Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Αριστερές οργανώσεις καταγγέλλουν Πογκρόμ πολιτών από τους «ναζί της Ουκρανίας»




Σκληρές εικόνες με βασανιστήρια, δημοσιεύθηκαν σε νεοναζιστικές σελίδες της Ουκρανίας

Έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, νεοναζί προβαίνουν σε πράξεις βίας, βασανιστηρίων, καλώντας ακόμη και για τη δολοφονία όσων είχαν προηγουμένως υποστηρίξει δημόσια την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, κατά της «αποκομμουνιστοποίησης» και για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς. Να σημειωθεί ότι ακριβώς με αυτή την ατζέντα εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Οι ακτιβιστές αριστερών ομάδων ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν στο στόχαστρο.

Υπάρχει πλήθος καταγγελιών για συλλήψεις, βασανιστήρια, απαγωγές ακόμα και δολοφονίες αριστερών και αντιφασιστών, τα ονόματα μάλιστα των οποίων μαζί με τα προσωπικά τους στοιχεία έχουν αναρτηθεί σε ναζιστικές ιστοσελίδες, με αποτέλεσμα να γίνονται επιθέσεις ακόμα και κατά των οικογενειών τους.

Στις 3 Μαρτίου, αξιωματικοί της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), με τη συμμετοχή νεοναζί της ομάδας Azov, συνέλαβαν τον αριστερό ακτιβιστή Alexander Matyushenko από την ένωση Levitsa στο Dnipropetrovsk (Dnipro).

Δείτε τις φωτογραφίες από τα βασανιστήρια που ανάρτησαν οι ίδιοι οι ναζί:
Ο ουκρανός αριστερός ακτιβιστής που βρίσκεται ακόμα στα χέρια των ναζί

Στο απάνθρωπο βίντεο που ακολουθεί, ο ακτιβιστής υποχρεώνεται να πει «ζήτω οι ναζί – ζήτω η Ουκρανία»


Κατηγορήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 437 του Ουκρανικού Ποινικού Κώδικα – «διεξαγωγή επιθετικού πολέμου». Και, καθώς τα δικαστήρια στην Ουκρανία δεν λειτουργούν, συνελήφθη για 30 ημέρες χωρίς δίκη – με εντολή του εισαγγελέα.

Οι λεπτομέρειες της ποινικής υπόθεσης δεν είναι γνωστές επειδή η SBU αρνείται να την παρουσιάσει σε κανέναν εκτός από τον δικηγόρο του. Αλλά οι περισσότεροι δικηγόροι αρνούνται να τον υπερασπιστούν ή απαιτούν 3.000 δολάρια ΗΠΑ για τις υπηρεσίες τους, ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τους Ουκρανούς.

Την ίδια μέρα, 12 άτομα συνελήφθησαν στο Ντνίπρο με παρόμοιες κατηγορίες. Στις 4 Μαρτίου συνελήφθησαν 14 άτομα. Στις 5 Μαρτίου συνελήφθησαν 11 άτομα.

Είναι σαφές ότι η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου.

Αντιφασιστικές οργανώσεις στο εξωτερικό καλούν για συντονισμένη δράση, προκειμένου οι συλληφθέντες να μπορέσουν να εκπροσωπηθούν από δικηγόρους.