Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Μας πούλησαν τεχνολογία και δεν θα έχουμε να φάμε! Θα γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω!



Η Γερμανία ανησυχεί για την επισιτιστική ασφάλεια λόγω Ουκρανίας

Η Γερμανία θα φιλοξενήσει μια τηλεδιάσκεψη των υπουργών Γεωργίας της ομάδας των G7, 

για να συζητήσουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, μετέδωσε η Deutsche Welle.

Ο Κιρκάσιος υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Γερμανίας, Τζεμ Οζντεμίρ, δήλωσε ότι η τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή θα επικεντρωθεί επίσης στον τρόπο σταθεροποίησης των αγορών τροφίμων.

«Ο εφοδιασμός τροφίμων στη Γερμανία και την ΕΕ είναι ασφαλής, αλλά μπορεί να αναμένονται μεγαλύτερες ελλείψεις σε ορισμένες χώρες εκτός ΕΕ, ειδικά εκεί που υπάρχουν ήδη σήμερα λόγω προβλημάτων όπως η ξηρασία», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι υψηλότερες τιμές για τα γεωργικά προϊόντα δεν μπορούν να αποκλειστούν ούτε στις βιομηχανικές χώρες.

Ο Οζντεμίρ είπε ότι κάλεσε τον Ουκρανό υπουργό Γεωργίας να συμμετάσχει επίσης στις συνομιλίες, μαζί με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών οργανισμών.

Η Ουκρανία είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο και η Ρωσία ο μεγαλύτερος.

Μαζί, αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του εμπορεύσιμου σιταριού παγκοσμίως.

Η Βουλγαρία προνοεί ήδη για σιτάρι

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, όπως μεταδόθηκε τη Δευτέρα, θα αρχίσει να αγοράζει 1,5 εκατομμύριο τόνους σιταριού για να ενισχύσει τα αποθέματά της μέχρι τη συγκομιδή του επόμενου έτους και να αποφύγει τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από πιθανά ατυχήματα σε πυρηνικούς σταθμούς στην Ουκρανία.

Η Βουλγαρία θα αυξήσει και τα αποθέματά της σε καλαμπόκι και ηλιόσπορους.

Η Ελλάδα τι κάνει;

https://www.tribune.gr/world/news/article/806889/i-germania-anisychei-gia-tin-episitistiki-asfaleia-logo-oykranias.html