάρχων του Νιου Τζέρσεϊ, δύο τοπικών βουλευτών και πέντε ραββίνων. Όλα άρχισαν με τις κατηγορίες για απάτη εις βάρος τραπεζών του μέλους μιας απομονωμένης κοινότητας Σύρων Εβραίων σε παραλιακή πόλη του Νιου Τζέρσεϊ. Όταν όμως ο κατηγορούμενος έγινε πληροφοριοδότης των ομοσπονδιακών αρχών και υποδύθηκε έναν διεφθαρμένο εργολάβο ακινήτων που δωροδοκούσε κυβερνητικούς αξιωματούχους προκειμένου να εξασφαλίζει συμβόλαια, η υπόθεση εξελίχθηκε σε πολιτικό σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων।
 Περιελάμβανε ιστορίες για παράνομες πωλήσεις ανθρώπινων οργάνων, συνωμοτικές διαπραγματεύσεις σε εστιατόρια, πάρκινγκ και κλιμακοστάσια, εκνευρισμένα σχόλια για το «καθάρισμα» κάποιου που ήταν «καρφί» και- διαρκώς- διακινήσεις ποσών πολλών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων। Ο εισαγγελέας. «Για αυτούς τους κατηγορουμένους η διαφθορά ήταν τρόπος ζωής», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϊ Ραλφ Μάρα. «Ζούσαν σε μια ζώνη χωρίς καμία ηθική». Προσέθεσε πως οι απλοί πολίτες «δεν έχουν καμία ευκαιρία να επιβιώσουν» σε ένα τέτοιο κλίμα εκτεταμένης διαφθοράς όπως αυτό που αποκαλύφθηκε, το οποίο προκάλεσε έκπληξη ακόμα και σε βετεράνους πολιτικούς αναλυτές. «Το σκάνδαλο είναι τεράστιο», σχολιάζει ο Τζόζεφ Μάρμπαχ, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Σίτον Χολ. «Και θα ενισχύσει το στερεότυπο για τους διεφθαρμένους πολιτικούς του Νιου Τζέρσεϊ». Οι αρχές αναφέρθηκαν στα δύο ξεχωριστά σχέδια που κατάρτισαν για να εξαρθρώσουν το περίπλοκο σύστημα- το ένα αφορούσε το ξέπλυμα χρημάτων και οδήγησε στους ραββίνους και τα μέλη της ομάδας, ενώ το άλλο είχε να κάνει με πολιτική διαφθορά και δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων σε περιοχές όπως το Χομπόκεν, όπου χτίζονταν πολλά ακίνητα τα τελευταία χρόνια. Ο συνεργάτης της αστυνομίας απευθύνθηκε σε τρεις από τους ύποπτους ραββίνους και τους είπε ότι έχει κηρύξει πτώχευση, αλλά θέλει να κρύψει κάποια περιουσιακά του στοιχεία. Εκείνοι τον έβαλαν να υπογράψει επιταγές προς αυτούς για φιλανθρωπίες, αφαιρούσαν ένα κομμάτι ως αμοιβή τους και του επέστρεφαν τα υπόλοιπα χρήματα σε μετρητά.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ? ΕΜΠΟΡΙΟ νεφρών ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ τσαντών Gucci.

Πολλά από τα ποσά που του επέστρεφαν προέρχονταν από το Ισραήλ και κάποια άλλα από έναν Ελβετό τραπεζίτη। Τα τελευταία δύο χρόνια υπολογίζεται ότι ξεπλύθηκαν με αυτόν τον τρόπο περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια. «Προσκλήσεις». Ένας από τους ραββίνους σύστησε τον πληροφοριοδότη σε κάποιον επιθεωρητή κτιρίων με πολιτικές επαφές, που τον γνώρισε σε έναν άλλο αξιωματούχο της δημοτικής αρχής, ο οποίος έλαβε 30.000 δολάρια προκειμένου να «συστήσει» τον υποτιθέμενο εργολάβο σε ένα δίκτυο διεφθαρμένων αξιωματούχων. Έτσι λοιπόν, οι μίζες πήραν το κωδικό όνομα «προσκλήσεις» και οι εγκρίσεις για οικοδομές «ευκαιρίες». Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο δήμαρχος του Χομπόκεν Πίτερ Καμαράνο και ο δήμαρχος του Σίκοκους Ντένις Έλγουελ- αμφότεροι Δημοκρατικοί. Πιο εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές της αστυνομίας, η πλειονότητα των δημοτικών υπαλλήλων θεωρούσε σχεδόν φυσικό να παίρνει μίζες για να διευκολύνει πολίτες που είχαν την οικονομική δυνατότητα. Οι πολίτες προφανώς γνώριζαν πολλά από αυτά, αλλά τα είχαν αποδεχτεί ως φυσιολογικά. Μάλιστα ο δήμαρχος του Χομπόκεν φέρεται να δήλωσε κάποια στιγμή: «Ακόμα και εάν με καταδικάσουν για διαφθορά, θα επανεκλεγώ με 80%»...

ΕΠΙΣΗΣ ....Οι συλλήψεις ήταν ειδήσεις τίτλων στο Ισραήλ την Παρασκευή πρωί, με τις πρώτες σελίδες των τριών ΠΡΩΤΩΝ ΣΕ κυκλοφορία εφημερίδων της χώρας dailies χαρακτηρίζοντας τις εικόνες των γενειοφόρων ultra-Orthodox Εβραίων που οδηγούνται μακριά από τους αξιωματούχους επιβολής του Νόμου।

ο Micky Rosenfeld, ένας εκπρόσωπος για τη δύναμη εθνικής αστυνομίας του Ισραήλ, είπε την Παρασκευή ότι η ισραηλινή αστυνομία δεν συμμετείχε στην έρευνα.

Οι ομοσπονδιακοί κατήγοροι στις ΗΠΑ είπαν την έρευνα που στράφηκε σε ένα δίκτυο ξεπλύματος χρημάτων που λειτούργησε μεταξύ του Μπρούκλιν, ΝΕΑ ΥΌΡΚΗ Διαπραγμάτευση, ΝΙΟΎ ΤΖΈΡΣΥ και Ισραήλ. Το δίκτυο υποστηρίζεται για να έχει πλύνει τις δεκάδες των εκατομμυρίων των δολαρίων μέσω των εβραϊκών φιλανθρωπιών που ελέγχονται από τους ραβίνους στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ।
 
troktiko.blogspot.com Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009