Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Αθήνα-Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ κ. Σπύρου Κουβέλη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.

Να υπενθυμίσουμε στον υφυπουργό εξωτερικών, ότι όχι μόνο πρέπει να συμπαρασταθεί και να είναι αρωγός, όπως αναφέρει στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αλλά να νιώθει ότι υπάρχει Ελληνικό έδαφος όπου υπάρχει ελληνική σημαία σε αυτά τα Πανάγια προσκυνήματα και τους Αγίους Τόπους . ellinonea.blogspot.com
Μία εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών ο υφυπουργός κ.Σπύρος Κουβέλης με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.
"Είχαμε με τον μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και τους συνεργάτες του μία εξαιρετική συζήτηση που μας παρήχε πολύ καλή και λεπτομερή ενημέρωση για το πως πηγαίνουν τα πράγματα, ποιο είναι το έργο που επιτελεί σε μία πολύ σημαντική και ευαίσθητη περιοχή" δήλωσε ο κ.Κουβέλης εξηγώντας ότι ο ίδιος δίνει "πολύ μεγάλη σημασία σε μία στενή συνεργασία ώστε να υπάρχει απόλυτη ενήμερωση τόσο για τις προσπάθειες που γίνονται όσο και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο"
"Σκοπός μας, πρόσθεσε ο υφυπουργός, είναι να υποστηρίξουμε την συνέχιση του έργου ενός ισχυρού Πατριαρχείου, που βάλλεται όμως από πολλές πλευρές, και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για τη διατήρηση της ορθοδοξίας και του ελληνισμού σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή''.

Ως πολύ καλή χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων την συνάντησή του με τον υφυπουργό, εξηγώντας ότι ήταν μία ευκαιρία για να τεθούν τα θέματα του Πατριαρχείου. "Αναφερθήκαμε στο ρόλο τον οποίο καλείται να διαδραματίσει το Πατριαρχείο, όχι μόνο τον θρησκευτικό και τον κοινωνικό αλλά και τον πολιτικό όσον αφορά στο θέμα των Ιεροσολύμων, το μέλλον του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ και γενικότερα των Αγίων Τόπων" δήλωσε ο κ. Θεόφιλος εξηγώντας ότι "το Πατριαρχείο έχει αναλάβει σήμερα ένα μεγάλο κοινωνικό και ποιμαντικό έργο στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση ήταν, είναι και παραμένει συμπαραστάτης και αρωγός".

Λόγος για τον οποίο, όπως τόνισε, θέλησε να ευχαριστήσει εκ βάθους καρδίας την κυβέρνηση και τον υφυπουργό που "δέχτηκε να ακούσει τα προβλήματά μας και να μας διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει συνέχεια της συνάντησης αυτής".

omogeneia.ana-mpa.gr