Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Έντονο το 'πνεύμα' του σιωνισμού στην πολιτική ηγεσία, σε συνδυασμό προσβολής, των Ελληνικών ιδανικών.


Θεσσαλονίκη - Ομιλία Βενιζέλου στο ετήσιο μνημόσυνο για τους Ελληνοεβραίους θύματα του Ολοκαυτώματος.
Μεγάλη και έντονη φιλοσιωνιστικότητα, επικρατεί τελευταίως στην ελληνική πολιτική σκακιέρα, συνοδευόμενη και από την προβοκάτσια περι εμπρησμού της συναγωγής. Αρκετοί ήταν οι πολιτικοί, οι όποιοι 'έτρεξαν' να δείξουν τα σιωνιστικά τους συναισθήματα χωρίς 'ίχνος' ντροπής όπως παρατηρούταν προ ετών. Η εντολή προφανώς των μασονικών στοών είναι η προβολή του αθεϊσμού και η θρασύτητα των ανθελληνικών συναισθημάτων, σε πρώτο πλάνο χωρίς δισταγμό. Μετα από τις προσβλητικές περικοπές κατά του έθνους, μέσα από τις παρελάσεις και την διακοπή των πτήσεων διανομής του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, κλείνει το πάζλ ο υπουργός εθνικής άμυνας, επιβεβαιώνοντας τις σκέψεις μας, με ένα εβραϊκό χαιρετισμό υπέρ του ολοκαυτώματος.
Να εκπλησσόμαστε η μή δεν γνωρίζω, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε ότι έρχονται και ποιο δύσκολες μέρες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.  ellinonea.blogspot.com

Θεσσαλονίκη - Ομιλία Βενιζέλου στο ετήσιο μνημόσυνο για τους Ελληνοεβραίους θύματα του Ολοκαυτώματος.
Τη συνεχή ετοιμότητα της Ελλάδας να διαδραματίσει τον δικό της διπλωματικό και συμφιλιωτικό ρόλο για μια λύση στο Μεσανατολικό ζήτημα, μέσα από τα ειρηνικά μέσα και τον διάλογο, εξέφρασε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Η Ελλάδα, έχοντας στενές σχέσεις και με το Ισραήλ και με τον αραβικό κόσμο και με τον Παλαιστινιακό λαό, είναι πάντα έτοιμη να διαδραματίσει το δικό της διπλωματικό, συμφιλιωτικό ρόλο προς την κατεύθυνση μιας τέτοιας λύσης", σημείωσε, κατά την ομιλία του στο ετήσιο μνημόσυνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης για τους 60.000 Έλληνες-Εβραίους, θύματα του Ολοκαυτώματος στην πόλη. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια και την κρατική του υπόσταση, όπως και το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να βρει τη δική του ενιαία και ασφαλή εστία.
Ο υπουργός εξέφρασε ακόμη τη βαθύτατη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόσφατο διπλό χτύπημα κατά της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά και πρόσθεσε: «αναλαμβάνουμε την υποχρέωση […] όχι απλά για αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και για διαφύλαξη του μνημείου, όπως και όλων των εβραϊκών μνημείων στη χώρα μας». Κατά την ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως πολύ θετικό γεγονός τον εντοπισμό των δραστών του χτυπήματος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.
Υπογράμμισε ότι οι σύγχρονες κοινωνίες πρέπει να εντοπίζουν και να σπάνε εγκαίρως το "αυγό του φιδιού", που συχνά εκκολάπτεται.
Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας οι Κ. Γκιουλέκας, Γ. Ιωαννίδης και Απ. Τζιτζικώστας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.