Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Σε καταστολή έχει η Ρωσία τον ISIS στην Συρία, οι επιβολές της Δύσης δεν θα περάσουν πουθενά''ευλόγησον πάτερ'' 

Ρωσικά αεροπλάνα σφυροκοπούν το Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της Συρίας

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σχεδόν δέκα αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην έρημο Αλ Ρασάφα στα νότια της επαρχίας Ράκα, ανεβάζοντας τον αριθμό των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών τις τελευταίες 24 ώρες σε αυτήν την έρημο σε σχεδόν 25.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές συνέπεσαν με τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ μελών του Ισλαμικού Κράτους και δυνάμεων του συριακού καθεστώτος κοντά στο χωριό Χερμπέτ Αλ Μουκαμίν στην έρημο Αλ Ρασάφα, το οποίο είναι η κύρια γραμμή ανεφοδιασμού για τις δυνάμεις του καθεστώτος σε προκεχωρημένες θέσεις στην έρημο της Συρίας, καθώς τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους προσπαθούν να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού του καθεστώτος.

Τη Δευτέρα πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν ότι ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους από τη μία πλευρά και των υποστηριζόμενων από το καθεστώς πολιτοφυλακών της 18ης Μεραρχίας και της 25ης Μεραρχίας κοντά στο χωριό Χερμπέτ Αλ Μουκαμίν στην έρημο Αλ Ρασάφα στη νότια ύπαιθρο της Ράκα.

Αυτή η επίθεση συνέπεσε με αεροπορικές επιδρομές από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που υποστηρίζουν τις δυνάμεις του καθεστώτος αποκρούοντας τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους και στοχεύουν πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή με αρκετές αεροπορικές επιδρομές.

Από τις αρχές Μαρτίου, το SOHR έχει τεκμηριώσει τον θάνατο 24 στρατιωτών του καθεστώτος και πληρεξουσίων πολιτοφυλακών και τον τραυματισμό άλλων 29, σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην έρημο της Συρίας.

https://www.tribune.gr/world/news/article/809061/rosika-aeroplana-sfyrokopoyn-to-islamiko-kratos-stin-erimo-tis-syrias.html