Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

7.000 νεκρούς μετράει μόνο το Τάγμα Αζόφ στην Μαριούπολη – Πάνω από 12.000 οι νεκροί Ουκρανοί

 

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Μαριούπολης και πλέον ελέγχουν το 80% της πόλης

με τις μάχες να διεξάγονται σπίτι με σπίτι και πολυκατοικία με πολυκατοικία στο τμήμα περί το εργοστάσιο της Μεταλλουργίας Αζοφ που έχουν οχυρωθεί τα Τάγματα Αζόφ και το Σώμα Μπαντέρας.

Νωρίτερα, ρωσική κορβέτα κλάσης 21631 Buyan-M εξαπέλυσαν οκτώ πυραύλων cruise Kalibr-NK από την Σεβαστούπολη. Οι πύραυλοι έπληξαν στόχους σε όλη την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των δυνάμεων του Ντονέτσκ, αρχικά υπήρχαν 14.000 δυνάμεις του Αζόφ στην Μαριούπολη και τώρα υπάρχουν περίπου οι μισοί.

“Η πόλη έχει απελευθερωθεί κατά 80%” είπε ο Daniil Bezsonov, πρώτος αναπληρωτής Επικεφαλής Πληροφοριών του Ντονέτσκ.


Οι Ρώσοι προχώρησαν σε πυραυλική επίθεση εναντίον του αεροδρομίου στο Κραματόρσκ βόρεια του Ντονέτσκ. Ο Δήμαρχος του Κραματόρσκ επιβεβαίωσε πως καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων μαζί με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Στο Pavlograd, στην περιοχή Dnipropetrovsk, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τον κόμβο λογιστικής υποστήριξης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Μέσω του συγκεκριμένου κόμβου οι ουκρανικές δυνάμεις προμηθεύονταν όπλα και καύσιμα. Πλέον δεν υπάρχει άλλη γραμμή ανεφοδιασμού από τη δυτική και κεντρική Ουκρανία.

Το τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που επιχειρεί στο Ντονμπάς έμεινε χωρίς δυνατότητα ανεφοδιασμού.

Οι νεοναζί είναι πλέον πλήρως αποκομμένοι και είναι θέμα χρόνου η εξόντωσή τους.