Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Το καθεστώς του Κιέβου ομολογεί βασανιστήρια σε Ρώσους αιχμαλώτους – Τι είπε σύμβουλος του Β.Ζελένσκι - Παραβίασαν την συνθήκη της Γενεύης για εγκλήματα πολέμου!


Καλεί τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να σταματήσουν να βασανίζουν τους Ρώσους κρατούμενους

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ολέκσι Αρεστοβιτς ομολογεί ότι ο ουκρανικός στρατός αιχμαλωτίζει και βασανίζει Ρώσους στρατιώτες.

Μάλιστα ο ίδιος καλεί τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να σταματήσουν να βασανίζουν τους Ρώσους κρατούμενους, παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Γενεύης, καθώς αυτό συνιστά έγκλημα πολέμου.

«Θα ήθελα να προσθέσω ότι αφού έχουμε αντεπιτεθεί σε ορισμένες περιοχές, σημαίνει ότι θα υπάρχουν πολλοί κρατούμενοι. Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλες τις στρατιωτικές, πολιτικές και αμυντικές δυνάμεις μας για άλλη μια φορά ότι η κακοποίηση κρατουμένων είναι έγκλημα πολέμου που δεν έχει αμνηστία βάσει του στρατιωτικού νόμου και δεν έχει παραγραφή. Υπενθυμίζω σε όλους ότι είμαστε ο ευρωπαϊκός στρατός μιας ευρωπαϊκής χώρας. Αντιμετωπίζουμε τους κρατούμενους σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης, ανεξάρτητα από τα προσωπικά σας συναισθηματικά κίνητρα» αναφέρει ο Αρεστοβιτς.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/to-kathestos-tou-kievou-omologei-vasanistiria-se-rosous-aixmalotous-ti-eipe-symvoulos-tou-v-zelenski/