Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Με τον Σιδηρού Σταυρό όχημα των δυνάμεων του Τάγματος του Αζόφ –Σε όχημα που έπιασαν οι Τσετσένοι ένοπλοι στην Ουκρανία


Εμφάνιση και του Ουκρανού προέδρου με το σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού

Σήμα κατατεθέν των ουκρανικών δυνάμεων έχει γίνει πλέον ο Σιδηρούς Σταυρός (το κατεξοχήν πρωσικό και μετέπειτα ναζιστικό πολεμικό μετάλλιο έως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού.


Σε όχημα που έπιασαν οι Τσετσένοι ένοπλοι στην Ουκρανία του τάγματος Αζόφ διακρίνεται η ουκρανική παραλλαγή του «Σιδηρού Σταυρού».

Μάλιστα το όχημα επιδείχθηκε στον ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ όπου μεταφέρθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό.


Να σημειωθεί ότι και ο Volodymyr Zelensky, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, έχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές εμφανίσεις από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, φορώντας στρατιωτική ενδυμασία, παρόλο που δεν συμμετείχε ο ίδιος στη μάχη.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες έχει προσθέσει στο ντύσιμό του έναν σταυρό που έχει πυροδοτήσει κάθε είδους εικασίες.


Ήταν ακριβώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ζήτησε επιτακτικά περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά αυτό το σύμβολο του σταυρού, με κάποιους να πιστεύουν ότι ήταν σύμβολο των Ναζί.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για έναν Σιδερένιο Σταυρό με το εθνόσημο της Ουκρανίας στο κέντρο, διακριτικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αποτελούνται από τις Δυνάμεις εδάφους, την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό, τις Δυνάμεις Αεροπορίας και τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.