Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Προσπαθούν αποτυχημένα να προκαλέσουν εσωτερική αναταραχή στην Ρωσία με διάφορους τρόπους. Η ειδική επιχείρηση και όχι ο πόλεμος σε ισχύει


 Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας: το τμήμα δεν καλεί και δεν σχεδιάζει να καλέσει πολίτες που βρίσκονται στην εφεδρεία στα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στρατολόγησης

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι πολίτες της χώρας μας λαμβάνουν ψεύτικες κλήσεις στις οποίες ενημερώνονται για μια κλήση στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης.

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας: το τμήμα δεν καλεί και δεν σχεδιάζει να καλέσει πολίτες που βρίσκονται στην εφεδρεία στα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στρατολόγησης

© Φωτογραφία: Zamir Usmanov, RussianLook, globallookpress

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν σχεδιάζει και δεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κλήσεις πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκονται σε εφεδρεία στις στρατιωτικές επιτροπές. Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό διοικητή, τις τελευταίες ημέρες, πολλοί άνδρες Ρώσοι έχουν λάβει ψεύτικα τηλεφωνήματα στα οποία η φωνή ενός τηλεφωνητή ανήγγειλε την κλήση τους στη στρατιωτική επιτροπεία. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι «όλες αυτές οι ψεύτικες κλήσεις γίνονται από το έδαφος της Ουκρανίας, δεν ανταποκρίνονται απολύτως στην πραγματικότητα και αποτελούν πρόκληση των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών».

«Δηλώνουμε επίσημα: το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν πραγματοποιεί και δεν προγραμματίζει κλήσεις πολιτών που βρίσκονται σε εφεδρεία στα στρατιωτικά κομισάρια», κατέληξε ο Konashenkov.

Νωρίτερα, επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική αεροπορία έπληξε 117 αντικείμενα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες.