Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ο ανεμβολίαστος στον κορονοϊό Κάιρι Ίρβινγκ δηλώνει δικαιωμένος: «Κανένας δεν θα με σκλαβώσει»


 Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης απέσυρε πρόσφατα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους αθλητές που θέλουν να αγωνίζονται στην πόλη, ο Κάιρι Ίρβινγκ απέκτησε δικαίωμα να παίξει εντός έδρας για τους Μπρούκλιν Νετς και λίγο μετά το πρώτο του ματς στο Barclays Center δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση του, να μην εμβολιαστεί για την COVID-19.

Μετά τη λήξη του αγώνα στο Μπρούκλιν, που βρήκε τους Χόρνετς να κερδίζουν τους Νετς με 119-110 ο Ίρβινγκ μίλησε για τη συμμετοχή του αλλά και για την στάση που κράτησε τονίζοντας ότι ήθελε να υποστηρίξει τις απόψεις του και την ελευθερία του.

Πιο συγκεκριμένα ο Ίρβινγκ είπε:

«Αυτό που έγινε είναι ιστορικής σημασίας. Είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η δυνατότητα να παίξω με τα αδέρφια μου. Η συμμετοχή μου είναι μεγαλύτερη από απλώς ένα παιχνίδι μπάσκετ. Εγώ εκπροσωπούσα πολλά άτομα που ήταν σε ανάλογη θέση με μένα. Και τώρα που εγώ μπορώ να παίξω, πρέπει όλα να ανοίξουν για όλους. Το θέμα δεν ήμουν ποτέ απλώς εγώ, ούτε να κρατήσω μια στάση. Ήθελα να υποστηρίξω τις απόψεις μου και την ελευθερία μου. Είναι μια λέξη που δεν γίνεται πλήρως αντιληπτό το νόημά της στην κοινωνία μας. Είναι η ελευθερία να κάνεις επιλογές για τη ζωή σου χωρίς να σου λέει κανένας τι σκ@@α να κάνεις. Είμαι υπέρ της ελευθερίας, κανένας δεν θα με σκλαβώσει ούτε θα μου πει τι θα κάνω με τη ζωή μου.

Άκουσα πολλά και πολλοί προσπάθησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου κατ’ επανάληψη. Αυτά δεν τα ξεχνώ. Δεν έχω ξεχάσει τίποτα από όσα ειπώθηκαν. Δεν διαβάζω τα πάντα, αλλά σίγουρα διάβασα κάποια πράγματα που έβαλαν την οικογένειά μου σε μια άδικη θέση. Άκουσα πράγματα από ανθρώπους που πήγαν κόντρα στην ηθική τους. Εγώ παραμένω πιστός στις αρχές μου, είμαι πιστός και ακολουθώ τον Θεό. Είμαι ένας υπηρέτης του και νιώθω άνετα με αυτό το ρόλο».

https://www.newsit.gr/athlitika/o-anemvoliastos-ston-koronoio-kairi-irvingk-dilonei-dikaiomenos-kanenas-den-tha-me-sklavosei/3495942/