Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Σχόλια Τελεβάντου επί διαψεύσεων Πατριαρχείου.


Σχόλια Τελεβάντου επί διαψεύσεων Πατριαρχείου, π. Κουμαριανού και Γιαγκάζογλου .
Είδατε τι ωραία που τα “μπάλωσε” ο γνωστός “ευρωθεολόγος” και σχολικός σύμβουλος κ. Γιαγκάζογλου; “Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”. Τι ωραία που τα λέγει στην απάντηση που εξέδωσε για την ανακοίνωση του συνδέσμου θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης που διαμαρτυρήθηκε για τις θέσεις που διατύπωσε σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” για τη διδασκαλία των θρησευτικών: “Να διδάσκονται οι μαθητές πρώτιστα την ορθόδοξη πίστη και δευτερευόντως τις αιρέσεις του Παπισμού και του Προτεσταντισμού και τα κύρια θρησκεύματα που υπάρχουν στον κόσμο”. Επομένως, διερωτάται, εν αφελότητι καρδίας, ο γνωστός “ευρωθεολόγος”: Τι το μεμπτόν είπα;”

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο κ. ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ
Καλά τα λέγει ο κ. σχολικός σύμβουλος. Με μια “διαφορούλα”. Ποια είναι αυτή; Αν έτσι έχουν τα πράγματα σε τι θα διαφέρει η διδασκαλία των θρησκευτικών από τη σημερινή της μορφή; Και τώρα διδάσκεται πρώτιστα η Ορθοδοξία και δευτερευόντως οι αιρέσεις (Παπισμός, Προτεσταντισμός) όπως και επίσης και τα βασικά θρησκεύματα. Αν, λοιπόν, είναι όλα τόσο όμορφα και ωραία και ρόδινα όπως τα περιγράφει ο κ. Σχολικός σύμβουλος τότε προς τι μιλούν για αλλαγή οι παρατρεχάμενοι του υπουργείου “διά βίου μάθησης” (προς Θεού όχι θρησκευμάτων); Άρα; Άρα μας δουλεύει ο κ. σχολικός σύμβουλος. Μας ρίχνει στάκτη στα μάτια. Μας εκλαμβάνει για χαϊβάνια.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ
Επιπλέον! Αν πράγματι, όπως ισχυρίζεται, η εφημερίδα που του πήρε τη συνέντευξη δεν απέδωσε ορθά τα όσα είπε γιατί δεν έστειλε πρώτος και καλύτερος διάψευση στην εφημερίδα; Γιατί περίμενε τον σύνδεσμο θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης να τον κατακεραυνώσει για να “αποκαταστήσει” την δήθεν τρωθείσα αλήθεια; Ορισμένες διαψεύσεις ξέρετε όταν γίνονται σε λάθος χρόνο αντί να διαψεύσουν επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες. Παράδειγμα η διάψευση του ανεκδιήγητου “ευρωθεολόγου” και σχολικού σύμβουλου κ. Γιαγκάζογλου.

Η “ΔΙΑΨΕΥΣΗ” ΤΟΥ π. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ
Ο π. Παύλος Κουμαριανός παρουσιάστηκε στην Ημερίδα του ΑΠΘ για το διάλογο Παπικών - Ορθόδοξων ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ και είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι για να προχωρήσει ο διάλογος Παπικών και Ορθοδόξων πρέπει να γίνουμε, Θέος φυλάξοι, Ουνίτες. Παρόλον ότι πλήθος ανταποκρίσεων και σχολίων δημοσιεύθηκαν για το θέμα που ξεσήκωσε, ως εικός, μεγάλο σάλο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περίμενε τρεις μήνες για να μας πεί ότι δεν εξουσιοδοτήθηκε ο π. Κουμαριανός να τον εκπροσωπήσει!!! Ο δε π. Παύλος εποίησε την νήσσαν επτά μήνες μετά τα γεγονότα για να μας πεί ότι η επιστημονική του συνείδηση του υπέβαλε να πει τα περί ουνοτοποίησης και όχι οι εντολές του Αρχιεπισκόπου. Και πρόσθεσε το εξής αμίμητο: “Δεν γνωρίζω αν τις θέσεις μου τις αποδέχεται ο Μακαριότατος” !!! Διάψευση να σου πετύχει!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΘΕΟΛΗΠΤΟΥ
Μια άλλη αξιοθρήνητη “διάψευση” είναι και η ανακοίνωση του Πατριαρχείου δέκα μέρες μετά την αποστολή της αήθους επιστολής του Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτου εναντίον του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Αν είναι αλήθεια αυτά που αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου ότι ο Σεβασμιότατος Ικονίου ενήργησε αυθαίρετα και ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος θεωρεί τη διακονία του Δημητρίου άμεμπτη και καρποφόρα γιατί ο Παναγιότατος δεν την εξέδωσε αυθημερόν; Αυθωρεί και παραχρήμα; Γιατί περίμενε μέχρι που φούντωσαν οι αντιδράσεις και δημιουργήθηκε αρνητικό κλίμα για το Σεβασμιότατο Αμερικής; Μόνον άνοες αποδέχονται τις διαψεύσεις τύπου Γιαγκάζογλου, π. Παύλου Κουμαριανού και ανακοίνωσης του Πατριαρχείου.

http://www.zoiforos.gr/