Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Αρμένιοι κάνουν επίθεση σε Ορθοδόξους στην Βηθλεέμ



Η Ελλάδα με τα περισσότερα ανα περιοχή, ολοκαυτώματα στον κόσμο.Το Ολοκαύτωμα της Κάσου.


Ο Χουσεϊν μετά τη συντριβή της επανάστασης στην Κρήτη, θέτει στόχο, κατά το Μάϊο του 1824, τον ολοσχερή αφανισμό της Κάσου, που απέχει μόνο 20 μίλια από τη Σητεία, και τούτο, γιατί τα κασιώτικα καράβια έχουν προξενήσει φοβερές καταστροφές στον τούρκο – αιγυπτιακό στόλο και γιατί το ηρωικό ακριτικό νησί θα μπορούσε να αποτελέσει βάση εξόρμησης κι ορμητήριο ισχυρό των εκεί εξόριστων Κρητών. Ο κασιώτικος στόλος έχει μεταφέρει 600 Κρητικούς με αρχηγούς το Δημ. Κουρμούλη και τον Αστρινό στο περήφανο βραχονήσι.
Οι Κασιώτες από τα ναπολεόντεια χρόνια ρίχτηκαν στη μαγεία της θάλασσας και τον πλούτο που κρύβει στα σκοτεινά της σπλάχνα. Έγιναν καραβοκύρηδες, καταπιάστηκαν και με το εμπόριο στην Αλεξάνδρεια. Πλούτισαν. Η Κάσος έγινε περιώνυμη.
Ο ξεσηκωμός του ‘21 βρίσκει το μοναχικό νησί με στόλο 100 καραβιών που εξοπλίζονται γερά. Το μαγικό της Λευτεριάς αγέρι φτάνει στ’ ακραίο νησί και φτερουγίζει τις ψυχές των ψημένων θαλασσινών. Σηκώνουν επαναστατικές σημαίες.

ellinonea.blogspot.com έκλεισε 'ένα χρόνο' με 26.550 'επισκέψεις' ανά τον κόσμο.

Αρχιεπίσκοπος που σκανδαλίζει το ποίμνιο του, σε θρησκευτικά και εθνικά θέματα


Έντονα ενοχλημένα είναι αρκετά στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε σχέση με το περιεχόμενο χθεσινής γραπτής δήλωσης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος Χρίστου Πουργουρίδη. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, μόλις την περασμένη Δευτέρα είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να μπει «σε μία λογική χαρακτηρισμών» σε σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και κάλεσε όλους σε «ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ολιγότερες δηλώσεις», ο κ. Πουργουρίδης προέβη χθες σε δήλωση πλούσια σε χαρακτηρισμούς, η οποία δεν χαρακτηριζόταν ούτε από ψυχραιμία, ούτε από νηφαλιότητα, ούτε από φειδώ.
«Ανοησίες» που διώχνουν τον κόσμο από την Εκκλησία

Προσβολή και φακελοποίηση της ιδιωτικής ζωής μέσω ψευτοτρομοκρατίας.


Περισσότερη ασφάλεια ή προστασία της προσωπικής ζωής; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αεροπορική ασφάλεια μπορεί να βελτιωθεί με την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των επιβατών καθώς και τη χρήση σκάνερ που τους «ξεγυμνώνουν». Αυτό όμως θα οδηγήσει σε περιορισμό της ιδιωτικότητας.
Oι επιβάτες θα πρέπει να συνηθίσουν, γράφει η έγκριτη αμερικανική εφημερίδα «Washington Ρost», ότι οι αρχές γνωρίζουν πολλά για εκείνους, για την οικογένεια και τους συνεργάτες τους, καθώς και το ότι θα περνούν από μηχανήματα που θα ερευνούν απόκρυφα μέρη τους, κάτι που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί. Χθες στην Ολλανδία ανακοινώθηκε ότι στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ απ΄ όπου απογειώθηκε το αεροσκάφος το οποίο προσπάθησε να ανατινάξει ο Ουμάρ Φαρούκ Αμπντούλ Μουταλάμπ την ημέρα των Χριστουγέννων, οι επιβάτες πτήσεων προς τις ΗΠΑ θα περνούν από ολόσωμο σκάνερ.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Πρώτα η Σερβία και μετά η Ελλάδα. 'Βάλαμε στα σπιτία μας' Αλβανούς τρομοκράτες κατά της Ορθοδοξίας.



Η μασονία, κράτος εν 'κράτει' μέσα στην Ελλάδα... !


Η μασονία ή τεκτονισμός ήταν ένα μυστικό καλά κρυμμένο στα κατάβαθα των ποικιλώνυμων Στοών, ντυμένη επιδέξια με χίλια δυο μυστικά σύμβολα, μυήσεις, πρωτόκολλα και άλλα περίεργα πράγματα. Μια συνένωση συμφερόντων ορισμένων ατόμων, προσεκτικά επιλεγμένων μέσα από τα ανώτερα και ανώτατα στρώματα της κοινωνίας.
ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ
Η διείσδυση των μασόνων σε όλους τους καίριους τομείς του κρατικού μηχανισμού και γενικότερα της οικονομικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής του τόπου γίνεται με μεθοδικότητα και με πρακτικό στόχο την τοποθέτηση ή τον έλεγχο ανθρώπων σε θέσεις «κλειδιά» από τις οποίες επηρεάζεται η λήψη αποφάσεων.
Από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ως τα υποκαταστήματα Τραπεζών και από τις δημόσιες επιχειρήσεις ως τις επαγγελματικές οργανώσεις,

Στρατός και Μασονία. Προσυλιτισμός εν μέσω στρατιωτικών εμβλημάτων.


Δεν μπορεί εκεί στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) να μην έχουνε δει, ότι το σήμα τους είναι γεμάτο με μασονικά σύμβολα. Ακόμη κι ένας άσχετος θα τα έβλεπε!!!
Έχουμε και λέμε : Η ΓΥΣ είναι υπηρεσία, που υπάγεται στη Διεύθυνση Γεωγραφικού Σώματος, που υπάγεται στο ΓΕΣ, που υπάγεται βεβαίως στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Απλά κάποιες διευκρινίσεις, που απαντούν στο γιατί είναι μασονικό το σήμα της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού μας.
Σε αυτό διακρίνονται:
1) Ο διαβήτης και ο γνώμονας, ευρισκόμενα σε θέση ακριβώς όπως και στο γνωστό τεκτονικό σχηματισμό
2) Η κουκουβάγια, σύμβολο σοφίας και γνώσης, χρησιμοποιούμενο ευρέως στον τεκτονισμό.

Εσείς τους υποστηρίζεται, και αυτοί σας κλέβουν τα παγκάρια κύριε Ιερώνυμε !


Σύλληψη αλλοδαπού για διάρρηξη εκκλησίας στα Ιωάννινα Την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ στα Ιωάννινα επέλεξε αλλοδαπός για να τη διαρρήξει και να κλέψει το παγκάρι με 270 ευρώ.
Συνελήφθη, όμως, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
www.kathimerini.gr  .
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009
Ο Αρλεκίνος της Ανοιχτής Κοινωνίας του Γιεχβέ Θεού, έβγαλε την «κουκούλα» του παππούλη Ρατσιστής πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Geronimo Groovy, (Ιερώνυμος), δεξιώθηκε τα «λαθρομεταναστόπουλα», αλλά απέκλεισε τα Ελληνόπουλα.

Ομιλία του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη στο Ροταριανό Όμιλο Χανίων με θέμα: "Οικονομικοί μετανάστες - Ένταξη. Στο ' Νηπιαγωγείο των Μασόνων ' για σοβαρά Εθνικά Θέματα.



Πατριάρχης ή Star του Hollywood ; Για άλλη μια φορά η Τουρκική κυβέρνηση σας φρόντισε, και εσείς την παρεξηγήσατε.


Αυξήθηκαν κατακόρυφα τα μέτρα ασφαλείας και φρούρησης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από την πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Εξήντα Λεπτά» του τηλεοπτικού δικτύου «CBS», η οποία προβλήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα».
Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σ' αυτή την ιστορική του συνέντευξη δήλωσε ότι αισθάνεται «σταυρωμένος», κι ακόμα ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν τον εκδιωγμό του Πατριαρχείου από την Κωνσταντινούπολη. Η συνέντευξη ήταν μία άνευ προηγουμένου καταγγελία για την Τουρκία, που πρώτη φορά στην ιστορία των τελευταίων πενήντα ετών τόλμησε να κάνει Οικουμενικός Πατριάρχης δημόσια και με αποδέκτες τον αμερικανικό λαό και γενικότερα όλο τον Κόσμο.

Πως θέλει η Εκκλησία τον Επίσκοπο! Τα κριτήρια εκλογής των νέων επισκόπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.


Πόσο μεγάλες απαιτήσεις έχει ο Χριστός μας για τους εις «τύπον και τόπον Χριστού» ευρισκομένους αντιπροσώπους του! Πόσο σκληρός και αμείλικτος είναι όταν αυτοί παρεκτρέπονται και αντί να είναι το υπόδειγμα προς μίμηση καταντούν να είναι παράδειγμα προς αποφυγήν!
Το να είναι κανείς διάδοχος των αποστόλων χωρίς να είναι διάδοχος στο ήθος και στο φρόνημά τους είναι ότι πιο επικίνδυνο και για τον ίδιο και για την εκκλησιαστική κοινότητα στην οποία ηγείται.
Η υμνολογία της Εκκλησίας μας χρησιμοποιεί -εκτός των προσωπικών- δυό γενικά απολυτίκια, για να υμνήσει τους φορείς του επισκοπικού αξιώματος. Δυό απολυτίκια που με ενάργεια και ακρίβεια περιγράφεται και καθορίζεται το είναι των αγίων επισκόπων, αλλά και συγχρόνως το δέον για κάθε φορέα του επισκοπικού αξιώματος. Ας τα μελετήσουμε.

'AVATAR' άλλη μία κινηματογραφική 'παιδαγωγική παγίδα' της Νέας Εποχής.


Πριν μιλήσουμε για την ταινία με τις δαιμονοειδείς φάτσες ας δούμε απο που προέρχεται αυτή η λέξη την οποία την συναντούμε φυσικά και στο διαδίκτυο.Η ινδική θρησκεία και φιλοσοφία όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν ήταν το βασικό πνευματικό υπόβαθρο του..."θρησκευτικού" μέρους της καταστροφικής ιδεολογίας της "Νέας Εποχής"
Avatar (Αβατάρ, अवतार) κατά την ινδουϊστική θρησκεία, είναι οι γήινες (όχι απαραίτητα ανθρώπινες) "ενσαρκώσεις" του "ανώτερου όντος" ή και άλλων υποδεέστερων αλλά πάντως "ανωτέρων οντοτήτων".Για τον ινδουϊσμό , ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και ο Μωάμεθ ήταν απλώς ενσαρκώσεις "ανώτερων όντων" (Avatar).

Αποκαλύπτεται το 'προσωπείο' του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, απο το ΔΗΣΥ.


«Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ συνεχίζει να καταχράται του αξιώματος του και με πράξεις και λόγους να προκαλεί τα αισθήματα μιας μεγάλης μερίδας του πληρώματος της εκκλησίας της Κύπρου», αναφέρει σε σημερινή γραπτή του δήλωση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Χρήστος Πουργουρίδης, ζητώντας παράλληλα όπως «τεθεί τέρμα στις ακρότητες του Αρχιεπισκόπου».
Σύμφωνα με τον κ. Πουργουρίδη, αφορμή για τη δήλωση του αποτέλεσαν η εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου που διαβάστηκε στις εκκλησίες στη διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων, η αγορά 10.000 αντιτύπων του βιβλίου του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου για το κόστος της λύσης και οι καθημερινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου στα ΜΜΕ.
«Ο λόγος του Αρχιεπισκόπου αντί να ενώνει διχάζει», αναφέρει ο κ. Πουργουρίδης, προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι πράξεις και οι λόγοι του Αρχιεπισκόπου, αντί της αγάπης καλλιεργούν το μίσος» και «απωθούν τον κόσμο αντί να τον φέρνουν κοντά στην εκκλησία».Ο ίδιος μάλιστα ομολογεί, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, πως αν είχε τη δυνατότητα να εκκλησιάζεται σε ορθόδοξη εκκλησία, η οποία να μην ανήκει στην εκκλησία της Κύπρου θα το έκανε ευχαρίστως.

Έρευνα για τις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης με την απουσία του οικουμενικού πατριαρχείου.


Ένας τηλεφωνικός κατάλογος της Κωνσταντινούπολης του 1955 αποτελεί το “κλειδί” για την έναρξη της εκστρατείας διεκδικήσεων ακινήτων των Ελλήνων της Πόλης.Ήδη τα στοιχεία του καταλόγου αυτού σταχυολογούνται, προκειμένου να εντοπιστούν ελληνικά ακίνητα που κατασχέθηκαν και πουλήθηκαν από το τουρκικό κράτος.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση Φωκά, με την οποία δικαίωσε δύο αδέρφια στη διεκδίκηση της περιουσίας της αδερφής τους, αξίας 12 εκατομμυρίων ευρώ, άνοιξε το δρόμο για να κινηθούν παρόμοιες διαδικασίες για διεκδικήσεις Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που έχασαν τις περιουσίες τους και οι οποίες υπολογίζονται σε συνολικά 12.000 ακίνητα. “Δεχόμαστε τηλεφωνήματα απ’ όλον τον κόσμο. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αλλά η δουλειά έχει πολύ δρόμο”, υποστήριξε μιλώντας στη “ΜτΚ” ο συνήγορος των αδελφών Φωκά Δημήτρης Γκελντής, ο οποίος επί οκτώ χρόνια εξάντλησε όλες τις δικαστικές διαδικασίες στα τουρκικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, μέχρι τη δικαίωση των δύο αδερφών.

Χριστούγεννα χωρίς Χριστό.


Φαινόμενο των χρόνων που ζούμε είναι η ειδωλοποίηση του εαυτού μας, η αλαζονική αυτοαποθέωση, η μετατροπή του ανθρώπου σε “αυτοείδωλο”, η Ύβρις κατά τους αρχαιοέλληνες. Το γεγονός αυτό, πραγματικό σε όλες τις διαστάσεις της καθημερινότητας, είναι περισσότερο δυνατό στις ημέρες των θρησκευτικών εορτών.
Στον δυτικό κόσμο έχει πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια μια σημαντική πολιτισμική και ηθική μεταβολή, η οποία συνίσταται στην μετατόπιση του χριστιανισμού από το κέντρο στο περιθώριο της ζωής και της σκέψης του ανθρώπου.
Αναμφίβολα οι καιροί μας είναι καιροί παράξενοι, αν όχι έσχατοι, καιροί που η αδιαφορία για τον Θεό και για τον συνάνθρωπο είναι ουσιαστικά συστατικά της κοινωνίας μας. Η εκκοσμίκευση της θρησκευτικής πίστης και η κοινωνική υποκρισία κυριαρχούν στην εποχή του καταναλωτικού ανθρώπου. Δεν θα μπορούσε να διαφύγει αυτής της κατάστασης η γιορτή των Χριστουγέννων, όπως άλλωστε και κάθε άλλη θρησκευτική γιορτή.
Τα Χριστούγεννα όμως έχουν μια θεμελιώδη διαφοροποίηση στην Χριστιανική πίστη, μια ουσιαστική ιδιαιτερότητα που καθιστούν τα Χριστούγεννα γιορτή ξεχωριστή για τους ανθρώπους.

Μας χρωστούν ! Αλλά νιώθουμε και υπόχρεοι στους Γερμανούς.


Τουλάχιστον 10,6 δισ. δολάρια οι οφειλόμενες προς την Ελλάδα αποζημιώσεις.Ζήτημα επανορθώσεων από τη Γερμανία εγείρουν οι Έλληνες αντιστασιακοί.Να καταβάλει η Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 7,1 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) ζητούν από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε 66 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ανάμεσά τους ο Μανώλης Γλέζος και ο Λεωνίδας Κύρκος.
Απαράδεκτες και αλαζονικές χαρακτήρισαν σήμερα 66 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε πει ότι “εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων”, με αφορμή την κακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας.
Οι αντιστασιακοί δέχονται ότι οι απόψεις του Γερμανού υπουργού μπορεί να πηγάζουν από την αρχή της διεθνούς αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, υπενθυμίζουν, ωστόσο ότι “ εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια η Γερμανία αρνείται να καταβάλλει τις γερμανικές επανορθώσεις ύψους 7,1 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938).

Καμία αντίδραση απο τον θρησκευτίκο του συνεργάτη π. Βαρθολομαίο. Αν 'αγαπούσατε' πραγματικά την Ελλάδα θα βλέπαμε και την παρέμβαση σας.


Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας, διότι ο Πάπας της Ρὠμης συστηματικά κατα τα τελευταία χρόνια υπερβαίνει τα όρια της ανοχής μας και προκαλεί την Εθνική μας αυτοσυνειδησία. Προκαλεί την Ελλάδα, καθ ὀσον εξεφώνησε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμἀ του καί στην ανύπαρκτη ....."Μακεδονική" γλώσσα.
Ποιός θα τον πληροφορήσει, ότι ΔΕΝ υπάρχει Μακεδονικό Κράτος, Μακεδονική Εθνότητα και Μακεδονική γλῶσσα;
Εφ' ὀσον το Υπουργείον Εξωτερικών σιωπά, μήπως θάπρεπε να το πράξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας, για να υποστηρίξει έστω και για μια και μόνη φορά τα εθνικά δίκαια της Ελλάδος ;Για να υποστηρίξει έστω και εμμέσως την πληγωμένη Ελλάδα; Μήπως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος; Λέμε, μήπως;
Επιβραβεύοντας την ευαισθησία κοσμικὠν παραγόντων, παραθέτουμε στη συνέχεια τη διαμαρτυρία επωνύμων και απλών ανθρώπων. Όταν οι αρμόδιοι σιωπούν, "οι λίθοι κεκράξονται" !

Οι γείτονες και συγκάτοικοι μας Αλβανοί είναι Νο 1 στο εμπόριο ναρκωτικών στα Βαλκάνια…


Αθήνα- Η Αλβανία εξακολουθεί να είναι η κύρια πηγή προέλευσης ναρκωτικών στην Ελλάδα, ενώ η Τουρκία είναι η χώρα από την οποία κυρίως εισάγεται σημαντική ποσότητα ηρωίνης, όπως αναφέρεται στην ετήσια Εκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών για το 2008 που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, από την Αλβανία προέρχονταν το 10,22% της συνολικής ποσότητας ηρωίνης που κατασχέθηκε, το 8,70% της κοκαΐνης και το 69,32% της ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης το 41,51% της ηρωίνης προερχόταν από την Τουρκία. Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι η Τουρκία «βρίσκεται στον κεντρικό άξονα της βαλκανικής οδού διέλευσης και η ηρωίνη είτε εισάγεται απευθείας από τη γειτονική χώρα είτε προωθείται βορειότερα προς τη Βουλγαρία και την πΓΔΜ, για να καταλήξει τελικά στη χώρα μας μέσω της Αλβανίας».

Οι Τούρκοι ζητούν από την Ιταλία τα λείψανα του Αγίου Νικολάου! Αλήθεια εμείς ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε ;


Αθήνα- Οι Τούρκοι διεκδικούν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου. Ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας κ. Ερτογρούλ Γκιουνάι δήλωσε ότι η Τουρκία θα τα ζητήσει από την Ιταλία. Τον εν λόγω Αγιο οι Τούρκοι αποκαλούν «Πατέρα των Χριστουγέννων». Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ» ο τούρκος υπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι «θα διεκδικήσουμε τα κλεμμένα λείψανα του Αγίου για να εκτεθούν στον τόπο όπου γεννήθηκε». Στις δηλώσεις αυτές ο κ. Γκιουνάι προέβη κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Ντέμρε της Αττάλειας, με αφορμή την 25η επέτειο από τη δημιουργία της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσογείου.
 Κατά τους Τούρκους και συγκεκριμένα κατά τον καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Νεβζάτ Τσεβίκ, του Τμήματος Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μεσογείου, τα λείψανα του Αγίου Νικολάου εκλάπησαν κατά μία εκδοχή από ιταλούς ναυτικούς το 1087 οι οποίοι τα μετέφεραν στο Μπάρι της Ιταλίας.

Το σάρωμα της Βασιλικής της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ 2009. Οι Αρμένιοι προσβάλλουν τα προσκυνηματικά δικαιώματα των Ορθοδόξων


Συμφώνως προς το ανέκαθεν κρατούν καθεστώς των Αγίων Τόπων (Status Quo) η Βασιλική της Γεννήσεως της Βηθλεέμ καθαρίζεται άπαξ του έτους εις από κοινού καθοριζομένην ημερομηνίαν, ολίγον προ της εορτής των Χριστουγέννων των Ορθοδόξων, υπό των τριών Μειζόνων Χριστιανικών Κοινοτήτων, ήτοι των Ελληνορθοδόξων, των Φραγκισκανών και των Αρμενίων.
Ο τρόπος του σαρώματος /καθαρισμού αυτού καθορίζεται από το κρατούν προσκυνηματικόν καθεστώς, παγιωθέν από διμερείς και διεθνείς συνθήκας.
Βάσει του καθεστώτος τούτου, εκάστη Κοινότης καθαρίζει τους εξιδιασμένους αυτής χώρους μόνη, αι τρεις δε Κοινότητες καθαρίζουν από κοινού τους συνεταιρικούς χώρους.
Μνημονευτέον ότι εις την Βασιλικήν έχουν δικαιώματα ιδιοκτησίας και προσευχής μόνον οι Ορθόδοξοι,

Συνδυάστε το γεγονός με την σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου...υπάρχει περίπτωση αυτός ο ηγέτης να δολοφονήθηκε! Και είχε πολλούς λόγους...


Εμβρόντητο έμεινε ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, όταν κατά τη διάρκεια εκταφής διαπίστωσε πως η σορός του νεογνού τους, το οποίο είχε πεθάνει τον περασμένο Απρίλιο, δεν υπήρχε πλέον στον τάφο του.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το κοριτσάκι είχε γεννηθεί πρόωρα, τον περασμένο Απρίλιο, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Έπειτα από λίγες μέρες, όμως, εξέπνευσε. Από τη νεκροψία-νεκροτομή είχε προκύψει πως ο θάνατος του βρέφους επήλθε φυσιολογικά.
Η ταφή έγινε στα κοιμητήρια Θέρμης αλλά οι γονείς δεν είχαν πειστεί για τα αίτια θανάτου του παιδιού τους και ζητούσαν επίμονα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να παραγγείλει την εκταφή της σορού του παιδιού τους. Τελικά, οι δικαστικές αρχές ενέκριναν το αίτημά τους και το ζευγάρι προχώρησε σήμερα στην εκταφή.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Πρώτη Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία στην πόλη Castelo Branco της Πορτογαλίας

Στα πλαίσια της ποιμαντορικής επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Κορσούν Ιννοκεντίου στην Πορτογαλία, από 23 έως 27 Δεκεμβρίου του 2009, στην πόλη Castelo Branco τελέσθηκε για πρώτη φορά η Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία.
Μέχρι τότε στην πόλη, η οποία είναι περικυκλωμένη από πυκνά δάση, τελούνταν μόνο δεήσεις σύμφωνα με το ορθόδοξο τυπικό και πραγματοποιούνταν κατηχητικές ομιλίες. Όλα αυτά ήταν πρωτοβουλίες της ορθόδοξης κοινότητας της Λισαβόνας του Πατριαρχείου Μόσχας. Στην πόλη, ευρισκομένη σε απόσταση 200 χλμ. βορειοανατολικά της πορτογαλικής πρωτεύουσας, διαμένουν αρκετοί ορθόδοξοι χριστιανοί οι οποίοι είναι οικονομικοί μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη. Οι βασικές τους απασχολήσεις, όπως και των ντόπιων κατοίκων είναι η προβατοκομία, η κηπουρική και η ελαιοκαλλιέργεια.
Αμέσως μετά τη Θεία Μυσταγωγία ο Αρχιεπίσκοπος Ιννοκέντιος κήρυξε τον θείο λόγο.
Να αναφερθεί ότι στην επίσκεψη του στην περιοχή αυτή της Πορτογαλίας ο Σεβασμιώτατος Ιννοκέντιος συνοδεύονταν από τον Προϊστάμενο της ενορίας των Αγίων Πάντων της Λισαβόνας Ηγούμενο Αρσένιο Σοκολώβ και τον Προϊστάμενο της ενορίας της Οσίας Ξένης Αγίας Πετρουπόλεως της πόλεως Θάρου πρωθιερέα Ιωάννη Γκερμποβέτσκυ.
www.mospat.ru

Σας πρόλαβε ο Καρατζαφέρης, Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε, ποιόν φοβάστε και δέν μιλάτε;




Σημειώνεται 'έκρηξη' των βανδαλισμών σε εκκλησίες και κοιμητήρια το 2009.Βανδαλισμοί σε τάφους νέων στο κοιμητήριο Πύργου


«Ταράζουν τις ψυχές των ανθρώπων μας που δεν μπορούν να πειράξουν κανένα», είναι τα λόγια αγανάκτησης που βγαίνουν από το στόμα των συγγενών των νέων ανθρώπων που πρόωρα έφυγαν από την ζωή, όταν για μία ακόμη φορά αντίκρισαν τα αιώνια...σπίτια των αγαπημένων τους ανθρώπων να έχουν υποστεί βανδαλισμούς.
Κανενός ο νους δεν μπορεί να χωνέψει ότι υπάρχουν άνθρωποι που προχώρησαν σε αρπαγή αντικειμένων πάνω από τους τάφους στο 1ο Νεκροταφείο.
Τα μάτια τους βουρκωμένα κοιτούν εκεί που οι δικοί τους άνθρωποι τώρα κοιμούνται και αναρωτιούνται ποιος μπορεί να είναι εκείνος που δεν σέβεται ούτε το πόνο τους και προχωρά σε βανδαλισμούς στα μνημεία που τα παιδιά τους και τα αδέλφια τους τώρα αναπαύονται.

Εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε Έλληνες και Αρμενίους κληρικούς σε εξέλιξη στη βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ


Εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε Έλληνες και Αρμενίους κληρικούς σημειώνονται από το πρωί στη βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Όλα ξεκίνησαν όταν οι Αρμένιοι παραβιάζοντας την συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι δυο πλευρές πριν από ένα χρόνο δεν επέτρεψαν στους κληρικούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να ασκήσουν το αρχαίο δικαίωμά τους, του καθαρισμού της στέγης και των αψίδων του ναού.
Όταν οι Ελληνορθόδοξοι επιχείρησαν να καθαρίσουν την αψίδα πάνω από το αρμένικο παρεκκλήσιο δέχθηκαν την επίθεση των Αρμενίων κληρικών οι οποίοι δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και Παλαιστίνους αστυνομικούς που προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την τάξη.
Στο ναό βρίσκεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ιεράρχες του Πατριαρχείου σε μια προσπάθειά τους να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να ασκήσει η Αγιοταφιτική Αδελφότητα τα δικαιώματά της.

Οπλιστείτε, με ότι έχετε! Με θάρρος, με κουράγιο, με φίλους , με… προσευχή.


Στην τριετία που έρχεται (2010-2011-2012) θα αντιμετωπίσουμε ως έθνος τα φάσμα του αφανισμού, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τη νέα τάξη πραγμάτων αποφασισμένη να μας εξαφανίσει διά παντός.Η μοίρα που μας έτυχε είναι η χειρότερη από όσες γνώρισε ο ελληνισμός στην μακραίωνη ιστορία του,σε μας έλαχε ο κλήρος ή να σώσουμε το έθνος μας ή να αφανιστούμε μαζί του.
Ιστορικά έχουν ξανασυμβεί παρόμοια γεγονότα όμως αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει προηγούμενο. Αυτός ο απόλυτος έλεγχος αυτή η δικτατορία των πάντων και συγχρόνως η από δεκαετίες γενιτσαροποίηση της νεολαίας και ολοκληρωτικός εκφυλισμός όλης της κοινωνίας γενικότερα (ήθη, έθιμα, οικογένεια, ιστορικές αξίες κτλ.) οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλα λειτουργούν βάσει σχεδίου. Ο εχθρός δεν είναι ορατός όπως ήταν σε άλλες εποχές και γι’αυτό το λόγο λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να τον δουν.

Ο μεγαλύτερος ρατσισμός που υπάρχει σήμερα, είναι σε βάρος των Ελλήνων.


Βιώνοντας τη βίαιη μετατροπή της Ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμικό αχταρμά, βλέπουμε τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους κρατικούς φορείς να σέρνονται πίσω από τα ΜΜΕ, τις αντιρατσιστικές οργανώσεις και τους συλλόγους μεταναστών. Toυς βλέπουμε να κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τους ξένους ακόμα και αν αυτό στρέφεται εναντίον των Ελλήνων.Περιστατικά όπως του «σκισίματος του Κορανιού από αστυνομικό» ή του «βιασμού» Βουλγάρας μαθήτριας από Έλληνες συμμαθητές της στην Αμάρυνθο, γίνονται οι αφορμές για να εξαπολύονται άγρια κύματα προπαγάνδας που προσπαθούν να μας πείσουν για το πόσο ρατσιστική είναι η Ελληνική κοινωνία. Θέλουν να μας περάσουν το αίσθημα της ενοχής απέναντι στους ξένους. Έτσι οποιαδήποτε κατηγορία ξένου εναντίον των Ελλήνων θα αξιοποιηθεί από τα ΜΜΕ για να μας πείσει για το πόσο κακοί είμαστε, χωρίς καν να εξεταστούν οι αποδείξεις ή να ακουστεί και η άλλη πλευρά.

Γιατί τέτοια απότομη και απρόσμενη ανυσηχία για την ασφάλεια του πατριάρχη; Μήπως επισπέυδουν Χάλκη και Θράκη εν μέσω ψευτοτρομοκρατίας, ένα συχνό τέχνασμα των Αμερικανών;


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν αποκλείεται να βρεθεί ξανά στο στόχαστρο της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης της Τουρκίας «Γκρίζοι Λύκοι». Αυτό εκτιμούν κύκλοι του Φαναρίου, μετά τις σκληρές, αλλά αληθινές δηλώσεις του προκαθημένου της Ορθοδοξίας για την συμπεριφορά της επίσημης Τουρκίας απέναντι στο Πατριαρχείο.
«Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος, ότι οι “Γκρίζοι Λύκοι” δεν θα επιτεθούν στον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν», εκτιμά κληρικός που βρίσκεται κοντά στον κ. Βαρθολομαίο και συνεχίζει: «Θα πρέπει να αυξηθούν οι άνδρες ασφαλείας του». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ με επιστολές τους στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ζητούν να προστατευτεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί «καθημερινής σταύρωσης στην Τουρκία».

Το Κοσσυφοπέδιο είναι ακόμα ασταθές λόγω ανακατανόμης και αδικίας σε βάρος των Σέρβων.


Οι αμερκανικές και σιωνιστικές δυνάμεις προσπαθούν ανελλιπώς να συλλάβουν τους πρωταγωνιστές και αγωνιστές Σέρβους του 1999 για φόβους τυχών αναζοπυρώσεων.
Οι ανοιχτές ακροάσεις που έγιναν στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη για το στάτους του Κοσσυφοπεδίου κάθε άλλο παρά συντέλεσαν στη διευθέτηση της κατάστασης σ΄αυτή την περιοχή που είχε ανακηρύξει την ανεξάρτησία της από τη Σερβία το 2008. Οι τίτλοι των μεγάλων εφημερίδων που εκδόθηκαν μετά το Σαββατοκύριακο στην Πρίστινα επισημαίνουν την μελλοντική πτώση της κυβέρνησης και τη διάλυση του κυβερνώντος συνασπισμού. Προβλέπονται και πολύ πιο δραματικά σενάρια π.χ. για το διαμελισμό του Κοσσυφοπεδίου σε σερβικό και αλβανικό μέρος με την ταυτόχρονη επαναθεώρηση των συνόρων των γειτονικών βαλκανικών χωρών. Αναλύοντας τις πολιτικές πλοκές στο Κοσσυφοπέδιο ο δόκιμος διδάκτορας ιστορικών επιστημών Πιότρ Ισκεντέροφ γράφει ότι δύο μεγάλες εφημερίδες του Κοσσυφοπεδίου- η «Κόχα Ντιτόρε», και η "Εξπρές" προβλέπουν την πτώση του πολιτικού συστήματος σ΄αυτη την περιοχή, την άνοιξη του 2010. Και οι δυό τους επικαλούνται μερικούς ντόποιους πολιτικούς, οι οποίοι εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την εντεινόμενη αντιπαράθεση ανάμεσα στην «Δημοκρατική λίγκα του Κοσσυφοπεδίου» του προέδρου Φατμίρ Σεϊντίου και του Δημοκρατικού κόμματος του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι. Ο Μπουγιάρ Μπουκόσι, ένα από τα στελέχη της «Δημοκρατικής λίγκας του Κοσσυφοπεδίου» και βετεράνος του αλβανικού κινήματος των αυτονομιστών, π.χ. πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να «επανεξεταστεί είτε αυτή η κυβέρνηση, είτε αυτός ο συνασπισμός».

O Ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλη­σίας της Ελλάδος 89,5 FM μετατρέπεται σε νεοεποχίτικη παγίδα.


Στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλη­σίας της Ελλάδος 89,5 FM εδόθη εκπομπή σε ψυχοθεραπευτή-θεολόγο, ο οποίος από ετών συνεργάζεται με ψυχοθεραπευτικό εργαστήριο, το οποίο προωθεί το διαλογι­σμό, τη γιόγκα για ενήλικες και παιδιά (ομά­δα STARKIDS), την ολιστική «θεραπευτική» και αποκρυφιστικές μεθόδους «ψυχο­θεραπείας», όπως η συστημική αναπαρά­σταση.
Το ψυχοθεραπευτικό αυτό εργα­στήριο που φέρει τον τίτλο «Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων» (πρόεδρος η κ. Χάρις Κατάκη) διοργανώνει συ­νέδρια και ημερίδες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και «το Μάρτιο του 2009 διοργά­νωσε ημερίδα με προσκεκλημένο από το εξωτερικό ψυχίατρο, ο οποίος δίδαξε την "αξία" της γιόγκα, του διαλογισμού, του τάι τσι, του τσι-κούνγκ και στη συνέχεια καθοδήγησε διαλογισμό στον οποίο μετείχε το πολυπληθές ακροατήριο ψυχο-ειδικών καθώς και το μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ημερίδας και νυν συνεργάτης του Σταθμού της Εκκλησίας» (βλ. Δελτίο Τύπου Ι. Μητρ. Γλυφάδας 2.11.2009) κ. Γεώργιος Κίσσας.

Κλοπή εικόνων και σκευών μεγάλης αξίας από τον ναό της Παναγίας στο Κουκούλι Ιωαννίνων


Κλοπές που σχετίζονται με αυτές στην Αλβανία
Ιωάννινα- Θρασύτατοι ιερόσυλοι, «έγδυσαν» στην κυριολεξία την εκκλησία της Παναγίας στο Κουκούλι στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, παρότι η εκκλησία είναι στο κέντρο του χωριού. Την Παρασκευή το πρωί ο ιερέας και πιστοί του χωριού που πήγαν στην εκκλησία, την βρήκαν ρημαγμένη και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό της από ένα μικρό παράθυρο, στο οποίο έκοψαν τα σιδερένια κάγκελα. Η κλοπή έγινε τα τελευταία δύο 24ωρα, γιατί την Δευτέρα ο ιερέας πήγε στην εκκλησία και δεν είχε γίνει η λεηλασία.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν κλαπεί περισσότερες από 50 Εικόνες, από τις οποίες 43 διαστάσεων 40 χ 45 εκ, και 8 διατάσεων 90 χ 80 εκ.. Διαφόρων διαστάσεων είναι πολλές άλλες Εικόνες που ακόμη δεν έχουν καταμετρηθεί. Επίσης έκλεψαν τα ιερά ευαγγέλια, τα εξαπτέρυγα, ιερά δισκοπότηρα, ιερά λείψανα των αγίων Παντελεήμονος και Χαραλάμπους, και διάφορα άλλα ιερά σκεύη,

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Αυτούς τους μοναχούς θέλει να εκδιώξει ο πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Ι.Μ Εσφιγμένου.


Από αριστερά προς τα δεξιά.

Ιάμβλυχος Μοναχός, ετών 95 με 25 χρόνια στο Όρος.
Μοναχός Διονύσιος κατά κόσμο Παπαγεωργίου Πέτρος, ετών 103 με 83 έτη στο Όρος.
 Μοναχός Αντύπας, κατά κόσμο Κωσταντίνος Αβραάμ, ετών 88, με 24 χρόνια στο Όρος.
 Παπαιωάνου Μιλτιάδης , Μοναχός Γρηγόριος ετών 100 με 76 έτη στο Όρος.

Αυτά τα γεροντάκια που αναλώσανε την ζωή τους με νηστείες και προσευχές διώκονται τώρα για την πίστη τους, επειδή αρνούνται τα Λατινόφρονα ανοίγματα του Βαρθολομαίου.

Ένας χρόνος από την ισραηλινή επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι» κατά της Γάζας.


Με εκδηλώσεις μνήμης χθες, Κυριακή, για τη συμπλήρωση ενός έτους από την στρατιωτική επίθεση «Συμπαγές Μολύβι» που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά της περιοχής, τίμησαν χθες τη μνήμη των θυμάτων τους οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας. Οι σειρήνες ήχησαν ξανά, την ώρα ακριβώς που είχε ξεκινήσει η περσινή ισραηλινή επίθεση.
Ήταν στις 11:20 το πρωί της 27η Δεκέμβρη του 2008, ξεκίνησαν οι πρώτες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Τότε, η ισραηλινή επίθεση άρχισε με ταυτόχρονους βομβαρδισμούς σε αποκαλούμενους στόχους της Χαμάς, σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 225 ατόμων μέσα σε 24 ώρες.

Ρόταρυ στενή σχέση και συγγένεια με τον Τεκτονισμό.Θεωρείται ως «το νηπιαγωγείον της Μασονίας»


Η διεθνής αυτή οργάνωση ιδρύθη στο Σικάγο στις 23.2.1905 από τον Αμερικανό δικηγόρο Paul P. Harris. Κάτω από το πρόσχημα φιλανθρωπικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων καλύπτει μυστικούς σκοπούς. Δια τούτο θεωρείται ως «το νηπιαγωγείον της Μασονίας»[1].
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και μεμονωμένοι Μητροπολίται με Εγκυκλίους συνιστούν αποχήν από συγκεντρώσεις Ροταριανών και δεν επιτρέπουν σε Ροταριανούς να είναι Ανάδοχοι σε Βαπτίσεις.
Παραθέτομεν ωρισμένα επίσημα κείμενα και σχόλια Ορθοδόξων Περιοδικών, που ομιλούν για το τι είναι και πού αποβλέπει το Ρόταρυ:
Στο «Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον ευσεβήν Ελληνικόν λαόν» της 29.11.1958 μεταξύ άλλων θεμάτων αναφέρονται και τα εξής για τους Ροταριανούς:
«….Η Οργάνωσις αυτή έχει χαρακτήρα διεθνή, στηριζόμενη επί αφηρημένων ηθικών φιλοσοφικών αρχών. Δεν δέχεται την ηθικήν ζωήν και την φιλανθρωπίαν ως καρπούς της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως, τουτέστι της Ελληνοχριστιανικής παραδόσεως…. Πάσα ηθική και κοινωνική κίνησις και ζωή εκτός του Χριστού καθιστά την Εκκλησίαν εφεκτικήν (=επιφυλακτικήν)

Αντιδράσεις στην Ιταλία από την κίνηση μουσουλμάνων να προσευχηθούν μπροστά στους καθεδρικούς ναούς


Πάνω από 10.000 Μουσουλμάνοι διοργάνωσαν πορείες διαμαρτυρίας το Σάββατο στο Μιλάνο και στην Μπολόνια και κατέληξαν σε μαζική... προσευχή μπροστά στους καθεδρικούς των δύο ιταλικών πόλεων.
Με αυτό το εγχείρημα οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εγκλωβισμένους Παλαιστίνιους της λωρίδας της Γάζας και κατήγγειλαν την ισραηλινή βαρβαρότητα.
Οι πορείες διέσχισαν το κέντρο των δύο πόλεων και κατέληξαν στις κεντρικές πλατείες, μπροστά στους καθεδρικούς ναούς. Εκεί οι διαδηλωτές προσευχήθηκαν ομαδικά, στραμμένοι προς τη Μέκκα, δημιουργώντας την αντιφατική εικόνα που αιχμαλώτισε ο φακός της ισπανικής εφημερίδας el pais.
Αντιδράσεις στα ιταλικά ΜΜΕ
Η πράξη αυτή προκάλεσε θύελλα, αντικρουόμενων, αντιδράσεων στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πρόσθετη ανησυχία προκάλεσε το γεγονός πως εμπνευστής του εγχειρήματος ήταν ο ιμάμης Αμπού Ιμάντ, ο οποίος έχει στο παρελθόν καταδικασθεί για συσχετισμό με την τρομοκρατία.

Για πρώτη φορά στην τελευταία δεκαετία, ιερέας της Ρωσικής Εκκλησίας θα διακονεί στη Γεωργία


Ο κληρικός του Πατριαρχείου Μόσχας, Αρχιμανδρίτης Ρωμανός (Lukin), στάλθηκε στη Γεωργία για την ποιμαντική καθοδήγηση των ρωσοφώνων πιστών.
Αυτή την απόφαση πήρε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας σε συνεδρίασή της στη Μόσχα, την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το ΥπουργείοΕκκλησιαστικών Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, είναι ο πρώτος, κατά την τελευταία δεκαετία, επίσημος διορισμός ιερέα της Ρωσικής Εκκλησίας για την καθοδήγηση κατοίκων της Γεωργίας.
Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα « εναρμόνισης με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας», αναφέρει η απόφαση της Συνόδου,την οποία δημοσιεύει η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Μόσχας.
Στον πατέρα Ρωμανό ανατέθηκε, επίσης, σε «αναγκαίες περιπτώσεις» να εκπροσωπεί τη θέση της Ρωσικής Εκκλησίας στη Γεωργία.

Ο Αρλεκίνος της Ανοιχτής Κοινωνίας του Γιεχβέ Θεού, έβγαλε την «κουκούλα» του παππούλη Ρατσιστής πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Geronimo Groovy, (Ιερώνυμος), δεξιώθηκε τα «λαθρομεταναστόπουλα», αλλά απέκλεισε τα Ελληνόπουλα.


Η Επιστράτευση του του ΑΝΑΞΙΟΥ Αρλεκίνου του Γιεχβέ Θεού, Ιωάννη Λιάπη, υπέρ της Ανοιχτής Κοινωνίας δεν είναι έκληξη. Δουλεύουν συστηματικά εδώ και χρόνια για την άλωση του οχυρού «ελληνική εκκλησία».
O τουρκαλβανός Γιάννης Λιάπης ,(το όνομα του ειναι εθνοφυλετικό,και δείχνει την καταγωγή του), "επιμορφώθηκε" στα Πανεπιστήμια του Γκρατς (Αυστρία) και του Μονάχου (Δυτ. Γερμανία), ενώ φοίτησε και στο Ostkirchliches Institut, Ινστιτούτο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που εδρεύει στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας. Εργάσθηκε και ως φιλόλογος στη Λεόντειο Σχολή της Νέας Σμύρνης,όπου ειχε μαθητή τον κόκκινο Παύλο.(Τσίμα).
Τον «έσπρωχναν» από το 1998, με τα χίλια, οι δυνάμεις της Ανοιχτής Κοινωνίας, για Αρχιεπίσκοπο, αλλά έχασε κατά την τρίτη ψηφοφορία από τον μακαριστό Χριστόδουλο, με τον οποίο βρέθηκε συχνά σε αντιπαράθεση , ειδικότερα για τα θέματα των σχέσεων με τον Βαρθολομαίο, και τις "λαοσυνάξεις", κατά της, μη αναγραφής του θρησκεύματος, στις αστυνομικές ταυτότητες

Κρύβει πολιτική ιδιοτέλεια η συμμαχία κυβέρνησης –Αρχιεπισκόπου;


Αυτό προϋποθέτει όμως, μία υπέρβαση από μέρους της πολιτικής εξουσίας του τόπου ανεξαρτήτου κομματικού χρωματισμού. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η πολιτική εξουσία παραμένει εγκλωβισμένη και αιχμάλωτη σε ανόητες και βλακωδέστατες αντιλήψεις σατανικών λεσχών και μασωνικών στοών που συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας και να απλώνουν τα πλοκάμια τους σε πόλεις αλλά και σε χωριά... Και αυτό το κακό κανένας πρωθυπουργός και υπουργός δεν μπορεί και δεν έχει τα κότσια να αντιμετωπίσει...
Μπροστά στον οικονομικό σκόπελο που δημιούργησε το τεράστιο δημοσιονομικό χρέος και της ορατής πλέον αδυναμίας ανώδυνης επίλυσής του η παρούσα κυβέρνηση έτεινε χείρα βοηθείας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, αποβλέποντας στην έμπρακτη συμπαράστασή της στην αναγκαία πλέον εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Παγίδα στον Σέρβο Ορθόδοξο ηγέτη έστησαν οι Αμερικανοί αλλά και το Άδειασμα απο την Ελληνική κυβέρνηση.


Ο Κάρατζιτς συναντά τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.(φωτο)
Κάρατζιτς: Ο Χόλμπρουκ γνωρίζει ότι δεν είμαστε εγκληματίες πολέμου . Και η Ελλάδα το ξέρει αλλά.......
Δηλώσεις Κάρατζιτς από τη φυλακή.
Ο Χόλμπρουκ γνωρίζει ότι δεν είμαστε εγκληματίες πολέμου, δήλωσε στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου ο κρατούμενος στις φυλακές Σεβένινγκεν του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Στην πρώτη του συνέντευξη εδώ και 13 χρόνια σε σερβικό μέσο ενημέρωσης, ο Ράντοβαν Κάρατζιτς χαρακτηρίζει αναντίρρητο το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ του Αμερικανού διπλωμάτη, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και του ίδιου.
Αυτή η συμφωνία, όπως επανέλαβε, τού εξασφάλιζε ασυλία από τυχόν δίωξή του από το ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, με αντάλλαγμα την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή.

Κόσοβο: Νέα στοιχεία στην υπόθεση εμπορίας οργάνων

Ισραηλινοί και UCKάδες έχουν την ίδια μέθοδο.
Νέα στοιχεία στην υπόθεση παράνομης εμπορίας οργάνων Σέρβων, που είχαν πέσει θύματα απαγωγής στο Κόσοβο.
Μεγάλο βήμα προόδου σημειώθηκε στην έρευνα των σερβικών αρχών για την υπόθεση της παράνομης εμπορίας οργάνων Σέρβων, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα απαγωγής κατά την περίοδο της κρίσης στο Κόσοβο, σύμφωνα με τον αρμόδιο για τα εγκλήματα πολέμου εισαγγελέα της Σερβίας, Βλαντίμιρ Βούκτσεβιτς.
«Έχουμε βρει τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν πληροφορίες για το 'κίτρινο σπίτι' (σ.σ. το σπίτι στη βόρεια Αλβανία, όπου γινόταν οι παράνομες εγχειρήσεις αφαίρεσης οργάνων από τους απαχθέντες), δηλαδή αυτών που ήταν είτε μέσα είτε γύρω από το μέρος αυτό, κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων», δήλωσε ο κ. Βούκτσεβιτς στο χθεσινό, κυριακάτικο φύλλο, της εφημερίδας «Μπλιτς» του Βελιγραδίου.
Σύμφωνα με τον Σέρβο εισαγγελέα, ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν ήδη υποβληθεί σε ανάκριση,

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Χορηγός του Νίκολα Γκρουέφσκυ ο Πάπας.


Ο Πάπας εκφώνησε το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα σε όλες τις γλώσσες μεταξύ αυτών και την υποτιθέμενη "Μακεδονική".Δεν μπορώ να ακούω έναν θρησκευτικό ηγέτη να αναφέρεται στην γλώσσα και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να μην απαντά..
Παρακαλούμε ή μάλλον απαιτούμε άμεση απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών ή πείτε μας τουλάχιστον ότι η "Μακεδονία" (ξε)πουλήθηκε;; να το ξέρουμε, ώστε να μην αγωνιζόμαστε τσάμπα για κάτι που δεν μας ανήκει πλέον.
Η κατάσταση είναι τραγική. Το μήνυμα αυτό του Πάπα ακούγεται σε όλον τον κόσμο σε εκατομμύρια ανθρώπους.
kontaritrelokuneli
Συνάντηση Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' με τον πρωθυπουργό τον Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκυ στο Βατικανό το Μάιο του 2008.

Ανοίγουν Κερκόπορτα !

-Και γίνεται η Ελλάδα ο μεγαλύτερος κράχτης παράνομων μεταναστών .-Αλλοιώνεται ο εθνικός ιστός σε καιρούς που διακυβεύονται τα εθνικά μας δίκαια.
Δικαίωμα της κάθε κυβέρνησης να ψηφίζει όποιον νόμο θέλει. Από τη στιγμή που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Ακόμη και να αγνοεί αντιδράσεις. Και επιπτώσεις στο αύριο της χώρας. Δικαίωμα αναφαίρετο όμως είναι ο καθένας να έχει τις ενστάσεις του.
Και υπάρχουν πολλές σε σχέση με την εξαγγελία της κυβέρνησης, διά στόματος του αρμόδιου υπουργού, για χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί εδώ.
Μακριά από μας κάθε σκέψη ρατσιστική! Όταν μάλιστα πολλοί Έλληνες πήγαν μετανάστες στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Γερμανία και σʼ όλα τα μέρη του κόσμου.

Ο πρωθυπουργός προσδοκά επικοινωνιακά οφέλη και ο Αρχιεπίσκοπος... κονδύλια

business με τους Μασώνους κάνει ο Ιερώνυμος.
ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ !
Η συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου στο Υπουργικό Συμβούλιο, μια κίνηση που έγινε κυρίως για τις εντυπώσεις και λιγότερο για την ουσία, μπορεί να επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις του Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό, προκάλεσε όμως τη δυσφορία πολλών ιεραρχών.
Μετά τον Συνήγορο του Πολίτη και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο Γ. Παπανδρέου προσκάλεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Αρχιεπίσκοπο για να συζητήσουν για τους μετανάστες (για το ίδιο θέμα είχαν συζητήσει κυρίως και με τον Γ. Καμίνη).
Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός έτεινε χείρα φιλίας προς την Εκκλησία, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την ένταση που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει, έστω και εκτάκτως, τη φορολόγηση των εκκλησιαστικών ακινήτων.

Η δήθεν διαμαρτυρία του πατριάρχη έχει αυτοσκοπό την επίσπευση για άνοιγμα της Χάλκης αλλά και δικαιώματα των Τούρκων στην Θράκη.


Η κραυγή του κ. Βαρθολομαίου ότι το Πατριαρχείο δεν θα φύγει από την Κωνσταντινούπολη «ακόμη και αν ορισμένες φορές αισθανόμαστε εσταυρωμένοι» προκάλεσε εντύπωση και αντιδράσεις, επειδή ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν συνηθίζει να διαμαρτύρεται.
Oι παροικούντες το Φανάρι λένε ότι δεν πρόκειται για αλλαγή τακτικής, ούτε για σχέδιο που κρύβεται πίσω από τις γραμμές, αλλά για μια ανθρώπινη πραγματικότητα: ο Παναγιώτατος είναι αγανακτισμένος... Μπορεί να πέρασαν μόλις μερικές εβδομάδες από τότε που ο ίδιος δήλωνε ακόμη μία φορά ένθερμος υποστηρικτής της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση- μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε πρόσφατα ότι ο Πατριάρχης είναι ψηφοφόρος του- και να εκφραζόταν με θερμά λόγια για τα ανοίγματα της κυβέρνησης Ερντογάν, σήμερα όμως ο κ. Βαρθολομαίος νιώθει ότι όλες οι εκκλήσεις του έχουν πέσει στο κενό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Αναρωτιέται πως ενεργούν οι Εβραίοι στα ενδότερα των Κρατών και πως οι Έλληνες αυτοκαταργούνται.



Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Χρόνια πολλά στους απανταχού Ορθοδόξους.



Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει στοιχεία Ανθελληνικότητας και απαξίωσης της εντοπιότητας.


ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!
Οι υποκριτικές κραυγές υστερίας, από κάποιους θιασώτες της ενσωμάτωσης των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία, στα πλαίσια της «πολυπολιτισμικότητας» και η σθεναρή υποστήριξη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκείας που πιστεύει, τον ισλαμισμό, το μεγαλύτερο ποσοστό των τριτοκοσμικών παράνομων μεταναστών που έχουν εισβάλλει στην Ελλάδα, ήταν αρκετά «ερεθιστικά» στοιχεία, για να με οδηγήσουν στο να συγκεντρώσω μερικά δείγματα του «πολιτισμού» τους, που οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» και «υπερασπιστές» των ανθρώπινων δικαιωμάτων, φαίνεται να αγνοούν επιδεικτικά.
Επειδή η εικόνα είναι πιο ισχυρή απ’ τον γραπτό λόγο, ας δούμε λοιπόν, το επίπεδο του «πολιτισμού» των ισλαμιστών, το σέβας στην «διαφορετικότητα» που ίδιοι απαιτούν για τους εαυτούς τους και κυρίως την σχέση που έχουν με τον σεβασμό των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως αυτό της ζωής.

Τα Χριστούγεννα στον ‘κλοιό’ της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


«Ἐπί γῆς εἰρήνη καί ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία» ψάλλουμε τά Χριστούγεννα καί ἔτσι τονίζουμε τό οἰκουμενικό καί πανανθρώπινο μήνυμα τῆς μεγάλης αὐτῆς ἑορτῆς καί πανηγύρεως.
 Ἡ σύγχυση, ὅμως, τῆς ἐποχῆς μας καί τά ἔξωθεν ἐρχόμενα ρεύματα τῆς ὑλιστικῆς καί ἰσοπεδωτικῆς παγκοσμιοποιήσεως τείνουν νά μετατρέψουν τά Χριστούγεννα σέ ἕνα ἐμπορικό πανηγῦρι καί σέ μία ἀποθέωση τοῦ εὐδαιμονισμοῦ καί τοῦ καταναλωτισμοῦ. Τά περισσότερα μέσα ἐνημερώσεως μιλοῦν γιά δῶρα, διακοπές στά χιόνια, γιά ρεβεγιόν καί ξενύχτια τήν παραμονή τῶν Χριστουγέννων καί μέ κάθε τρόπο προσπαθοῦν νά μᾶς ἀπομακρύνουν ἀπό τήν παραδοσιακή ἑλληνορθόδοξη ἑορτή τῆς ἐνανθρωπήσεως τοῦ Κυρίου. Προβάλλουν Χριστούγεννα .... χωρίς Χριστό!

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

'Έφυγαν από την συχνότητα', εκκλησία της Ελλάδος οι ακροατές λόγο εκσυγχρονισμού του προγράμματος.


Η εκκλησία και οποιοδήποτε στοιχείο της δεν εκσυγχρονίζετε, μήνυμα των ακροατών.
«Πριν από την αλλαγή του προγράμματος μάς άκουγαν επί συνόλου του πληθυσμού περίπου 35.000 για να φθάσουμε την περασμένη εβδομάδα στις 70.000 ακροατές», είχε αναφέρει στην παρουσίαση του νέου προγράμματος του ραδιοφώνου της Εκκλησίας ο διευθυντής του σταθμού Αλέξανδρος Κατσιάρας μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, πολλούς Μητροπολίτες και εκκλησιαστικά στελέχη (η ομιλία του υπάρχει ακόμη στο www.ecclesia.gr). Τα νούμερα όμως τον διέψευσαν με πολύ ηχηρό τρόπο...
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα ακροαματικότητας ραδιοφώνου Νομού Αττικής ΑΕΜΑΡ-BARI της εταιρείας FOCUS, πράγματι πριν από την έναρξη του νέου προγράμματος η ακροαματικότητα του σταθμού ήταν 1,4% και 36.000 ακροατές (έρευνα 14/9 - 11/10/2009) και σήμερα έχει πέσει στο 1,3% και 32.000 ακροατές (έρευνα 9/11 - 6/12/2009). Δηλαδή, το ραδιόφωνο της Εκκλησίας με το νέο πρόγραμμα του Αλέξανδρου Κατσιάρα όχι μόνο δεν διπλασίασε ξαφνικά τους ακροατές του, αλλά έδιωξε και 10% από τους ακροατές που είχε!

Οι Ισραηλινοί περικύκλωσαν την Βηθλεέμ με τσιμέντο.

Η Βηθλεέμ, μια πόλη που ασφυκτιά μέσα στο τσιμεντένιο τείχος του Ισραήλ, υποδέχεται και φέτος τους προσκυνητές της. Όσοι επισκέπτονται αυτές τις ημέρες τη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τη γέννηση του Χριστού, αντικρίζουν το πανύψηλο τσιμεντένιο τείχος γεμάτο με παρατηρητήρια, που έχτισε το Ισραήλ ανάμεσα στη γειτονική Ιερουσαλήμ και τη γενέθλια πόλη.
Σε μήνυμα που εξέδωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης για να υπενθυμίσει στον κόσμο την ύπαρξη του τείχους, αναφέρει ότι αυτό συμβολίζει τα «Χριστούγεννα χωρίς ελπίδα» για την αρχαία πόλη, όπου η καθημερινή ζωή κατακερματίζεται και ασφυκτιά από την ισραηλινή στρατιωτική παρουσία γύρω της.
Το Ισραήλ άρχισε να ανεγείρει αυτό το τείχος, το ύψος του οποίου φτάνει τα 8 μέτρα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όταν ξέσπασε η δεύτερη παλαιστινιακή Ιντιφάντα με φονικές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε ισραηλινά καφενεία και λεωφορεία το 2000.

Δείτε ποιούς σταυρώνει ο πατριάρχης Βαρθολομαίος καθημερινά ! Mοναχούς που εγκαθίστανται στην μονή από το 1924’



Ελληνες το σχέδιο κοσοβοποίησης ολόκληρης της Ελλάδος προχωρά !


Πριν από λίγο καιρό η έγκριτη εφημερίδα το 'Bήμα' έγραψε ότι η λεηλασία σε αποθήκες του Αλβανικού στρατού, 450,000 όπλα, κατέληξαν στην χώρα μας, ουδείς κανείς να γνωρίζει ποιος τα κατέχει και που βρίσκονται.
Η 'ελευθεροτυπία' σχετικά πρόσφατα έσπευσε να μας ενημερώσει ότι πλέον ο δίαυλος εισαγωγής λαθραίων όπλων δεν παρέχεται μόνο από την Αλβανία αλλά από το Κόσσοβο μέσω Σκοπίων.(ιδού και η πρόσφατη απελευθέρωση βίζας) σύμφωνα με το διεθνές ίδρυμα στρατηγικών μελετών (international Strategic Studies Αssociation ) όλα τα ανωτέρω σε συνάρτηση με το πλήθος των κατευθυνόμενων ανταποκρίσεων που έχουν κατακλύσει των τελευταίο καιρό τα αμερικανικά ΜΜΕ αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής μας και κοσοβοποίηση αυτής.
Μάλιστα αναλυτές επισημαίνουν ότι μεθοδεύονται τέτοιου είδους ενέργειες γεωπολιτικών μεταβολών που δεν συνέβησαν ούτε από την εποχή του Χίτλερ !

Τρίτος Αττίλας χωρίς στολή! Σχέδιο της Τουρκίας

Δανείζομαι τον τίτλο του κειμένου τούτου από το περιεχόμενο άρθρου του κ. Α. Λυκαύγη στο «Παρόν» της Κυριακής, 7-12-09. Αναφερόμενος στα πληθυσμιακά δεδομένα που διαμορφώθηκαν και συνεχίζουν να διαμορφώνονται στην Κύπρο, ο κ. Λυκαύγης διατυπώνει το κρίσιμο ερώτημα για ποιους τελικά θα βρεθεί, αν και όταν βρεθεί, η λύση του Κυπριακού.
Η σύγκριση των δημογραφικών στοιχείων πριν από την τουρκική εισβολή του 1974 και των σημερινών, οπωσδήποτε καθιστά το ερώτημα αυτό δραματικό και οδηγεί σε περίσκεψη. Ο τουρκοκυπριακός πληθυσμός το 1974 ήταν 120.000, ενώ σήμερα, με την πολιτική εποικισμού που εφαρμόζει συστηματικά η Άγκυρα, ο πληθυσμός στις κατεχόμενες περιοχές φθάνει τις 450.000. Στόχος βεβαίως της Άγκυρας, σύμφωνα με όσα κατά καιρούς δηλώνουν παράγοντες των Τουρκοκυπρίων, είναι να εγκαταστήσει στη νήσο ένα εκατομμύριο εποίκους.

Ένα ελληνικό σχολείο στο Όρος Σινά


Κάιρο- Έχει αποδέκτες τους Βεδουίνους, απογόνους, όπως λένε, των στρατιωτών που έστειλε στα βάθη των αιώνων ο Ιουστινιανός για να προστατεύσουν τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, και φέρνει την ελπίδα ανάπτυξης καταμεσής της πιο άγριας αιγυπτιακής ερήμου, της χερσονήσου του Σινά, η οποία εκτείνεται στο ανάποδο «δέλτα» άγονης γης που ενώνει την Αφρική με την Ασία. Κτίστηκε από κόκκινο γρανίτη, το πέτρωμα της περιοχής, στους πρόποδες του όρους Χωρήβ, όπου ο Μωυσής έλαβε τις Δέκα Εντολές, γι' αυτό και πήρε το όνομα του Προφήτη. Ο λόγος για το ελληνικό σχολείο, το τρίτο κατά σειρά νηπιαγωγείο στις ερήμους της Αιγύπτου, που έκτισε, με συγχρηματοδότηση κατά 75% από το υπουργείο Εξωτερικών, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση HEDA, μία ΜΚΟ που χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες μιας χούφτας ανθρώπων και αρκετών φίλων τους καταφέρνουν να αφήνουν μικρές ελληνικές οάσεις ανάπτυξης σε γωνιές όπου η ζωή έχει ακόμη πρωτόγονες διαστάσεις.

Τελικά, τους πειράζει πολύ που είμαστε Ορθόδοξοι!


Το μάθημα των θρησκευτικών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης διδάσκεται υποχρεωτικά κι έχει χαρακτήρα ομολογιακό. Αυτό αποδεικνύει ο δρ του Συνταγματικού Δικαίου κ.. Γεώργιος Κρίππας στο πόνημα του «Η συνταγματική κατοχύρωσις του μαθήματος των θρησκευτικών παρ' ημίν και εν τη αλλοδαπή», που είναι καρπός υπερτριετούς ερευνάς του κι έχει δημοσιευθεί στο επίσημο περιοδικό της Εκκλησίας της Ελλάδος «Εκκλησία», (τόμ. 71,τ.1ον, Ιανουάριος-Ιούνιος 2000).

Στη Γερμανία η θεωρία και η νομολογία δέχονται ότι το μάθημα των θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό. Σχετικά ο καθηγητής Λιστ αναφέρει ότι το μάθημα των θρησκευτικών εκ της φύσεως του δεν είναι προαιρετικό, αλλά δογματικό - κατηχητικό και υποχρεωτικό για τη στοιχειώδη και τη μέση εκπαίδευση.

Οργανωμένο σχέδιο. Η μετανάστευση ερήμωσε την ελληνική ύπαιθρο, αλλοίωσε δραματικά τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού της Ελλάδος


οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Η μετανάστευση, για χρόνια αποτέλεσε για την Ελλάδα την ασφαλιστική δικλείδα στο πρόβλημα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης , αναστέλλοντας την όξυνση των κοινωνικών αγώνων και χαρακτηρίστηκε πολλές φορές σαν «ευλογία για τον τόπο» από τους εκπροσώπους της 'Αρχουσας Τάξης.
Η μετανάστευση δεν μπορεί παρά να ειδωθεί σαν προσφορά και κατανάλωση ντόπιας εργατικής δύναμης στο εξωτερικό, με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για την οικονομική πολιτική και κοινωνική ανέλιξη του τόπου μας.
Η μετανάστευση ερήμωσε την ελληνική ύπαιθρο, αλλοίωσε δραματικά τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού και την υπάρχουσα άλλοτε ευνοϊκή σχέση παραγωγικού-μη παραγωγικού δυναμικού, οδηγώντας στην έλλειψη χρήσιμων εργατικών χεριών για την ανάπτυξη της χώρας μας.

Απειλή θεωρούν οι Έλληνες του λαθρομετανάστες,Την στιγμή που κάποιοι δίνουν το οκ’ σε αυτούς


Αθήνα: Διαφωτιστική για τις απόψεις Ελλήνων και μεταναστών πάνω στο φαινόμενο της μετανάστευσης εμφανίζεται έρευνα της Kάπα Research, που διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα Ελλήνων και μεταναστών. Στην ερώτηση, τι αποτελεί η παρουσία των μεταναστών στη χώρα, το 51,6% των Ελλήνων απαντά «απειλή», το 30,6% «ευκαιρία» ενώ ένα 17,8% δεν εκφράζει άποψη. Παράλληλα, το 79,3% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι μετανάστες που ζουν στη χώρα είναι «πάρα πολλοί», το 18,6% «αρκετοί, αλλά όχι πάρα πολλοί» και το 1,6% «όχι και τόσοι πολλοί». Εκτιμώντας την επίδραση της παρουσίας μεταναστών στην Ελλάδα, το 57,5% των Ελλήνων πιστεύουν ότι «οι μετανάστες συμπιέζουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία των Ελλήνων» ενώ το 34,3% πιστεύει ότι «συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».